Вулгарна деца незаинтересованих родитеља где нас то води?

Ljudi , sve krece od izbora...ne mislim na glasanje, nego izbora koje pravite..

Izaberes coveka koji dolazi na celo drzave iz Zitoradje i onda tacno znas sta je takav mogao da pokupi kao iskustvo u odrastanju , on nije ziveo na potezu Zitoradja Vrnjacka banja pa da mu se omakne i elokventno i gradsko ponasanje...
Pa dovedes bosancerosa koji misli da je beogradjanin, nema B od Beograda...
ali ima B od Borca...nije isto , bez ljutnje..

I tako dolazimo mic po mic do celog naroda koji ima na svakom mestu nestasicu iskustva, znanja, pojmova, naravno to kasnije dolazi , i onih koji bi znali kako da se postave, i kako da postave sistem razvoja, nemamo, tj zabranjena je razvojna psihologija, to ima veze sa ovom temom, zato sto je poreklom iz rusije, ili sa istoka...

Imamo zabranu svega sto asocira na socijalizam i komunizam, brisanje svega sto ima veze ili podseca na to...
To su teske operacije secenja komada mozga , pa se posle cudite sto ljudi i deca izgledaju ovako , misle ovako i ponasaju se ovako..
Ne znam ni sta znaci lobotomija, ali od mene se ocekuje da se dobro informisem tacno sta je, dok se od drugih ne ocekuje da znaju npr da je samar izuzetno lose vaspitno sredstvo , deluje na samopouzdanje i samopostovanje osobe....a ko bi rekao , kad je tako dobro antihistericno sredstvo , bar tako vazi ....predrasuda...
U prevodu , bolje pretuci dete prutom nego mu udariti samar...cudno je to , ali je provereno...nemam objasnjenja za to...mozda ima veze sa duzinom bola, mozda sa znacenjem svega kao kazne...

U svakom slucaju ovakve price nisu korisne i niko nece izvuci nikakvu korist...
U komunizmu je odrastao covek mogao da pocupa dete za uvo, da mu udari samar i td. I toga je bilo cesto. Nije ni to vreme bilo bajno. Dodje ti neki nadrndani pijanac brko, ti si nestasan kao i svako dete i to mu je izgovor da ti pocepa uvo. Strasenje i indoktrinacija dece autoritetom.
no no...to tako ne ide danas i ne treba.
Mene je komsija davio kada sam imao 12 godina jer me je pomesao s nekim mangupom iz komsiluka koji mu je zadirkivao dete. Ostavio mi je na vratu krvave parke jer mi je zario nokte u vrat. A nisam smeo pred oca takav da izadjem. A kako i oca da slazes da si pao? nije da ti je koleno izgrebano ili nesto sl.
Ne kazem da nije bilo dobrih stvari ali druga su vremena danas.

Za one što ne znaju da čitaju ili se prave citiram šta je napisala

" govorili mi gnusne uvrede "puši k*rac"...
Ali ne čudi me, mnogima istresanje nad nekim normalno pa im je i ponašanje dece ok jer rade ono što bi i oni hteli ali su vremenom naučili da paze.
Čuj moraju da se isprazne...
Kako neka deca ne moraju, tj. nemaju tu potrebu.
U nevaspitanoj SNS Srbiji sve je normalno- lopovluk, istresanje, vređanje, zadrugarenje.
I dečurlija su takva, slika i prilika roditelja.

A i ti odrasli roditelji, bahati, ovakvi onakvi koje sada pljujemo, veliki deo njih su upravo deca komunizma. Ljudi koji su rasli u tom okruzenjeu i sada su odrasli clanovi drustva.
Nisu , CIA nije dala da to budu deca komunizma, to su post komunisticka deca, evo proveri..
Znaci to su generacije posle 1976 godista...garantujem...
pa nije cia nasa bia pa da omasi u svojim planovima..

Evo ja rekoh sta je resenje, dva nacina..
Jedno je Srbija na vodi , usmeriti razvoj na srpsko i balkansko u nama..
Znaci negovati lenju glupu populaciju , koja nigde u svetu nije dobrodosla i namucice se svuda u svetu , ali ovde ce zato biti lojalna, samim tim patriotska, bice onog sto svi vole, ako ti ne odgovara iseli se....eto jos jednog balkanskog i srpskom u mentalitetu..

dakle mnogo tacaka ispunjeno
lenjost
glupost
ako si ne odgovara iseli se
jednoumlje
zabava
bleja kao nacin zivota pre i posle posla
jednostavno vaspitavanje dece
kad je bleja i kad je usmerenost na servisne usluzne delatnosti nema tu pusi *****, nema droljo , ku.rvo i slicno , nego ebe se ko da i kose stigne, ionako smo zenska populacija sva u HPV, eto jos jedne pogodnosti...zajednistvo i u tome.
i tako raj na zemlji , jedino mesto gde je patriotizam garantovan licnim sebiclukom jer nema druge alternative, svuda ce glupi losije proci, lenji losije proci nego u Srbiji i to ce stvoriti novi pritisak i na razvoj Srbije, kad cuju lenji i glupi u svetu koji imaju para, pozelece da ovde razvijaju svoje porodice..
Naravno neki nivo kriminala ce morati da se javi , kao i sada....mora Mali i Vucic i brat mu da drze nekretnine i jovanicu , mora da se ostavi prostor za neko bahacenje medju onima o kojima se ne govori, ali za raju to nece biti mnogo vidljivo , nikako velja nevolja i slicni...

Drugo resenje je uvodjenje gradjanske inicijative, to se ostvaruje tako sto svaki stanovnik nekog predela, drzave daje mesecno za ono sto hoce i koga hoce po 10 15e , nekom mora dati , al kome nek bira sam..
Tako se razvija gradjansko usmeravanje razvoja takve drzave i jaca gradjanska odgovornost sto je jedan spontani vid razvoja gradjanske svesti , a ne preko predmeta ili preko vaspitanja..

Nisu , CIA nije dala da to budu deca komunizma, to su post komunisticka deca, evo proveri..
Znaci to su generacije posle 1976 godista...garantujem...
pa nije cia nasa bia pa da omasi u svojim planovima..
To se zove deca komunizma.

Komuniste je tito pobio još pre rata.
Ono malo što je preostalo, za vreme

Genijalci roditelji :lol:

Deca da izudaraju, izvređaju svakog ko im ne ide niz dlaku... kad već oni nisu smeli.

Jer drugi jedva čekaju da budu njihova vreća za istresanje.

Nikako da ih uče empatiji i poštovanju, ne, nego da se istresu kad nije po njihovom jer treba da se oslobode inhibicije (po tuđoj grbači:lol:), što bi rekli lajf kouči.

Evo ja rekoh sta je resenje, dva nacina..
Jedno je Srbija na vodi , usmeriti razvoj na srpsko i balkansko u nama..
Znaci negovati lenju glupu populaciju , koja nigde u svetu nije dobrodosla i namucice se svuda u svetu , ali ovde ce zato biti lojalna, samim tim patriotska, bice onog sto svi vole, ako ti ne odgovara iseli se....eto jos jednog balkanskog i srpskom u mentalitetu..

dakle mnogo tacaka ispunjeno
lenjost
glupost
ako si ne odgovara iseli se
jednoumlje
zabava
bleja kao nacin zivota pre i posle posla
jednostavno vaspitavanje dece
kad je bleja i kad je usmerenost na servisne usluzne delatnosti nema tu pusi *****, nema droljo , ku.rvo i slicno , nego ebe se ko da i kose stigne, ionako smo zenska populacija sva u HPV, eto jos jedne pogodnosti...zajednistvo i u tome.
i tako raj na zemlji , jedino mesto gde je patriotizam garantovan licnim sebiclukom jer nema druge alternative, svuda ce glupi losije proci, lenji losije proci nego u Srbiji i to ce stvoriti novi pritisak i na razvoj Srbije, kad cuju lenji i glupi u svetu koji imaju para, pozelece da ovde razvijaju svoje porodice..
Naravno neki nivo kriminala ce morati da se javi , kao i sada....mora Mali i Vucic i brat mu da drze nekretnine i jovanicu , mora da se ostavi prostor za neko bahacenje medju onima o kojima se ne govori, ali za raju to nece biti mnogo vidljivo , nikako velja nevolja i slicni...

Drugo resenje je uvodjenje gradjanske inicijative, to se ostvaruje tako sto svaki stanovnik nekog predela, drzave daje mesecno za ono sto hoce i koga hoce po 10 15e , nekom mora dati , al kome nek bira sam..
Tako se razvija gradjansko usmeravanje razvoja takve drzave i jaca gradjanska odgovornost sto je jedan spontani vid razvoja gradjanske svesti , a ne preko predmeta ili preko vaspitanja..
Pa ono jeste, imale su i mesne zajednice i na lokalnom nivou organizujes drustvo pa onda se ide na nivou drzave. Nije to lose.

Lenji i glupi ne vodi nicemu. Drustvo treba da je humano i ima milion razloga zasto je tako. Ako delimo na lenje i glupe i pametne i vredne takvo ce i drustvo i biti. A u tom slucaju pogodi ko je vecina tu? Jer ne mozemo svi biti pametni, na protiv meritokratija prozvede mali deo pozitivnog ishoda koji moze da bude efektivan u odredjenim situacijama. Dobra je u okruzenju gde je potreban i ucinkovit intelekt ali i taj intelekt mora biti kontrolisan. Sigurno ne klasifikacijom populacije. Jer i glup i pametan, kada ga postavis na vlast ce raditi pre svega o svom interesu. A ne zelimo ni akademska manjina da vlada., jer ces svakako imati ogromnu klasnu razliku.

Genijalci roditelji :lol:

Deca da izudaraju, izvređaju svakog ko im ne ide niz dlaku... kad već oni nisu smeli.

Jer drugi jedva čekaju da budu njihova vreća za istresanje.

Nikako da ih uče empatiji i poštovanju, ne, nego da se istresu kad nije po njihovom jer treba da se oslobode inhibicije (po tuđoj grbači:lol:), što bi rekli lajf kouči.

Немој да пишеш тако о деци која имају 7-8 година.

Није лепо.

То су само деца. Баш млада деца, тек закорачила у живот, још увек несвесна друштвених норми.

A ovo vezano za to da dete kaze ruznu rec radnici u igraonici, stoji. Ne, ne treba tako dete da se obrati njoj, ali bih isto i pitao, sta radis s tom decom u toj igraonici? Jel ih angazujes? Organizujes im igre? Udjes u njihov svet i usmerevas ih ili sedis, pijes kafu s koleginicom i opominjes da neko ne padne sa sprave i vezujes pertle?
Koja je poenta igraonice? Jel to poput luna parka? Kupis kartu i vodas dete od-do zabave? Ako je tako ta osoba onda nije vaspitacica, vec je radnica za salterom - prodaje karte i brine se da su deca vezala pojas za voznju.
Ako je dete nemoguce, lako je. Ispostavis pravilo. Vaspitana deca mogu, nevaspitana ne mogu. Zao mi je gospodine/gospodjo, vase dete me ne slusa, a ja sam odgovoran radnik ovde, na sve to mi i upucuje masne psovke, dodjite po vase dete i vodite ga odavde, hvala. A ne: stojim tu, pijuckam kafu i frapiram se kako deca psuju okolo. I plus to sve lepo izluftiram po soc mrezama.

Jedini način da se to promeni jeste jedna benevolentna, prosvećena vojna diktatura koja će Srbe da nauči da izgovaraju ''Dobar dan. Izvolite. Hvala. Molim.'' I tako nekoliko decenija. Posle toga može demokratija.
Nema dobrih diktatora ni diktatura. Jedini dobri diktatori su mrtvi ili svrgnuti.

• Haha
Reactions: PA8
Ne znam cemu filozofiranje oko najociglednije stvari - deca kopiraju roditelje! To je aksiom, nema potrebe da se dokazuje, svako ko ima decu to zna.
Ko nema - mislim da ni nema sta da kaze na ovu temu.

Dakle, do roditelja je. To je izvor problema.

Roditelji koji se isto tako ponasaju.
Evo, imali smo ranije u drustvu jednog imbecila koji stalno vice na svog sina, u fazonu "nemoj da se kurchis, mali, sta ti to glumis nekog mangupa, nemoj da ti iebem mater". Dakle sam se ponasa kurchevito.
Mali se, naravno, takodje ponasa kurchevito i bezobrazno, jer kopira tatu.

Ako bahato objasnjavas detetu da ne bude bahato, naravno da ce dete biti bahato. Jer deca ne slusaju sta kazemo - gledaju i slusaku kako to kazemo.

Ne znam cemu filozofiranje oko najociglednije stvari - deca kopiraju roditelje! To je aksiom, nema potrebe da se dokazuje, svako ko ima decu to zna.
Ko nema - mislim da ni nema sta da kaze na ovu temu.

Dakle, do roditelja je. To je izvor problema.

Roditelji koji se isto tako ponasaju.
Evo, imali smo ranije u drustvu jednog imbecila koji stalno vice na svog sina, u fazonu "nemoj da se kurchis, mali, sta ti to glumis nekog mangupa, nemoj da ti iebem mater". Dakle sam se ponasa kurchevito.

Ako bahato objasnjavas detetu da ne bude bahato, naravno da ce dete biti bahato. Jer deca ne slusaju sta kazemo - gledaju i slusaku kako to kazemo.
Realno koliko takvih roditelja ima? Da kaze detetu: nemoj da se k.. mali, nemoj da ti... i sl?

Tata se ponaša oksimoronski
:lol:

Па, ићи ћемо даље. Како осећамо да није лепо да децу тако малог узраста критикујемо, онда ћемо ту критику да пребацимо на родитеље. Нека родитељи буду криви за дечје понашање.
Pa najveći krivci su roditelji. Strašno je kada je odrastao čovek primitivac i kada koristi uličarski i prostački rečnik. Kao ti na primer što koristiš uličarske izraze ovde.

"societas — друштво; стгрч. λόγος — наука) јестe општа и основна наука о друштву. Ова наука користи разне методе емпиријског истраживања, симболичке интерпретације и критичке анализе како би развила систематско знање о друштвеним активностима, често са циљем примене овог знања ради достизања друштвеног благостања."Гугл

Pogledajte prilog 1625975

Одбијам реч васпитање јер асоцира на насиље психичко или физичко а некада и оба,сматрам да треба користити културно,пристојно усмеравање деце али евидентно да неки људи нису заинтересовани за такав начин комуникације.
Тако да свуда постоје безобразна,бахата,вулгарна,психички насилна деца која се тако односе према људима а често и постану насилна.
Вулгарна деца незаинтересованих родитеља,где нас то као друштво води?
Strasno je sta roditelji prave od svoje dece.Misleci da su to najbolja deca.Ja ni unucima ne dozvoljavam takve i slicne stvari,pa neka se ljuti ko koliko hoce.

Realno koliko takvih roditelja ima? Da kaze detetu: nemoj da se k.. mali, nemoj da ti... i sl?

Ne znam koliko ima, nisam radio statistiku, ali slično, što reče @Lule oksimoronsko ponašanje, često srećem.

Zamisli ja sutra da branim detetu kad malo poraste, da vozi motor, kao "to je opasno", a ja samo zvrjim i gledam kad ce da ugreje pa da otrčim i uzjašem mašinu :D

Ne znam koliko ima, nisam radio statistiku, ali slično, što reče @Lule oksimoronsko ponašanje, često srećem.

Zamisli ja sutra da branim detetu kad malo poraste, da vozi motor, kao "to je opasno", a ja samo zvrjim i gledam kad ce da ugreje pa da otrčim i uzjašem mašinu :D
Pa da ali problem je sto izvlacis opsti zakljucak na osnovu esktremnog primera.A ja licno takve primere nisam sretao, ma koliko da sam sreo zatucanih roditelja i sl. Zato te i pitam, realno, koliko takvih oceva ima koji tako vaspitavaju tako decu? Nije to bas kao- istina je tamo negde.
I na to da se posmatra kolektivno, poput primera u igraonici, jer po tom zakljucku, sva ta deca tamo su tako vaspitavana od njihovih oceva, da ih podsticu da psuju vaspitacicu, da budu nasilni prema njoj i td. Znaci po tome imamo jedan veliki problem na nivou drustva, gde su muskarci-ocevi, agresivni balkanci koji vaspitavaju decake okolo da maltretiraju vaspitacice i td?

Back