(W)LAN naprednije spajanje dva kompjutera

krtislav

Primećen član
Poruka
670
Ovako, imam dva kompjutera, 1 sa WLAN (W7), i jedan sa LAN (XP) priključkom na modem/ruter (usput mi pojasnite razliku između toga dvoje ako hoćete :D).
Hoću da otvaram na kompjuteru koji je spojen sa LAN sve datoteke na kompjuteru koji je spojen na WLAN (konekcija je jako dobra između, između 10 i 20 MByte-a/s
Znači, spojim se na drugi kompjuter, kliknem dvostruki klik na video ili tako neš,i on odmah otvori ko da je sve ovde.

Čuo sam da ima neš takvo, al nezmam kako da to napravim :think:.
P.S. Nemorate mi sve u detalje objašnjavat, znam mnogo o kompjuterima :ok: (samo što neznam puno o ovome, pošto sam nedavno dobio kompjuter novi)

Poslednja izmena:
Ako ti komjuteri ...NISU MNOGO UDALJENI....ovo ti je ...JEDNOSTAVNIJE REŠENJE...;)..a dobijaš i...VEĆI PROTOK...:ok:.

lanpccon1.jpg

WLAN ti je wireless local area network, dok je LAN isto, samo nije wireless... a sto se tice prebacivanja sa jednog kompa na drugi, najlakse ti je da ono sto hoces da delis stavis u folder "Public" koj ti se nalazi na Desktopu (potrazi ga run->c:\users\<ime>\desktop\public za win7, sto se tice XP mislim da se folder ekvivalent zove "Shared Documets"), ali time si samo omogucio transfer podataka iz tih foldera izmedju umrezenih racunara... za ovo naprednije mora da potrazim neki program, bas da nesto odma da pustis sa drugog kompa na svoj, nisam siguran da moze ovako "elementarno"... Mada sigurno ima se nadje neki program, nesto slicno nekom remote controlu, samo bez hijerarhije, ako se setim cu ti postavim.

Jel tebi problem da povezes racunare ili da prenosis podatke? Mislim, sve ovo hardverski sto treba da se uradi si uradio? Ako jesi, onda ti evo (delimicno) dobrog odgovora na ovo pitanje. Malo sam googlao al nadjo ovaj blog:
http://www.rakshitk.com/blog/2008/02/11/streaming-video-over-the-lanintranet/
Ovd' ti sve lepo objasnjeno, ima jedan programcic postavljen, al procitaj sve, ionako nije dugo, i mislim da je ovo ono sto trazis.

Ali ako nisi hardverski resio povezivanje, onda si lose postavio pitanje...

Pa sve sam hardware-vski rešio, al neš nemogu sada ići na oba kompjutera nemogu ići na shared docs, piše mi:
w2wpqfwlgmfvhbmb56yf.png

našao sam o tome nešto ovde
http://forums.techguy.org/networking/289768-solved-you-might-not-have.html
napravio sam ovo:
DragonWiz:
1. Click Start, click Run, type regedit in the Open box, and then click OK.
2. Locate and then double-click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
3. In the right pane, double-click restrictanonymous.
4. Make sure that the value in the Value data box is set to 0, and then click OK.
5. Close Registry Editor.
6. Restart the computer.
al ništa :confused:

Poslednja izmena:
Hmm ovo moze da bude posledica 2 razlicite stvari...

Ja kad sam umrezavao racunare, nije bilo problema, dok sa Vistom nisam trebao da povezem XP... to kad ide preko rutera ima tu neka zackoljica oko zastite, drukce su dizajnirani OS, pa jedan drzi WPA/WPA2 a drugi WEP, pa dolazi do konflikta, ali cim koristis internet nije to to...

Tu mozes da probas da nadjes Guest Account i ides enable, to bi trebalo da otkloni medjusobno nerazumevanje Osistema. Gledaj da te ne zebava Firewall il tako nesto...

Ako nije to, onda ti je mozda ovo resenje, mada preporucujem da back-upujes pre nego sto menjas registre:
1. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
2. Locate and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
3. If the IRPStackSize entry is not present in this subkey, follow these steps:
a. Click Edit, point to New, and then click DWORD Value.
b. Type IRPStackSize, and then press ENTER.

-Note Type IRPStackSize exactly as it appears. The value name is case sensitive.
4. Click IRPStackSize, click Edit, and then click Modify.
5. In the Data Value box, type a larger value, and then click OK.

Inace, sa kog kompa si pravio mrezu?

Back