D
defragmentor
Gost
Dakle kako to da izvedem. XP je instaliran vec a hocu win98 na drugoj particiji. Kako?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tacno tako, jer ako instaliras 98-cu pored XP, moraces (ne bas 100%, al' u vecini slucajeva) da formariras hard i onda sve iz pocetka...stormbringer:ja ti to NE bi preporucio,
98 preko XP-a znaci nevolje,
formatiraj HDD, instaliraj 98, i XP posle, kad te pita onamo izaberi New Instalation i preporucljivo je da ga sibnes na novu particiju
Onda sam je izgld jedini baksuz ovde koji je heto da uradi nesto na brzinu, pa je sistem vrisno a nisam ni ubacio CD od 98 kako treba...kvazimodo:NE MORAŠ da formatizuješ disk (particiju) ako ti je XP instaliran na FAT32 particiji, ali je poželjno da instaliraš 98 na drugoj particiji i radiće bez problema (provereno radi).
DIOGEN:Ako za XP stavis NTFS particiju onda 98 NECE DA GA VIDI i nista od 2OSA!!!
Hvala ti na odgovoru,ali ja ipak moram da ti postavim jos par pocetnickih pitanja:UnDerGr0unD^SeCuRitY:da ti ja to ispricam na jednostavan nacin.ovako installiraj win98 u npr C: pariciji. napunis ga sa svim driverima i to. zatim nabavi butabilan winxp cd i sve drivere za xp. pokreni installaciju xp preko starije verzije wina. kada biras kakvu vrstu installacije oces samo izaberi custom i podesi da se xp nalazi na drugoj particiji npr D . posto si to uradio samo pusti da installacija zavrsi svoje i posle toga installiraj drivere za xp. to je sve(otprilike)
Pozdrav
JovanT:Dobro, sve to izgleda lako ali verujte mi nama koji nismo upućeni u sve to deluje veoma komplikovano. Mislim da sam sve to donekle ukapirao ali mi još uvek niste objasnili kako pri podizanju sistema mogu da biram koji ću operativni sistem da koristim? Da li se pojavljuje neki meni sa izborom i da li je potrebno menjati neke fajlove? Trenutno imam instaliran Windows 98 na particiji C (6.41 GB) dok na particiji D (12.6 GB) imam instalirane igrice, programe i nekoliko filmova. Kada bi instalirao Windows XP na particiju D, dali bi morao da je formatiram? I kako bi mogao da dodajem nove programe? Da li bi morao da ih instaliram dva puta (na oba OS-a) ili bi program instaliran na 98-ici bio vidljiv XP-u?
Da meni se pojavljuje sam.JovanT:E, hvala ti.Znači kad instaliram XP taj meni će se sam pojaviti(mislim nema potrebe da nešto podešavam)? Jel tako? A što se pitanja tiče - šta ćeš, nije mi bilo jasno. Valjda forumi zato postoje 8)
Кулиража:4.Neke od tih igrica i programa neces moci da pokrenes u XP-u dok ne procackas registar, sto je malo komplikokvano
5.Nove programe mozes dodavati isto kao i ranije, ubacis CD ili nesto slicno, instaliras. Neke programe ako instaliras u XP-u neces moci da pokrenes u 98 i obrnuto.
6.Program instaliran u XP-u bi io vidljiv i 98 (pod uslovom da je XP u FAT32), ali mozda neces uspeti da pokrenes svaki.