ввв.Росси́я.рф

start4.jpg

Recimo XP....

ubaciovao sam cirilicu nisam zadovoljan

i ja sam za to da rusi koriste cirilicu na internetu,zato sto je rusija najveca zemlja sveta i najbrojnija zemlja koja koristi cirilicu i treba kao takva da je promovise,a ne da se stidi svog pisma kao neki ovde.

ma slazem se i kinezi i indijci da dobiju svoji domen kao najmnogoljudnije nacije na svetu.

ko sisa engleski ''sta ce nam univerzalni jezik i jos gore ako je engleski'' promenicemo mi to.

Ma gluposti ... Imena domena su izvadjena iz ASCII liste karaktera u kojoj ne postoje cirilichna slova. Radi se na tome (duzi niz godina) da se zaobidje ova restrikcija ali josh nije zavrsheno. Znachi CEO SAJT moze biti na cirilici. A sad je kao bitan domen ... Mislim stvarno... Kraj diskusije.

Poslednja izmena:
Мени је на памет пало када смо ми бирали овај "rs" домен пошто је "sr" био заузет, да би могли да узмемо латинично "cp" као Србија на ћирилици.

i ja sam za to da rusi koriste cirilicu na internetu,zato sto je rusija najveca zemlja sveta i najbrojnija zemlja koja koristi cirilicu i treba kao takva da je promovise,a ne da se stidi svog pisma kao neki ovde.

Najvece zemlje sveta su Kina i Indija.

Inace, pitanje cirilice je cisto tehnicko pitanje, i verujem da ce ICANN da im izadje u susret ukoliko Rusi pravilno podmazu.

Inace, svi ruski sajtovi su na cirilici.

Rusija traži ćirilični internet domen
Petak, 13. jun 2008. 09:14

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zatražio je da Rusija dobije internet domen na ćirilici, a u sklopu nastojanja da se ruski jezik promoviše kao globalni.

Kremlj je zabrinut da bi ruski, nekada najvažniji jezik u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, mogao da izbledi zbog rastuće popularnosti lokalnih jezika i ogromnog uticaja engleskog.

Medvedev kaže da 300 miliona ljudi širom sveta govori ruski, pa je zato ćirilični internet domen neophodan kako bi se istakla važnost ovog jezika.

"Moramo da uradimo sve kako bismo u skoroj budućnosti imali ćirilični internet domen, a ovo je prilično ozbiljno pitanje", rekao je Medvedev na Kongresu ruske štampe u Moskvi.

Ruski predsednik nastoji da se pred javnošću svoje zemlje prikaže kao odličan poznavalac novih tehnologija - on tako surfuje internetom uz pomoć svog mobilnog telefona i kaže da svako jutro čita on-line vesti.

Ruski internet sajtovi koriste latinično pismo za nazive domena, a sufiksi koji se koriste su .ru i .su (skraćenica od "Soviet Union").

Industrijski eksperti kažu da Rusija za svoj novi domen želi sufiks .rf (skraćenica od "Russian Federation"), ali ispisan na ćirilici.

Ruski je, pored Mandarinskog, Engleskog, Hindi/Urdu, Arapskog i Španskog, jedan od šest najpopularnijih jezika na svetu.
Sve, sve, al' kako ostaviše www, odnosno ввв? To ostade na engleskom, a pišu ćirilično tu englesku skraćenicu? Ovo rf i može da prođe, ali opet...

Rusija traži ćirilični internet domen
Petak, 13. jun 2008. 09:14

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zatražio je da Rusija dobije internet domen na ćirilici, a u sklopu nastojanja da se ruski jezik promoviše kao globalni.

Kremlj je zabrinut da bi ruski, nekada najvažniji jezik u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, mogao da izbledi zbog rastuće popularnosti lokalnih jezika i ogromnog uticaja engleskog.

Medvedev kaže da 300 miliona ljudi širom sveta govori ruski, pa je zato ćirilični internet domen neophodan kako bi se istakla važnost ovog jezika.

"Moramo da uradimo sve kako bismo u skoroj budućnosti imali ćirilični internet domen, a ovo je prilično ozbiljno pitanje", rekao je Medvedev na Kongresu ruske štampe u Moskvi.

Ruski predsednik nastoji da se pred javnošću svoje zemlje prikaže kao odličan poznavalac novih tehnologija - on tako surfuje internetom uz pomoć svog mobilnog telefona i kaže da svako jutro čita on-line vesti.

Ruski internet sajtovi koriste latinično pismo za nazive domena, a sufiksi koji se koriste su .ru i .su (skraćenica od "Soviet Union").

Industrijski eksperti kažu da Rusija za svoj novi domen želi sufiks .rf (skraćenica od "Russian Federation"), ali ispisan na ćirilici.

Ruski je, pored Mandarinskog, Engleskog, Hindi/Urdu, Arapskog i Španskog, jedan od šest najpopularnijih jezika na svetu.

Подржавамммммммм......... наравно РУСКИ, наравно ЋИРИЛИЦААААААААА

img_10.jpg

Slušaj Mito, ako sam te već stavio na listu svojih prijatelja iz profila onda to moraš i da opravdaš!
Toliko ljudi čeka da razmislim o prijateljstvu sa njima a ti se konstantno magarčiš po forumu nadovezujući se na koještarije!?

KAKVE VEZE IMA OVAJ PODFORUM SA RUSKIM DOMENOM I INTERNET ŽELJAMA?

Mito, ozbiljno mi narušavaš ugled...
Ostaje mi samo jedna solucija ako se ovako šta bude ponovilo!

Poslednja izmena:

Slušaj Mito, ako sam te već stavio na listu svojih prijatelja iz profila onda to moraš i da opravdaš!
Toliko ljudi čeka da razmislim o prijateljstvu sa njima a ti se konstantno magarčiš po forumu nadovezujući se na koještarije!?

KAKVE VEZE IMA OVAJ PODFORUM SA RUSKIM DOMENOM I INTERNET ŽELJAMA?

Mito, ozbiljno mi narušavaš ugled...
Ostaje mi samo jedna solucija ako se ovako šta bude ponovilo!

@ Сообщение Железного Лорда

Драги Лименко, пардон, Гвозденко, видим почео си интензивно да учиш руски језик, ако, ако... него замоли твоје конструкторе да ти овај левак на глави замене неким лименим нокширићем, левак има рупу па ти у главу свашта сипају...хехехе

О томе какве везе има овај подфорум са интернет доменом питај постављача теме, или бар прочитај текст, ако нећеш цео, ево прочитај цитат, сипаћу ти га кроз рупу на левку...

@ Сообщение Железного Лорда

Драги Лименко, пардон, Гвозденко, видим почео си интензивно да учиш руски језик, ако, ако... него замоли твоје конструкторе да ти овај левак на глави замене неким лименим нокширићем, левак има рупу па ти у главу свашта сипају...хехехе

О томе какве везе има овај подфорум са интернет доменом питај постављача теме, или бар прочитај текст, ако нећеш цео, ево прочитај цитат, сипаћу ти га кроз рупу на левку...

Graduation-Donkeymain.jpg

Dragi moj učeni prijatelju, imam par stvari da ti objasnim:

- naravno da je mafijaš pa predsednik Medvedev mislio na 300 miliona ljudi širom sveta ali ne i na Srbe jer Rusi razviše biznis po Amerikama (otkud neko sa 4 banke da izbije medju prvima u Rusiji?)

- naravno da je interesantno imati lokalizovan Windows ali je nepraktičan zbog nelokalizovane tastature pa putem selotejpa i flomastera nadjemo znakove poput # & ) _ : itd...

- yеbeš sistem koji se zasniva na mazalicama za oči koje zahtevaju hardver dok se šifre razbijaju na isti način kao pre 15-16 godina još od NT paketa a sada ima više "kontakt aplikacija" koje ostvaraju dodatne konekcije ako uopšte misliš da budeš na internetu.

- Amerikanac je izračunao da ga Vista košta 350$ (program) + 1500$ kompjuter pa ne žuri jer nema toliko para. Mada su novi laptopovi predvidjeni za potrebe Viste mali milion ljudi kuka za drajverima za XP. Za sada su updateovi i hakerski patchovi dozvoljeni, ali priseti se šta se desilo na XP-u posle SP2 (WGA)

- Zaključujemo da ovde postuju snobovi koji bace 2000$ da bi pisali gluposti po forumu a da Medvedev jede popare da bi zabavljao narod dok sam prihvata dolare i evre štampane na latinici.

- Oduvek je na ovom forumu bio rat izmedju onih kojima je bitno ono što godi duši i onih koji vide šta je suština.

Shrek_2_friends_poster.jpg

Ti si moj drugar iz profila pa nemogu da se ljutim na tebe...

Poslednja izmena:

Back