- Poruka
- 269
![]()
Recimo XP....
ubaciovao sam cirilicu nisam zadovoljan
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
Recimo XP....
i ja sam za to da rusi koriste cirilicu na internetu,zato sto je rusija najveca zemlja sveta i najbrojnija zemlja koja koristi cirilicu i treba kao takva da je promovise,a ne da se stidi svog pisma kao neki ovde.
A sto pise Windows Media Player?![]()
Recimo XP....
Da znaš. 8) Samo što ne naplaćujem duplo, nego po uobičajenoj ovdašnjoj tarifi. Radila sam nekoliko godina u jednoj kompjuterskoj firmi kao serviser, ali sam poslednjih godina prešla u "slobodne strelce", jer mi je tako više odgovaralo, iz raznih razloga.ma bre milunka carica ubacuje windowse i naplacuje duplo
Da znaš. 8) Samo što ne naplaćujem duplo, nego po uobičajenoj ovdašnjoj tarifi. Radila sam nekoliko godina u jednoj kompjuterskoj firmi kao serviser, ali sam poslednjih godina prešla u "slobodne strelce", jer mi je tako više odgovaralo, iz raznih razloga.

i ja sam za to da rusi koriste cirilicu na internetu,zato sto je rusija najveca zemlja sveta i najbrojnija zemlja koja koristi cirilicu i treba kao takva da je promovise,a ne da se stidi svog pisma kao neki ovde.
Najvece zemlje sveta su Kina i Indija.
Ne brate, nego najmnogoljudnije. Rusija je stvarno najveca.
Zashto bi neko uchio kineski zbog jebenog domena?ako uvedu kinesko pismo mozda ga i naucis pa ces vise vredeti.
Sve, sve, al' kako ostaviše www, odnosno ввв? To ostade na engleskom, a pišu ćirilično tu englesku skraćenicu? Ovo rf i može da prođe, ali opet...Rusija traži ćirilični internet domen
Petak, 13. jun 2008. 09:14
Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zatražio je da Rusija dobije internet domen na ćirilici, a u sklopu nastojanja da se ruski jezik promoviše kao globalni.
Kremlj je zabrinut da bi ruski, nekada najvažniji jezik u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, mogao da izbledi zbog rastuće popularnosti lokalnih jezika i ogromnog uticaja engleskog.
Medvedev kaže da 300 miliona ljudi širom sveta govori ruski, pa je zato ćirilični internet domen neophodan kako bi se istakla važnost ovog jezika.
"Moramo da uradimo sve kako bismo u skoroj budućnosti imali ćirilični internet domen, a ovo je prilično ozbiljno pitanje", rekao je Medvedev na Kongresu ruske štampe u Moskvi.
Ruski predsednik nastoji da se pred javnošću svoje zemlje prikaže kao odličan poznavalac novih tehnologija - on tako surfuje internetom uz pomoć svog mobilnog telefona i kaže da svako jutro čita on-line vesti.
Ruski internet sajtovi koriste latinično pismo za nazive domena, a sufiksi koji se koriste su .ru i .su (skraćenica od "Soviet Union").
Industrijski eksperti kažu da Rusija za svoj novi domen želi sufiks .rf (skraćenica od "Russian Federation"), ali ispisan na ćirilici.
Ruski je, pored Mandarinskog, Engleskog, Hindi/Urdu, Arapskog i Španskog, jedan od šest najpopularnijih jezika na svetu.
Rusija traži ćirilični internet domen
Petak, 13. jun 2008. 09:14
Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zatražio je da Rusija dobije internet domen na ćirilici, a u sklopu nastojanja da se ruski jezik promoviše kao globalni.
Kremlj je zabrinut da bi ruski, nekada najvažniji jezik u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, mogao da izbledi zbog rastuće popularnosti lokalnih jezika i ogromnog uticaja engleskog.
Medvedev kaže da 300 miliona ljudi širom sveta govori ruski, pa je zato ćirilični internet domen neophodan kako bi se istakla važnost ovog jezika.
"Moramo da uradimo sve kako bismo u skoroj budućnosti imali ćirilični internet domen, a ovo je prilično ozbiljno pitanje", rekao je Medvedev na Kongresu ruske štampe u Moskvi.
Ruski predsednik nastoji da se pred javnošću svoje zemlje prikaže kao odličan poznavalac novih tehnologija - on tako surfuje internetom uz pomoć svog mobilnog telefona i kaže da svako jutro čita on-line vesti.
Ruski internet sajtovi koriste latinično pismo za nazive domena, a sufiksi koji se koriste su .ru i .su (skraćenica od "Soviet Union").
Industrijski eksperti kažu da Rusija za svoj novi domen želi sufiks .rf (skraćenica od "Russian Federation"), ali ispisan na ćirilici.
Ruski je, pored Mandarinskog, Engleskog, Hindi/Urdu, Arapskog i Španskog, jedan od šest najpopularnijih jezika na svetu.
Подржавамммммммм......... наравно РУСКИ, наравно ЋИРИЛИЦААААААААА
Slušaj Mito, ako sam te već stavio na listu svojih prijatelja iz profila onda to moraš i da opravdaš!
Toliko ljudi čeka da razmislim o prijateljstvu sa njima a ti se konstantno magarčiš po forumu nadovezujući se na koještarije!?
KAKVE VEZE IMA OVAJ PODFORUM SA RUSKIM DOMENOM I INTERNET ŽELJAMA?
Mito, ozbiljno mi narušavaš ugled...
Ostaje mi samo jedna solucija ako se ovako šta bude ponovilo!

@ Сообщение Железного Лорда
Драги Лименко, пардон, Гвозденко, видим почео си интензивно да учиш руски језик, ако, ако... него замоли твоје конструкторе да ти овај левак на глави замене неким лименим нокширићем, левак има рупу па ти у главу свашта сипају...хехехе
О томе какве везе има овај подфорум са интернет доменом питај постављача теме, или бар прочитај текст, ако нећеш цео, ево прочитај цитат, сипаћу ти га кроз рупу на левку...
Ma gluposti ... Imena domena su izvadjena iz ASCII liste karaktera u kojoj ne postoje cirilichna slova. Radi se na tome (duzi niz godina) da se zaobidje ova restrikcija ali josh nije zavrsheno. Znachi CEO SAJT moze biti na cirilici. A sad je kao bitan domen ... Mislim stvarno... Kraj diskusije.
: u pravu si za domenNisam navikao da mi na kompu piše ВИНДОУС, КОПИ, ПЕЈСТ i ostala gomila nebuloza!