Espanol:
Najpoštenije priznajem da nisam u toku šta se dešava na tih 400 m. Koja su to značajna takmičenja? Krug ili brdo bato, pa riljamo i vrtimo motor, šaltujemo, dižemo vozilo na dva točka itd. Stalno mi kao neki reper poturaš maloumna američka takmičenja.
Zao mi je da si tako shvatio. Kazes da si inzenjer - onda na celu stvar gledaj iz te perspektive. Dao sam ti podatak na koliko se vrte VW motori - takmicenje uopste nije bitno i navedeno je samo kao referenca. Takodje, trebalo bi da znas da bilo koji motor moze da se nasvira i pretvori u bilo sta, zavisno od potreba (ulica, drum, autoput, brdske trke, kruzne trke, drag trke, off road trke itd). Isto je sa kompletnim automobilima. Od bilo kog auta, bilo to trabant ili RR moze da se napravi bilo sta. Evo Secerko jos iz skole nije izasao, a vec to zna (a jos uleteo sa komentarom pre mene).
Espanol:
Zašto se u dobroj staroj Evropi nikad nisu "primila" ta takmičenja na frtalj milje, dragsteri, kretenski "big fooot" (u čemu je tu štos?)Kao klinac sam na takmičenjima svih vrsta vozio i Nemce i Engleze (čak i Ruse), ali jedini pravi doživljaj bio je kad FIAT - Abarth nasviraš na 9- 10 000 obrtaja i kad krivinu propaješ sa 3G kao u F1.
Ko kaze da nisu. Redovna su pojava i svakog vikenda imas po nekoliko trka sirom evrope (UK, nemacka, francuska, holandija), a cak se i momci u Mostaru redovno tako igraju, doduse jos uvek na primitivnom nivou.
Espanol:
O zvuku nadaleko čuvenih izduvnih sistema Abart da ne govorim. Nagradno pitanje, znaš li da je najbolji raspeglani VW (mislim Porše) 1960. pravio Karlo Abart? :wink:
Ako se ne varam, Porsche je sa njim saradjivao i pre toga (dok je Abart jos bio anonimus). Pravio? Velika rec! Saradnja je bila na razvoju usisa, izduva i pomalo na obliku kompresionog prostora (podaci su oprecni)...