win-lin ?

• Začetnik teme Začetnik teme snis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

snis

Primećen član
Poruka
870
zanimljivo mi je pitanje ima li neki programcic koji cini linux particiju vidljivom iz windowsa ?

naime, ne mora da vrsi upis, ali npr. imas jedan proracun u OO calc-u i azuriras ga u linuxu, snimljen je na linux particiji (posto ne mogu na win-u) ali se nalazim u windowsu i hocu da pogledam sadrzaj.
obrnuto smo postigli mountovanjem hda1 u /media/windows i ako je taj proracun na win particiji mogu ga iscitati, azurirati i snimiti na linux particiju. hteo bi da mogu to i obrnuto. Nadam se da nisam zakomplikovao pokusavajauci da pojasnim ;-)

Tzar:
Lin particiju mozesh da vidis uz pomoc programa explore2fs.

http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm

Moci ces da iskopiras fajl koji zelish na win particiju.

Naravno, mozesh i da vidis win particiju iz linuxa. Bilo da mountujesh svaki put ili upises u fstab.

sad sFatam da nisam zakomplikovao u prvom post-u, to sto je predlozeno je BAS ono sto mi treba. Fala mnogooo i stojim na uslu
zi (ako mogu pomoci).

PS, da mountovao sam u fstab-u i to radi UR. to me je i navelo da postavim ovakvo pitanje ;-)

Odličan programčić. Ali pristupa samo Ext2/Ext3 particijama. Ako ne koristiš ReiserFS, onda će ti odlično koristiti!

Postoje i neki drajveri za čitanje ext2/ext3, ali Explore2fs se ipak pokazao kao najefikasniji. Doduše, ima mogućnost pisanja samo na ext2 particije, ali i read-only pristup ka ext3

iluzionista:
Odličan programčić. Ali pristupa samo Ext2/Ext3 particijama. Ako ne koristiš ReiserFS, onda će ti odlično koristiti!

Postoje i neki drajveri za čitanje ext2/ext3, ali Explore2fs se ipak pokazao kao najefikasniji. Doduše, ima mogućnost pisanja samo na ext2 particije, ali i read-only pristup ka ext3

стварно сам глуп :-(
виђ'о ја то, ал' још нисам баш скапирао шта то све значи :-(
иначе, пос'о ми завршава баш како треба: за сада ми није битно да може да "врати" на његову партицију, него кад се где нађем погледам где ми је прорачун "свежији", одрадим и сместим га ту где се налазим :-) - море бити мало пешадијски, али ради :-)

посебно ми је непознанциа ReiserFS, па, небило ти лено мало ми појасни да имам неке фајде кад сам већ ође :-)

snis:
стварно сам глуп :-(
виђ'о ја то, ал' још нисам баш скапирао шта то све значи :-(
иначе, пос'о ми завршава баш како треба: за сада ми није битно да може да "врати" на његову партицију, него кад се где нађем погледам где ми је прорачун "свежији", одрадим и сместим га ту где се налазим :-) - море бити мало пешадијски, али ради :-)

посебно ми је непознанциа ReiserFS, па, небило ти лено мало ми појасни да имам неке фајде кад сам већ ође :-)

Sad sam te bespotrebno zbunio. ReiserFS je samo još jedan sistem datoteka (filesystem) poput ext3, ext2, fat, fat32 i ostalih... Postoje značajne razlike, ali tebi kao početniku trenutno ta informacija malo znači. ;)

U svakom slučaju, ako ipak želiš da saznaš više, pogledaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Reiserfs

iluzionista:
Sad sam te bespotrebno zbunio.

zbunio jesi, al' nije bezpotrebno :-)

iluzionista:
ReiserFS je samo još jedan sistem datoteka (filesystem) poput ext3, ext2, fat, fat32 i ostalih... Postoje značajne razlike, ali tebi kao početniku trenutno ta informacija malo znači. ;)

to si u pravu, ai kako onda da dodjem bar do naprednijeg pocetnika ?!

iluzionista:
U svakom slučaju, ako ipak želiš da saznaš više, pogledaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Reiserfs

dok ovo kuckam, drugi prozor je o'so tamo ;-) pogledacu ;-) u svakom slucaju hvala.

Back