- Poruka
- 66.055
U komunizmu je odrastao covek mogao da pocupa dete za uvo, da mu udari samar i td. I toga je bilo cesto. Nije ni to vreme bilo bajno. Dodje ti neki nadrndani pijanac brko, ti si nestasan kao i svako dete i to mu je izgovor da ti pocepa uvo. Strasenje i indoktrinacija dece autoritetom.Ljudi , sve krece od izbora...ne mislim na glasanje, nego izbora koje pravite..
Izaberes coveka koji dolazi na celo drzave iz Zitoradje i onda tacno znas sta je takav mogao da pokupi kao iskustvo u odrastanju , on nije ziveo na potezu Zitoradja Vrnjacka banja pa da mu se omakne i elokventno i gradsko ponasanje...
Pa dovedes bosancerosa koji misli da je beogradjanin, nema B od Beograda...
ali ima B od Borca...nije isto , bez ljutnje..
I tako dolazimo mic po mic do celog naroda koji ima na svakom mestu nestasicu iskustva, znanja, pojmova, naravno to kasnije dolazi , i onih koji bi znali kako da se postave, i kako da postave sistem razvoja, nemamo, tj zabranjena je razvojna psihologija, to ima veze sa ovom temom, zato sto je poreklom iz rusije, ili sa istoka...
Imamo zabranu svega sto asocira na socijalizam i komunizam, brisanje svega sto ima veze ili podseca na to...
To su teske operacije secenja komada mozga , pa se posle cudite sto ljudi i deca izgledaju ovako , misle ovako i ponasaju se ovako..
Ne znam ni sta znaci lobotomija, ali od mene se ocekuje da se dobro informisem tacno sta je, dok se od drugih ne ocekuje da znaju npr da je samar izuzetno lose vaspitno sredstvo , deluje na samopouzdanje i samopostovanje osobe....a ko bi rekao , kad je tako dobro antihistericno sredstvo , bar tako vazi ....predrasuda...
U prevodu , bolje pretuci dete prutom nego mu udariti samar...cudno je to , ali je provereno...nemam objasnjenja za to...mozda ima veze sa duzinom bola, mozda sa znacenjem svega kao kazne...
U svakom slucaju ovakve price nisu korisne i niko nece izvuci nikakvu korist...
no no...to tako ne ide danas i ne treba.
Mene je komsija davio kada sam imao 12 godina jer me je pomesao s nekim mangupom iz komsiluka koji mu je zadirkivao dete. Ostavio mi je na vratu krvave parke jer mi je zario nokte u vrat. A nisam smeo pred oca takav da izadjem. A kako i oca da slazes da si pao? nije da ti je koleno izgrebano ili nesto sl.
Ne kazem da nije bilo dobrih stvari ali druga su vremena danas.