“Welcome to Novi Sad, Serbia”

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mondo.rs/s252682/Info/Hronika_i_Drustvo/Na_Djavi_osvanuo_novi_transparent_.html

Na "Đavi" osvanuo novi transparent

Omladina DSS postavila je danas na Petrovaradinskoj tvrđavi transparent “Welcome to Novi Sad, Serbia” , kao odgovor na transparent “Dobrodošli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine” koji je na zidinama tvrđave osvanuo u vreme Egzita.
v252682p0.jpg
ilustracija(Guliver/Getty Images)

Transparent postavljen u toku “Egzita” bio je “čista politička provokacija i zloupotreba jednog muzičkog festivala” , izjavio je novinarima predsednik Gradskog odbora DS S Borko Ilić i naglasio da je nedavnom odlukom Ustavnog suda Srbije jasno rečeno da Srbija ima jedan glavni grad, a to je Beograd.

Za nas je Novi Sad bio i ostaće srpska Atina i neće biti glavni grad nekakve, kako je rekao, kvazi-države Vojvodine koju "pojedinci pokušavaju da naprave tihim maršom kroz institucije".

Ilić je rekao da se mora poštovati odluka USS, kojom je između ostalog, neustavnom proglašena odredba Statuta Vojvodine o Novom Sadu kao glavnom gradu pokrajine.

On je izrazio očekivanje da nova pokrajinska administracija “upodobi Statut Vojvodine u skladu sa odlukama Ustavnog suda”, a ne da se, kako je rekao, otvara nova politička kriza u pokrajini i konstantno pokušava stvaranje nekakve “lažne krize na relaciji Beograd - Novi Sad.”

Transparent na engleskom jeziku "Welcome to Novi Sad, the capital of Vojvodina" postavljen je 13. jula na zidine Petrovaradinske tvrđave.

Predstavnici Egzita nisu tada hteli da komentarišu da li je transparent vid reagovanja na odluku Ustavnog suda Srbije da neke tačke Zakona o nadležnostima Skupštine AP Vojvodine proglasi neustavnim, među kojima i tačku prema kojoj se Novi Sad proglašava glavnim gradom.
:super::super::super:

kakvo huskanje? ne vidim nista lose u ovome, ni nista neistinito

kad stoji transparent da je Novi Sad glavni grad Vojvodine, onda je to u redu, to je dozvoljeno demokratija i slicno... a kad pise da je Novi Sad Srbija onda je to problem

inace o Borku Ilicu imam lepo misjenje... jedan od nasih najboljih mladih politicara... gledao sam ga kako je unistio Jerkovu u nekoj emisiji ne tako davno

Jos nemoj da vices bravo, jos nema sukoba i mrtvih....

Takvo ponasanje je HUSKANJE NA NASILJE i RAZDOR.

ajde komšija budi iskren pa reci; a šta je bilo ono prvo, koje je izazvalo ovo drugo??? zar ono nije bila provokacija ili se meni samo tako pričinilo...
Budimo objektivni, neko je hteo provokaciju i dobio je...sad šta je tu je, 1:1, iako meni nije smetalo ni ono prvo, nekako mi se ovo drugo više dopada, deluje prirodnije i umirujuće ???

E sad, pozvao bih ja tu istu omladinu DSS-a da se malo pozabavi onim što i sa kim rade omladinci DSS-a ovde kod nas u Somboru... Dok vi u NS muku mučite sa LSV ovi Vaši Somborci sa tim istim LSV ruku pod ruku pljačkaju i ono malo što je od Sombora preostalo... Dajte DSS-ovci, malo se preispitajte i malo neke povucite za uši, nema logike to što rade...

To su RATNO-PROVOKACIJE iza koji se kriju oni koji ZAISTA zele da se Vojvodina odvoji, a skriveni u liku srpskih nacionalista!

Cudi me da niko ne zapaza da su ISTE TAKVE PROVOKACIJE srpskog nacionalizma bile u Krajini, na Kosovu, Crnoj Gori a sada i u Vojvodini.

I da se niko ne seca kako se TO ZAVRSILO?

I da niko ne shvata da je sada Srbija MNOGO, MNOGO SLABIJA nego sto je bila onda?

I da NE NASLUCUJE REZULTAT TE UTAKMICE?

opusteno Blajbi, nije nista posebno ni za paniku... sitnica

jel ti je sada srce na mestu? :)

dss02.jpg

dss_transparent.jpg

To su RATNO-PROVOKACIJE iza koji se kriju oni koji ZAISTA zele da se Vojvodina odvoji, a skriveni u liku srpskih nacionalista!

Cudi me da niko ne zapaza da su ISTE TAKVE PROVOKACIJE srpskog nacionalizma bile u Krajini, na Kosovu, Crnoj Gori a sada i u Vojvodini.

I da se niko ne seca kako se TO ZAVRSILO?

I da niko ne shvata da je sada Srbija MNOGO, MNOGO SLABIJA nego sto je bila onda?

I da NE NASLUCUJE REZULTAT TE UTAKMICE?

Опет нешто муљате и изврћете.
По обичају.
А онда се чудите што Вас људи вређају, није ни чудо када оваквим, морам да кажем примитивним па чак и глупим коментарима, вређате нашу интелигенцију, и дисквалификујете себе као дораслог саговорника.
Не одговарате на једноставно питање зашто је ово провокација и хушкање а оно пре није?!
Уосталом ова изјава је исправна, она предходна није била тачна, тако да ни са те стране ми није јасно коме то смета истина, и истина је ратнохушкачка, а фашистички испади сепаратиста су добра појава и то морамо толерисати.
У праву сте у једно исто је било и деведесетих када је почињао рат, сваки нацистички испад Хрвата и других народа се морао толерисати, а у свакој речи етничких Срба тражио се casus belli...

А томе су допринели они који ма је распад заиста одговарао, истим онима који краду струју, не плаћају порезе и паметују из иностранства шта би ми овде требало да радимо.

Back