Вулгарна деца незаинтересованих родитеља где нас то води?

A evo sta ja mislim:
Prvo mislim da je ta vaspitacica preuvelicala stvari. Vrv joj je neko dete odbrusilo u igri i zanosu i opsovalo. Siguran sam da to nije bila neka scena kako ona skace na sto i brani se metlom a oko nje gremlini deca (pogotovu muska! jel te) oko stola igraju humpa lumpa, psuju je, dok glavi gremlin pusta gas iz rerne i hoce da je zapale zajedno sa stolom i celom igraonicom.
Dakle sta je zapravo po sredi?

Pa da ali problem je sto izvlacis opsti zakljucak na osnovu esktremnog primera.A ja licno takve primere nisam sretao, ma koliko da sam sreo zatucanih roditelja i sl. Zato te i pitam, realno, koliko takvih oceva ima koji tako vaspitavaju tako decu? Nije to bas kao- istina je tamo negde.
I na to da se posmatra kolektivno, poput primera u igraonici, jer po tom zakljucku, sva ta deca tamo su tako vaspitavana od njihovih oceva, da ih podsticu da psuju vaspitacicu, da budu nasilni prema njoj i td. Znaci po tome imamo jedan veliki problem na nivou drustva, gde su muskarci-ocevi, agresivni balkanci koji vaspitavaju decake okolo da maltretiraju vaspitacice i td?

Promasio si poentu onoga sto sam rekao. Oni ne vaspitavaju decake da se tako ponasaju, oni cak, verovatno, kazu njima da ne treba da se tako ponasaju.
Ali, kao sto rekoh, deca ne slusaju vec posmatraju, i deca su, sigurno, videla svoje bahate i nevaspitane oceve ili majke, da se slicno ponasaju prema raznim drugim ljudima u nekim usluznim delatnostima. Ili kada ogovaraju nekoga, pa na primer kaze mama "koja je ona kravetina sto mi je radila nokte, vidi kako mi je siebala mali prst". Mislis da deca to ne usvajaju?
Veruj mi, na dnevnom nivou vidim svoje cetvorogodisnje dete kako kopira majku ili mene.

Promasio si poentu onoga sto sam rekao. Oni ne vaspitavaju decake da se tako ponasaju, oni cak, verovatno, kazu njima da ne treba da se tako ponasaju.
Ali, kao sto rekoh, deca ne slusaju vec posmatraju, i deca su, sigurno, videla svoje bahate i nevaspitane oceve ili majke, da se slicno ponasaju prema raznim drugim ljudima u nekim usluznim delatnostima. Ili kada ogovaraju nekoga, pa na primer kaze mama "koja je ona kravetina sto mi je radila nokte, vidi kako mi je siebala mali prst". Mislis da deca to ne usvajaju?
Veruj mi, na dnevnom nivou vidim svoje cetvorogodisnje dete kako kopira majku ili mene.
Da ima toga i roditelji treba da paze sta pricaju pred decom. Opet je pitanje kolektivnog. Jer je toga uvek bilo. Uvek je bilo needukovanih roditelja koji svasta rade i pricaju pred decom, pa to dete ode u vrtic ili skolu pa se ne ponasa tako. Veoma mali broj. To su ona deca problematicna u razredu. A koliko je takvih bilo? jedno, dvoje, troje od 30 oro. A ovde se prica o nekom grupnom problemu. Maltene na nivou drustva. Zato se i postavlja pitanje te igraonice. Sta je to? Kakav je to prostor i kakva je uloga te radnice tu?
Jer vidi, ta igraonica postavlja biznis model: Ostavite vasu decu sa nama, mi cemo ih cuvati.
Dakle sta znaci to cuvati? Da ne padne? ili da ne psuje? ili sve? I ako je sve, koji su pedagoski pristupi? Radi se o deci, ne izgradjenim licnostima.

Oma je kriva što si ti tako nevaspitan? Krivi su tvoji roditelji najviše pa svi ostali.

Ово ти је, Мелиоте, нека твоја пројекција.

Кривиш родитље за свој тужни живот, па хоћеш и мој живот да пресликаш кроз родитеље.

Нема потребе за тим, Мелиоте.

Da ima toga i roditelji treba da paze sta pricaju pred decom. Opet je pitanje kolektivnog. Jer je toga uvek bilo. Uvek je bilo needukovanih roditelja koji svasta rade i pricaju pred decom, pa to dete ode u vrtic ili skolu pa se ne ponasa tako. Veoma mali broj. To su ona deca problematicna u razredu. A koliko je takvih bilo? jedno, dvoje, troje od 30 oro. A ovde se prica o nekom grupnom problemu. Maltene na nivou drustva. Zato se i postavlja pitanje te igraonice. Sta je to? Kakav je to prostor i kakva je uloga te radnice tu?
Jer vidi, ta igraonica postavlja biznis model: Ostavite vasu decu sa nama, mi cemo ih cuvati.
Dakle sta znaci to cuvati? Da ne padne? ili da ne psuje? ili sve? I ako je sve, koji su pedagoski pristupi? Radi se o deci, ne izgradjenim licnostima.

Treba cuti obe strane, sigurno da ima i preterivanja.
Ali danas jeste mnogo bahatije u skoli, mnogo vise bahatijih klinaca imas.
Mnogo su ljudi prsli. Bahatluk u saobracaju je veci danas nego ikad.
I to deca gledaju.
Jbg, ja prvi opsujem kad se neko vuče ispred mene, vozi 25 gde je ogranicenje 50, ja opsujem, i to moje dete upija. Jbg.
Trudim se da ne radim to, al ne mozes uvek.
Ali sutra ako budem video da on psuje u takvoj situaciji, nema sta da krivim drustvo i vaspitacicu, moja je krivica.

Ово ти је, Мелиоте, нека твоја пројекција.

Кривиш родитље за свој тужни живот, па хоћеш и мој живот да пресликаш кроз родитеље.

Нема потребе за тим, Мелиоте.
Moj život niti je bio niti je sada tužan i ja sam puno zahvalan svojim roditeljima na svemu. Nego znaš zašto ti to kažem pa menjaš temu i praviš se blesav.

Mој синовац кад је имао пет година, био са братом код мене и кеве на недељном ручку. Нешто се зезамо ја и брат и псујемо. Кева нас опомиње да не псујемо пред дететом. Каже брат: "гледај сад ово". И пита малог: "сине....шта смо рекли шта НИКАД не сме да се каже" !? Каже синовац: "Никад не сме да се каже, јеббем ти Бога, јеббем ти мајку, јеббем ти цркву, јеббем ти сунце и јеббем ти леб" !! И ево га мали има 13-ту годину, никад га нисам чуо да је нешто опсовао.

Kod kuće uz farmu, zadrugu i dva debila od roditelja. Zašto to kažem? U te igraonice ostavljaš dete od 4-5-6 godina. Dakle škola je tek na vidiku.

Ја сам у школи научио да псујем, научио сам прве безобразне изразе, прве ствари о сексу и ко зна колико сам у школи примио таквих информација које нису за дечје уши и очи.

А ти?

Ma ljudi jedno je dal deca psuju, vredjaju se i biju medjusobno, igraju igrice, idu u igraonicu, slusaju narodnjake i slicno, a drugo je kada vredjaju odraslu osobu, u ovom slucaju radnicu igraonice. Za to je ona trebala da im izvuce usi. I svaki normalan roditelj na to njeno cupanje za usi da izvuce jos jace, plus neka kazna.

Posto vidim da samo muskarci " mere ciji je veci" na ovoj temi da ispricam nesto sto se meni desilo odavno kad sam bila student -neka bude 20 godina pre...
Letni dan gledam kroz prozor iza zgrade bile su neke garaze i medju dve te garaze dotrčase 2 klinca.
Bili su jedan 10 drugi 12 godina ja ih posmatram bez sa bilo sta sumnjam... naravno oni mene ne vide i dok su se kao igrali manji stade pored veceg i samo mu je spistio pantalonice i krenuo da ...
Niko ne vaspitava decu bolje pametnije i ispravnije nego prav strog RODITELJ.
Nasa su deca nas odraz!

Inace klinci od 5-6 godina znaju napamet sve pesme ovih narkomanskih rep kreatura danasnjice
Evo moja cerka (4) dosla iz vrtica nedavno i peva mi "vozicemo aaaudii 2 miliiioooooona".... A u kuci slusamo samo rock, novi talas, decje pesme i po koju baladu. Morao sam da je naucim da je to "seljacka, dziberska muzika", i sad lakse detektuje sta valja a sta ne.

Treba cuti obe strane, sigurno da ima i preterivanja.
Ali danas jeste mnogo bahatije u skoli, mnogo vise bahatijih klinaca imas.
Mnogo su ljudi prsli. Bahatluk u saobracaju je veci danas nego ikad.
I to deca gledaju.
Jbg, ja prvi opsujem kad se neko vuče ispred mene, vozi 25 gde je ogranicenje 50, ja opsujem, i to moje dete upija. Jbg.
Trudim se da ne radim to, al ne mozes uvek.
Ali sutra ako budem video da on psuje u takvoj situaciji, nema sta da krivim drustvo i vaspitacicu, moja je krivica.
I mislis da ce zbog toga on da psuje vaspitacicu jer je tata opsovao u saobracaju? Ne ide to tako. Deca kao sto nauce psovke, i naucice, bilo od roditelja ili od druge dece, na televiziji, ulici, gde hoces... tako deca isto i nauce o oklonostima i prostoru gde se sta sme, a sta ne sme. A ako nije svesno toga- nerzelo je jos, onda ta psovka koju i izgovori je na tom nivou- neosvescenog.
A to tako i zavisi od uzrasta. Malo dete ne mozes tek tako da naucis da ne kaze nesto sto nije primereno. I za to odrasli treba da imaju toleranciju i strpljenja. Nikada me ne bi dete od 5-6-7 godina uvredilo ili povredilo da me opsuje. Jer znam da nije svesno. E sad 7 godina, ide se u skolu, uci se i o tom stvarima, pa onda krene polako vaspitavanje o odnosima u drustvu- odgovornost, odrasli, deca, sta moze sa odraslima, sta s decom, persiranja i td.
U ovom primeru- igraonica- ono sto ja vidim je da je ta radnica tu izgubila kontrolu nad tom decom, pa se ovi opustili i to je prirodno da ce i da psuju i da ne paze gde trce i td. Deca brate. I lancana reakcija. Vrv jedno dete opsovalo, dopalo se drugoj deci i tako u krug. A ne- sva deca i zli roditelji! Nije to tako crno belo.

Evo moja cerka (4) dosla iz vrtica nedavno i peva mi "vozicemo aaaudii 2 miliiioooooona".... A u kuci slusamo samo rock, novi talas, decje pesme i po koju baladu. Morao sam da je naucim da je to "seljacka, dziberska muzika", i sad lakse detektuje sta valja a sta ne.
Jeste ali sto se to pusta po vrticima? Odakle ta muzika tamo? Ili je neki zli tata dosao, opalio samar vaspitacici i pustio na razglasu - vozicemo audija? Nije tebi direktno pitanje vec i ostalima. I hiperbolicnima.

Back