Windows 11 na tronu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
355.010
Clip_2.jpg

Microsoftov Windows 11 operativni sistem prestigao je Windows 10 na Steamu po broju korisnika, i to je prvi put za aktuelni operativni sistem još od njegovog lansiranja 2021. godine.Windows 10 se dobro držao poslednjih godina, uprkos tome što Microsot planira da okonča podršku za "desetku" u oktobru 2025. Sada se pojavljuju znaci da prihvatanje Windowsa 11 konačno ide u pravom smeru.

Podaci o istraživanju hardvera za Steam tokom avgusta stavljaju Windows 11 na 49 procenata, što predstavlja povećanje od preko 3% u odnosu na jul.
U istom periodu, broj Windows 10 korisnika je pao za oko tri procenta i sada je na 47 odsto.
Kada su u pitanju ,acOS i Linux, njihova statistika je u najvećoj meri ostala nepromenjena tokom avgusta.

Tokom prethodne godine povećan je i broj Windows 11 korisnika na vebu. Tako je u julu 2023, WIndows 11 imao tržišno učešće od oko 23 procenta,
a u avgustu 2024. to je poraslo na gotovo 32 procenta, kako navodi StatCounter...piše B92

Управо сам синоћ хтео да пишем о овоме. Обарао сам систем пре неки месец и лик ми инсталира једанаестицу. Што каже @acabg директно са седмице. Ем не могу никако да се навикнем, ем имам осећај да ми повремено багује. Притом, на послу повремено радим на једанаестици и доста је бржи него код мене. Дакле, до компа је. Који опреративни препоручујете на ово?
1000013511.jpg

Poslednja izmena:
Овако лепо ставиш 16гб ненорије мало ти је 4гб за вин 10 или вин 11 ако хоћеш да користиш вин 10 онда скинеш осакаћену вин 10 то јест лите едицију виндовса што је избачено све што оптерећује меморију,цпу,гпу и има да ти ради брже него нормални виндовс

Што се тиче тих 8гб ти је сасвим довољно за удобан рад у виндовсу 7 и ако хоћеш да користиш гуглетов хром обавезно укључи у опцијама мемори савер да ти небих лочао рам до бесвести и такође искљуци да ти гоглетов хром ради у позадинаи

Poslednja izmena:
Управо сам синоћ хтео да пишем о овоме. Обарао сам систем пре неки месец и лик ми инсталира једанаестицу. Што каже @acabg директно са седмице. Ем не могу никако да се навикнем, ем имам осећај да ми повремено багује. Притом, на послу повремено радим на једанаестици и доста је бржи него код мене. Дакле, до компа је. Који опреративни препоручујете на ово?
Pogledajte prilog 1607081

Мало ти је 4GB RAM-a за Windows. Мораш да имаш минимум 8GB како би све лепо радило а и до процесора је такође.

Искрено за ову конфигурацију препоручујем Linux.

Pogledajte prilog 1607081
Memorija ti je veći problem nego procesor.
Na tvom mestu bih dodao bar još 4GB RAM i onda bi desetka radila sasvim OK.

To ti je investicija od 600 dinara.

A da li mu ploča podržava više od 4GB RAM? Trebalo bi da pogleda da netu koliko maksimalno RAM-a podržava njegova ploča, i da popuni maksimalno. Ako je starija ploča i ne podržava više od 4GB RAM, onda mu ne vredi da instalira bilo koji 64bit sistem, samo 32bit. jer će svaki 64bit sistem gušiti sa 4GB RAM.

Back