TONOLAN
Buduća legenda
- Poruka
- 29.300
Vulinov dolazak izazvao "buru" u BiH: Optužbe iz Sarajeva i protestna nota iz Beograda
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i bivši direktor Bezbednosne informativne agencije, koji je pod američkim sankcijama, stigao je u utorak u Prebilovce kod Čapljine u Bosni i Hercegovini, gde se obeležava 83. godišnjica od zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svetskom ratu, nakon što mu u ponedeljak BH vlasti nisu dozvolile da helikopterom doleti u Čapljinu.
Vulin je ustvrdio da su vlasti BiH pokušale da mu zabrane ulazak u zemlju. Kako je prenela RTRS, rekao da je "ta mala pakost" trajala jednu noć i da mu političko Sarajevo nije dozvolilo prelet aviona u BiH.
"Bili su veliki, važni i snažni, ali ja sam danas, ipak, sa svojim narodom. Neka se oni raduju svojoj pakosti i uživaju malo u tome da su oni važni, ali ja sam danas sa svojim narodom", kazao je Vulin, dodavši da mu je čast što je u Prebilovcima, svetom mesto za srpski narod i mestu srpskog stradanja. ...
https://www.glasamerike.net/a/balka...-helikopter-zabrana-komemoracija/7731526.html