win 2003 server

• Začetnik teme Začetnik teme kolik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kolik

Zainteresovan član
Poruka
489
zanima me samo ukratko , koji je minimum i optimum za OS W2003 server i da li je bolji(stabilniji) od XP(koristio bi ga u kucnoj varijanti:filmovi ,muzika,word, excel,igre i sl.) ,ima li problema sa pronalazenjem drajvera ili je kao kod XP ??

poz.

Mojne ga koristiti za kucnu upotrebu.Pa lepo mu kaze ime server.Uvek ce te zezati neki procesi koje neces moci da iskljucis.Uopste, to je server arhitektura i nije planirana za kucnu upotrebu.To su mnogi probali sa w2k server pa su se vratili ili na pro il' na 98.

Server jeste, al' kod mene radio OK.
OD XPa je itekako stabilniji i bolji.
Vecina drajvera sto ide za XP moze i za 2k3.

E jedino sto me je nerviralo je kad hoces da ga restartujes ili ugasis, pa moras da odgovoris zasto to radis, jer to nije obican win, to je server :lol:

Кулиража:

Ma radi on OK ali smara sa serverskim procesima

Кулиража:

Naravno da je stabilniji.Kada bi se server tako zakucavao kao XP ko bi ga uopste koristio

Кулиража:
E jedino sto me je nerviralo je kad hoces da ga restartujes ili ugasis, pa moras da odgovoris zasto to radis, jer to nije obican win, to je server :lol:

Nisi jedini.Ali cini mi se da to moze da se resi.

Nisam koristio server, ali sta ce ti to uopste? XP pro+SP2 + Win Update = ok sistem. Naravno sve sigurnosne stvari treba drzati na najnovijem updateu.
Server je za ozbiljnije stvari od desktop-a :lol:

Кулиража:

Jedan od racunara u kuci mi je pod Win2003 serverom, sluzi za web strane i FTP. Radi perfektno, ima IIS6.0, sto je mnoogo bolje od IIS 5.0 i nemam nikakvih problema. Ne muce me nikakvi servisi, jednom kad se podesi radi super. Ne gasim ga vec 5. mesec, no problem!
Cak su mi klinci i instalisali neke igrice kad nisam kod kuce, pa i to radi, mada sam igrice skinuo.
I da, nervira kad uvek moram da kazem zasto gasim ako gasim - nema opcija "sta te briga!" :)
I nervira me jos sto stalno nakog nekog vremena kada mu pristupim, moram da ponovo kucam password. Inace sve drugo je dobro.

Back