w3 schools problem

• Začetnik teme Začetnik teme CHIME
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CHIME

Zainteresovan član
Poruka
300
Pozdrav. Skidao sam neke css kodove i ubacivao u sajt sa w3schools.com , ali kada skinem na primer kod za horizontal menu, a kasnije skinem kod za malito mail,sve mi se pomesa ne znam zasto? Da li mi moze neko pomoci.

CHIME:
Pozdrav. Skidao sam neke css kodove i ubacivao u sajt sa w3schools.com , ali kada skinem na primer kod za horizontal menu, a kasnije skinem kod za malito mail,sve mi se pomesa ne znam zasto? Da li mi moze neko pomoci.
Kako si to ubacivao na njihov site? Pomoglo bi, ako bi detaljnije opisao šta si radio i koji problem imaš sem da se sve pomeša.

na primer kada stavim kod za overflow radi
<html>
<head>
<style type="text/css">
div
{
background-color:#00FFFF;
width:150px;
height:150px;
overflow: scroll
}
</style>
</head>

<body>
<p>The overflow property decides what to do if the content inside an element exceeds the given width and height properties.</p>

<div>
You can use the overflow property when you want to have better control of the layout. Try to change the overflow property to: visible, hidden, auto, or inherit and see what happens. The default value is visible.
</div>
</body>

ali kada jos dodam kod za horizontal menu, pomesaju se boje od horizontal menu sa overflow i onda sve izgleda crveno.

</html>

imam program web page maker,a te kodove skidam sa njihovog sajta i ubacujem u svoj program.

Ali ne znam kako? Zato sam ovde i postavio temu,zasto mi se mesaju css i html i kako to da ispravim, evo kad stavim i malito mail mesa mi se sa horizontal menu,zato sto su razliciti jedno je html a drugo css

Na osnovu svega što si napisao stičem utisak da bi trebalo da uzmeš neku knjigu (imaš ih i online) o HTML-u i CSS-u i onda kreneš redom da učiš.

Ne znam kako to staviš, ali morao bi da možeš da pošalješ kod koji demonstrira to stavljanje.

Mesanje boja nastaje zato sto ispod <style type="text/css"> definises background-color za div, a to isto se garant ponavlja i u CSS definicijama tvog horiz. menija.

Potrebno je samo da u HTML-u klasiras <div class=blabla i u stilu stavis div.blabla {...}

Back