Вулгарна деца незаинтересованих родитеља где нас то води?

Jeste ali sto se to pusta po vrticima? Odakle ta muzika tamo? Ili je neki zli tata dosao, opalio samar vaspitacici i pustio na razglasu - vozicemo audija? Nije tebi direktno pitanje vec i ostalima. I hiperbolicnima.
Ma ne pustaju to u vrticu, nego je neki klinac sto se druzi s njom to pevao, pa je od njega cula.

Evo moja cerka (4) dosla iz vrtica nedavno i peva mi "vozicemo aaaudii 2 miliiioooooona".... A u kuci slusamo samo rock, novi talas, decje pesme i po koju baladu. Morao sam da je naucim da je to "seljacka, dziberska muzika", i sad lakse detektuje sta valja a sta ne.
Bez preterivanja koliko smo mi odrastali bez pretnji sa strane bezbrizno ,toliko je danas sve deci besmislen haos plasiran kog se tesko zastititi

Sto? Gde mislis da nisam procitao nesto sto menja razumevanje u razgovoru?

Nigde nisam napisao da ce da psuje vaspitacicu jer ja psujem u saobracaju, vec da ce da psuje u istoj situaciji - dakle u saobracaju.
I kod doticnih sam napisao da su, verovatno, usvojili model ponasanja roditelja.

Smem da se kladim, u konkretnom slucaju, da su culi od mame ili tate sa svakakvim nazivima iza ledja nazivaju vaspitacicu (mozda bas tu, mozda neku drugu), a deca ko deca ne znaju razliku izmedju ogovaranja i direktnog obracanja pa su, verovatno, u skladu sa tim, direktno rekle vaspitacici ono sto su culi od svojih roditelja.

Bez preterivanja koliko smo mi odrastali bez pretnji sa strane bezbrizno ,toliko je danas sve deci besmislen haos plasiran kog se tesko zastititi
Ma da, glavni problem je ta nenormalna kolicina sadrzaja, koji je lako dostupan i ne filtrira se. Onaj age restriction niko ne jeb*e 2%, sve je izopaceno. Jbt ja i burazer smo odrasli uz crtace na tv-u, sad ne smem detetu da dam daljinski u ruke, jer kako upalis tv samo gruva "besplatni spinovi", "najjace kvote", praceni onim plastikanerkama od zena, uzas.

"societas — друштво; стгрч. λόγος — наука) јестe општа и основна наука о друштву. Ова наука користи разне методе емпиријског истраживања, симболичке интерпретације и критичке анализе како би развила систематско знање о друштвеним активностима, често са циљем примене овог знања ради достизања друштвеног благостања."Гугл

Pogledajte prilog 1625975

Одбијам реч васпитање јер асоцира на насиље психичко или физичко а некада и оба,сматрам да треба користити културно,пристојно усмеравање деце али евидентно да неки људи нису заинтересовани за такав начин комуникације.
Тако да свуда постоје безобразна,бахата,вулгарна,психички насилна деца која се тако односе према људима а често и постану насилна.
Вулгарна деца незаинтересованих родитеља,где нас то као друштво води?
Uzas. Znam kako se deca ponašaju od onih u nizim razredima do srednje škole. Trenutno sam u kontaktu sa njima zbog prirode posla i veoma su bucni i bahati. Vidi se da se ponašaju copy paste roditelja. Retko koji roditelj im skrene pažnju. Kad su u društvu tu su užasni. Primer klinac 12 13 godina trazi od koleginice da mu isece salamu i pred njom češa onu star. Pritom ona moze majka da mu bude. Taj je bilde bio sa ocem, ali je otac bio negde drugde po radnji.

"societas — друштво; стгрч. λόγος — наука) јестe општа и основна наука о друштву. Ова наука користи разне методе емпиријског истраживања, симболичке интерпретације и критичке анализе како би развила систематско знање о друштвеним активностима, често са циљем примене овог знања ради достизања друштвеног благостања."Гугл

Pogledajte prilog 1625975

Одбијам реч васпитање јер асоцира на насиље психичко или физичко а некада и оба,сматрам да треба користити културно,пристојно усмеравање деце али евидентно да неки људи нису заинтересовани за такав начин комуникације.
Тако да свуда постоје безобразна,бахата,вулгарна,психички насилна деца која се тако односе према људима а често и постану насилна.

Rekla bih da je u ovom slucaju veci problem vaspitanje koje su dobili od poneke ruzne reci jer mi se cini da se oni sa visine obracaju osobi za koju smatraju da je placeni radnik koji treba da ih sluzi.

A to me vec ne cudi jer mi danas zaista ne negujemo pristojnost i zaista se obracamo sa visine svima koji prodaju neke usluge koje mi placamo.
I da, mislim da su to videli od roditelja koji su neljubazni prema kasirkama, konobarima, u saobracaju, prema svima od kojih nemaju frku.

Nije ni dobro da dete bude stidljivo.Pogotovu musko. Stid je losa karakteristika i to ce mu napraviti zesce probleme kasnije u zivotu.
Deca brate, decaci u igraonici- psuju, pa sta. Pogotovu te godine. To je kao da su na fudbalu - ventil i socijalizacija. A to podrazumeva i mangupariju, ne samo igranje s devojcicama cajanke i lepog izrazavanja. Jedino ako kazu i vaspitacici. E onda treba skrenuti paznju i to mirno i jasno. To nije lepo ponasanje i td.

Pa i ne bas...ona nije njihova vaspitacica vec animatorka u igraonici.
Zena koju vide prvi put u zivotu.

I ne znaju da joj persiraju, ne znaju da se ne sme psovati, ne znaju za dobar dan i izvinite.

Ja ti kao mama garantujem, ako do pete godine nisu naucili da kazu dobar dan, nikada nece govoriti prirodno. Mogu se samo kasnije malo adaptirati kada vide korist od nekog ponasanja ali profiniti se ne mogu.

Ako mama govori dobar dan, decu ne treba ni opominjati, sama ce krenuti da oponasaju vec u uzrastu od oko cetiri godine.
Ako roditelj psuje konobaricu, psovace je i sin. I naucice da psuje one koje sme da psuje bez posledica.

Pa i ne bas...ona nije njihova vaspitacica vec animatorka u igraonici.
Zena koju vide prvi put u zivotu.

I ne znaju da joj persiraju, ne znaju da se ne sme psovati, ne znaju za dobar dan i izvinite.

Ja ti kao mama garantujem, ako do pete godine nisu naucili da kazu dobar dan, nikada nece govoriti prirodno. Mogu se samo kasnije malo adaptirati kada vide korist od nekog ponasanja ali profiniti se ne mogu.

Ako mama govori dobar dan, decu ne treba ni opominjati, sama ce krenuti da oponasaju vec u uzrastu od oko cetiri godine.
Ako roditelj psuje konobaricu, psovace je i sin. I naucice da psuje one koje sme da psuje bez posledica.
Sta znaci animatorka? Klovn? Zabavljac? Pitam koju ulogu igra ta osoba kada roditelji ostavljaju njoj na cuvanje a kako kazes nepoznata osoba koja nema ulogu vaspitaca. I na sve to da dodam i to da sva ostala mesta gde ostavljaju decu su licencirana. Vrtici, predskolske ustanove, skole i td. U luna park kada vodis dete, ne ostavljas ga tamo. Ima bitnost ovo pitanje.

Pre par meseci neki klinac je nesto odbrusio mojoj mami dok smo bili u redu u pekari sta mi se unosite u facu, a ona iza njega. Ja mu reko sta oces, šta praviš problem. Zao mi je sto ga nisam nabo par puta. Bio sa još dva drugara. Posle se u roku od 10 15 dana desile dve situacije sa njima. Prva ja se kasno vraćam sa posla i oni sede u toj pekari i vide me da sam prošao. Ja sam prešao ulicu i vidim nekoliko njih izašli ispred stoje daleko i gledaju me. Ja namerno stao tu pricam telefonom cekam da li ce neko da pridje, ali nisu. Druga situacija isto kasno i ja idem Bulevarom i vide me iz nekog parka dobacili šta se qrchish. Isto mi nisu prisli. Znam da su oni i je meni bilo upućeno zbog tog incidenta. Tu se motaju po kraju. Već par meseci ih ne srećem i zaboravio sam na to. Samo znam to sto vreme prolazi ako me nekad tako napadne i njake znaću da su oni. Tad ih bilo trojica, posle pet, sest sledeća dva puta.

Sta znaci animatorka? Klovn? Zabavljac? Pitam koju ulogu igra ta osoba kada roditelji ostavljaju njoj na cuvanje a kako kazes nepoznata osoba koja nema ulogu vaspitaca. I na sve to da dodam i to da sva ostala mesta gde ostavljaju decu su licencirana. Vrtici, predskolske ustanove, skole i td. U luna park kada vodis dete, ne ostavljas ga tamo. Ima bitnost ovo pitanje.

Igraonice moraju da imaju zaposlene koji vode racuna o ponasanju dece, o imovini igraonice i o mogucim povredama dece.

Ponekad se angazuju i specijalni animatori koji pokrivaju posebna interesovanja. Recimo, sportski rodjendani ili neke kreativne radionice.

Recimo, kada dete slavi u ZOO vrtu vodi ih u obilazak zaposlena osoba iz ZOO vrta.
Ovo psovanje je jednako kao da su ispsovali nju.
To nije psovanje u igri vec psovanje odredjene odrasle osobe jer si bahato deriste bahatih roditelja ili povodljivo deriste bahatog kolovodje iz razreda.

Vodi nas u propast.

Uvela bih kazne za takve roditelje. Novčane, društveno-korisni rad, i neke kaznene poene koji im npr. ukidaju neke olakšice.

Pre par meseci neki klinac je nesto odbrusio mojoj mami dok smo bili u redu u pekari sta mi se unosite u facu, a ona iza njega. Ja mu reko sta oces, šta praviš problem. Zao mi je sto ga nisam nabo par puta. Bio sa još dva drugara. Posle se u roku od 10 15 dana desile dve situacije sa njima. Prva ja se kasno vraćam sa posla i oni sede u toj pekari i vide me da sam prošao. Ja sam prešao ulicu i vidim nekoliko njih izašli ispred stoje daleko i gledaju me. Ja namerno stao tu pricam telefonom cekam da li ce neko da pridje, ali nisu. Druga situacija isto kasno i ja idem Bulevarom i vide me iz nekog parka dobacili šta se qrchish. Isto mi nisu prisli. Znam da su oni i je meni bilo upućeno zbog tog incidenta. Tu se motaju po kraju. Već par meseci ih ne srećem i zaboravio sam na to. Samo znam to sto vreme prolazi ako me nekad tako napadne i njake znaću da su oni. Tad ih bilo trojica, posle pet, sest sledeća dva puta.
Ovde je rec o deci 7-8 godina koje roditelji vode u igraonicu.

Budimo iskreni, fino ponašanje i civilizovana komunikacija nisu baš svojstveni našem narodu. Volimo da psujemo, vređamo, omalovažavamo, provociramo... Deca su samo ogledalo toga.

Jedini način da se to promeni jeste jedna benevolentna, prosvećena vojna diktatura koja će Srbe da nauči da izgovaraju ''Dobar dan. Izvolite. Hvala. Molim.'' I tako nekoliko decenija. Posle toga može demokratija.
+ Izvini

Primecujem da kod mladih tj dece ima vrlo vaspitane i vas pametne dece da se zgranes kao nikad do sad u zadnjih 50 godina a isto tako s druge strane ima vas nevaspitane i bahate dece koja su katastrofa pa cak i suvo zlo.Izmedju ne postoji vise i vrsta je u izumiranju.

Sad je pitanje koja ce od ove dve grupe da prevlada?
Pa ovi bahati i nevaspitani jer su najglasniji bez srama i stida.

Back