VW BUBA

Sjajno! Najveci skup ove godine, sa vise od 70 automobila! U galeriju sam vec ubacio oko 120 fotografija, a detaljna reportaza u septembarskom izdanju sajta!

album_pic.php

album_pic.php

Ko hoce da vidi ostale slike, pravac

www.thegoldenbug.com

Ako neko ima neko pitanje, forum o Sapcu je na sledecem linku:

Skup ljubitelja VW bube u Sapcu 15. avgusta!

VWaddict:
U nedelju 5. septembra 2004

VW skup u Lazarevcu

Detalji, satnica, kategorije, mapa itd. se mogu naci na

www.thegoldenbug.com, rubrika Skupovi
pa gde bas nadjoste 5. septembar, 2.septembra idem na letovanje (ili se to mozda zove jesenovanje :? )...ko je od likova iz Lazarevca u organizaciji ili ucesnik, jer ovde se jos nista ne zna o tome?...ako dajes ime daj obavezno i nadimak (znas kako je malo mesto, lakse po nick-u :) )
u svakom slucaju zelim vam uspesan skup, lep provod i druzenje, kao i lepo vreme jer koliko vidim Ochaga je glavno i zavrsno mesto okupljanja...pozdrav :)

trasa:
Treba mi hitno dobar majstor za BUBU (onu staru 1974) iz Beograda ili neko koga bi mogao da pitam o detalkjima paljenja!!! :shock:
Da li se to zezaš? Samo je Wartburg i Trabant jednostavniji od Bube. Ti tražiš majstora za Bubu kao da je Spejs Satl (na srpskom) tj. to može da ti reši i automehaničar amater! 8)

Zagor BG:
trasa:
Treba mi hitno dobar majstor za BUBU (onu staru 1974) iz Beograda ili neko koga bi mogao da pitam o detalkjima paljenja!!! :shock:
Da li se to zezaš? Samo je Wartburg i Trabant jednostavniji od Bube. Ti tražiš majstora za Bubu kao da je Spejs Satl (na srpskom) tj. to može da ti reši i automehaničar amater! 8)
Ti si bas neki OK lik! Da je to moguce vec bihb isto uradio! Samo mi reci jel znas nekog ko ZNA da radi BUBE!

Zagor BG:
trasa:
Zagore...kao dugogodisnji vlasnik Bube, odgovorno ti tvrdim da nisi u pravu! Nema zaje***ijeg automobila za stelovanje i podesavanje od Bube. Trasa....U2U poruka sledi.

Woo_Bg:
Zagor BG:
trasa:
Zagore...kao dugogodisnji vlasnik Bube, odgovorno ti tvrdim da nisi u pravu! Nema zaje***ijeg automobila za stelovanje i podesavanje od Bube. Trasa....U2U poruka sledi.
Možda, jer nikad nisam imao Bubu i ne nameravam da je imam. Ja nemam nameru da nekog vređam, ali taj auto što kaže jedan moj prijatelj nema ni ubrzanje, ni kočenje, ni izgled, ni grejanje i troši kao ala za svoju kubikažu. Možda izdržljivost ali je i to diskutabilno. Što se tiče štelovanja pretpostavljam da je sva teškoća u platinama i zastarelom modelu paljenja i punjenja. Originalna Buba bi ako se ne varam da ima dinamu umesto alternatora. U kraju gde živim ima par matoraca automehaničara amatera koji decenijama voze Bube i na parkingu joj rasturaju motor, šteluju paljenje itd. Drugim rečima, znaju je u nokat! No, neću da se prepirem. Hoću još nešto u vezi Bube da kažem. Ima u Beogradu par majstora koji se izdaju za najmastore za renoviranje Buba i naivnim, praznoglavim klincima uzimaju u rasponu od 1000 do 2500 eura za kompletnu restauraciju ovog ''najboljeg'' auta i prosipaju priču da je samo oni mogu doterati i naštelovati. :lol: :lol: A oni zagrizu! imaju 20-30 godina star auto za tu cifru. Smešno!

Možda, jer nikad nisam imao Bubu i ne nameravam da je imam. Ja nemam nameru da nekog vređam, ali taj auto što kaže jedan moj prijatelj nema ni ubrzanje, ni kočenje, ni izgled, ni grejanje i troši kao ala za svoju kubikažu. Možda izdržljivost ali je i to diskutabilno. Što se tiče štelovanja pretpostavljam da je sva teškoća u platinama i zastarelom modelu paljenja i punjenja. Originalna Buba bi ako se ne varam da ima dinamu umesto alternatora. U kraju gde živim ima par matoraca automehaničara amatera koji decenijama voze Bube i na parkingu joj rasturaju motor, šteluju paljenje itd. Drugim rečima, znaju je u nokat! No, neću da se prepirem. Hoću još nešto u vezi Bube da kažem. Ima u Beogradu par majstora koji se izdaju za najmastore za renoviranje Buba i naivnim, praznoglavim klincima uzimaju u rasponu od 1000 do 2500 eura za kompletnu restauraciju ovog ''najboljeg'' auta i prosipaju priču da je samo oni mogu doterati i naštelovati. :lol: :lol: A oni zagrizu! imaju 20-30 godina star auto za tu cifru. Smešno!
Zagore, Zagore....kako mozes vlasniku bube da kazes da mu auto ne valja? :lol: :lol: :lol: :lol: Jao, jao, jao... :lol: :lol: :lol:
Bez ljutnje, znam da nisi hteo nikoga da vredjas, pa ovde i pisemo da bi razmenili iskustva. Ali kao sto znas svaki cigo hvali svoga konja. Izdrzljiva jeste, veruj mi, sad... sto trosi kao djavo to je druga stvar, grejanje je dobro ako je sve podeseno i ako nije trula a o ubrzanju i kocenju necu da pricam (zaboli me glava pri pomisli), preskocicu tu temu ovaj put :lol: :lol:

Ljudi to je buba! Ja mislim da je to jedini auto koji se pravio preko 65 godina! (ne racunajuci ovu novu bubu). Nema ubrzanje, nema kocnice, nema grejanje, trosi, ali ipak ima prepoznatljiv smek i ili je obozavas ili ne. Ipak je to Ferdinand pravio po Hitlerovim instrukcijama....
A ako se buba lepo usteluje, ona lepo prede...

Woo_Bg:
Zagore, Zagore....kako mozes vlasniku bube da kazes da mu auto ne valja? :lol: :lol: :lol: :lol: Jao, jao, jao... :lol: :lol: :lol:
Bez ljutnje, znam da nisi hteo nikoga da vredjas, pa ovde i pisemo da bi razmenili iskustva. Ali kao sto znas svaki cigo hvali svoga konja. Izdrzljiva jeste, veruj mi, sad... sto trosi kao djavo to je druga stvar, grejanje je dobro ako je sve podeseno i ako nije trula a o ubrzanju i kocenju necu da pricam (zaboli me glava pri pomisli), preskocicu tu temu ovaj put :lol: :lol:
Svaki auto ako se kotrlja valja i svaki ciga hvali svoga konja. Kada sam imao 18 godina najbolji je bio dvotaktni Wartburg ''koji je pobeđivao Princa na Ušću'' :lol: Međutim, posle petnaestak promenjenih automobila (među njima i Golf II GTI iz Bubine porodice) realnije gledam na stvari. Nema ljutnje. Pozdrav svima! :D

Ma, samo pricamo. O ukusima ne treba raspravljati, a to je i poenta kupovine nekog automobila (uzevsi u obzir prihvatljive alternative). Ali ipak je buba jedinstvena legenda. Golf 2 se pokazao kao dobar za nase prostore. Tako ispada (iako nisam poklonik VW). A da li ima boljih, ima sigurno...
Kako to Zagore pored toliko automobila da se zadrzis na Talbotu? Nije valjda da ti je toliko prirastao za srce? Kako i da li ces se odvojiti od njega?

evening:
Ma, samo pricamo. O ukusima ne treba raspravljati, a to je i poenta kupovine nekog automobila (uzevsi u obzir prihvatljive alternative). Ali ipak je buba jedinstvena legenda. Golf 2 se pokazao kao dobar za nase prostore. Tako ispada (iako nisam poklonik VW). A da li ima boljih, ima sigurno...
Kako to Zagore pored toliko automobila da se zadrzis na Talbotu? Nije valjda da ti je toliko prirastao za srce? Kako i da li ces se odvojiti od njega?
Ostao ti ja tako bez auta tj. prodao auto i gledam šta da kupim kada u Halooglasima Talbot. Nikad čuo!! prošvrljam po netu da vidim šta je to, dođem kod čoveka, ne dimi (danas je teško naći auto koji ne guta ulje), dobro vuče, limarija i boja očuvana, servo, maglenke, enterijer ko iz fabrike, alu felne, servisna knjižica. Pazarim i to je to. Kasnije upoznam čoveka u BG koji ima sve rezervne delove za njega tako da otklonim i tu manu. Vozio ga mesec dana da ga testiram, vidim dobro ugradim plin i vozim. Imao sam popravki ali to je sve sitno pošto sve polovne delove nabavljam kod tog čoveka koji 30 godina vozi Simcu i jako jeftino i prodaje i radi.
Međutim, treba mi lovica ... nastavak na auto oglasima krstarice ili na ptv. Pozdrav!

evening:
Ljudi to je buba! Ja mislim da je to jedini auto koji se pravio preko 65 godina! (ne racunajuci ovu novu bubu). Nema ubrzanje, nema kocnice, nema grejanje, trosi, ali ipak ima prepoznatljiv smek i ili je obozavas ili ne. Ipak je to Ferdinand pravio po Hitlerovim instrukcijama....
A ako se buba lepo usteluje, ona lepo prede...
Da nam pojasniš tih "preko 65 godina"? Od- do...A da pažljivije pratiš istoriju znao bi da je VW najzad platio silnu odštetu Tatri, zato što je "genije" Porše bubu jednostavno plagirao (precrtao) od svog nekadašnjeg učitelja Hansa Ledvinke...Novinsku vest o tome sam postavio, pretraži malo.

Espanol:
Da nam pojasniš tih "preko 65 godina"? Od- do...
Nulta serija od 30 kom, izradjena u Daimler-Benzu 1936. Dodatnih 30 kom (Reutter) 1937.

Poslednja serija, VW Mexico, 2002

2002-1936=66 godina

Kako su ratni modeli na platformi bube i sa njenom mehanikom (Kubelwagen, Schwimmwagen i Kommandeurwagen), pocetak serijske proizvodnje 1939.

Posleratni zvanicni pocetak 1949, sto opet daje 53 godine masovne proizvodnje. I dalje joj niko nije ni prineti!

Espanol:
A da pažljivije pratiš istoriju znao bi da je VW najzad platio silnu odštetu Tatri, zato što je "genije" Porše bubu jednostavno plagirao (precrtao) od svog nekadašnjeg učitelja Hansa Ledvinke...Novinsku vest o tome sam postavio, pretraži malo.
Ako ti 1961. godinu svrstavas pod najzad, onda... Naime, VW je jos 1961. godine platio odstetu Tatri u iznosu od 3 miliona maraka, cime je cela stvar pravno zavrsena. Ovo sada sto se desava je prepucavanje izmedju americkog Terexa koji je vlasnik Tatre i VW-a.

btw, pricati o originalnosti u masinstvu je iluzorno jer tu svi kradu od svih, i vec 80 godina se nije pojavilo nista sustinski novo.

Much of the Beetle's design was inspired by the advanced Tatra cars of Hans Ledwinka. Tatra sued, but the lawsuit was stopped when Germany invaded Czechoslovakia. The matter was re-opened after WW2 and in 1961 Volkswagen paid Tatra 3,000,000 Deutsche Marks

Hajde da sabiramo babe i žabe. Porediti probnu proizvodnju i serijsku...Tačno je da je buba šampion po godinama proizvodnje, ali treba biti precizan i ne preterivati. Tačno je takođe da se mnoga rešenja u modifikovanim verzijama koriste masovno, ali uglavnom uz korišćenje patentnih prava. Porše je najdirektnije pokrao Ledvinkino rešenje i zato mu se ne može pripisati nikakva originalnost. Uz to je bio debelo zaštićen autoritetom prijatelja Adolfa...

Toliko priče oko jednog automobilskog insekta. :lol: :lol: :lol: A sada stvarno ozbiljno, koliko je bilo izvanrednih automobila a jedna petina Srbije restaurira
Adolfove bube kao glavni oldtajmer hit... Recimo, englez Austin, francuz Peugeot 504 (osvojio reli Pariz Dakar čini mi se dva puta) i da ne nabrajam. Svi bi se kolektivno postideli. No,ovo je dobro jer bez edukacije neće biti bolje. Treba biti optimista, mada je optimista neobavešteni pesimista! :lol:

Espanol:
Hajde da sabiramo babe i žabe. Porediti probnu proizvodnju i serijsku...Tačno je da je buba šampion po godinama proizvodnje, ali treba biti precizan i ne preterivati. Tačno je takođe da se mnoga rešenja u modifikovanim verzijama koriste masovno, ali uglavnom uz korišćenje patentnih prava. Porše je najdirektnije pokrao Ledvinkino rešenje i zato mu se ne može pripisati nikakva originalnost. Uz to je bio debelo zaštićen autoritetom prijatelja Adolfa...
Video sam slike oba dizajna, u najboljem slucaju je bio INSPIRISAN Tatra dizajnom.Presuda 1961 ne moze biti merodavna jer Nemacka 1939 i 2005 nije ista kao Nemacka 1961, pobogu. :shock:
Sramota je za admin-a i iskusnog coveka da kaze da je Porse: "genije".On je genije u svakom smislu reci, i ako on nije genije, onda tu rec treba predefinisati. :wink:
Ai sam rece-bio mu je ucitelj:wink:

RaiKkonen 911:
Espanol:
Video sam slike oba dizajna, u najboljem slucaju je bio INSPIRISAN Tatra dizajnom.Presuda 1961 ne moze biti merodavna jer Nemacka 1939 i 2005 nije ista kao Nemacka 1961, pobogu. :shock:
Sramota je za admin-a i iskusnog coveka da kaze da je Porse: "genije".On je genije u svakom smislu reci, i ako on nije genije, onda tu rec treba predefinisati. :wink:
Ai sam rece-bio mu je ucitelj:wink:
Ozbiljna istorija automobilizma ti je očigledno slabija strana. Čeh Borislav, ulizički pokršten u Porše i sa pridodatim imenom Ferdinand (ne bi li asociralo na prestolonaslednika) nije samo pokrao spoljni dizajn Tatre Hansa Ledvinke. Pokrao je najdiretnije konstrukciju vazduhom hlađenog bokser motora smeštenog pozadi i menjač, pokrao je konstrukciju platforme, torziono oslanjanje i da ne nabrajam...Čitaj, uči i ne zaleći se...

Ocigledno ovde ima onih koji imaju pristup umovima nekih ljudi, moje izvinjenje istima. :roll:
Jednostavno ne ide, ispadose svi glupi...I Porse, i Hicha, i pola Nemacke auto industrije, i najveca fabrika sportskih/supersportskih automobila na svetu.
ESpanol:
Ozbiljna istorija automobilizma ti je očigledno slabija strana
Pa sta cu, nisam bio medju zivima cetrdesetih. :lol: Inace, nista od ovog ne pise u zvanicnim 'knjigama', a na kraju ce se one racunati, bez obzira sta ko REKAO. :wink:
off-topic:Jel se placa mesto admina ili je to iz ljubavi?

Back