WhatsApp za Android i iOS konačno dobija tamni mod

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.091
WhatsApp za Android i iOS konačno dobija tamni mod


WhatsApp je zvanično objavio da kompanijina aplikacija za Android i iOS dobija tamni mod. Ažuriranje će korisnicima na obe platforme stići u narednih nekoliko dana.

Popularni servis za razmenu poruka testira tamni mod već nekoliko meseci, a u pitanju je jedna od najviše zahtevanih funkcija od strane korisnika servisa koji je u vlasništvu Facebooka.

Tamni mod za WhatsApp je dizajniran kako bi smanjio zamaranje očiju u uslovima niskog osvetljenja, kao i da bi sprečio nezgodne momente kada telefon osvetli sobu u kojoj se nalazite dok je mrak.

Mod se fokusira na čitljivost, tako da odabrana paleta boja minimizuje zamaranje očiju i fokusira se na nijanse koje su približnije podrazunevanim u Android i iOS sistemima.

Na Apple uređajima, tamni mod je dostupan samo na iOS 13 verziji. Na Androidu, ukoliko imate Android 10 i podesite sistem na tamni mod, WhatsApp će pratiti ova podešavanja. Za Android 9 Pie i ranije verzije platforme, moguće je ručno omogućiti tamni mod samo za WhatsApp u podešavanjima.

Izvor: WhatsApp
 

Top