Vukadinović: Ne mogu da zamislim izbore u ovakvim uslovima, logičnije da se održe na jesen

Smorisha

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.225

Ђорђе Вукадиновић: Не могу да замислим изборе у оваквим условима, логичније да се одрже на јесен. Неопходно је неко макар симболично отварање у медијима, а не да опозиција фигурира као џак за ударање


Izvor 1 https://n1info.rs/vesti/vukadinovic...kvim-uslovima-logicnije-da-se-odrze-na-jesen/
Izvor 2 http://www.nspm.rs/hronika/djordje-...-opozicija-figurira-kao-dzak-za-udaranje.html

Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић рекао је, гостујући у Дану уживо, да је ближе памети да се избори одрже на јесен, чиме би се тестирала добра воља власти и озбиљност опозиције.

djordje1(1).jpg


Шта год ко изјављивао, не могу да замислим изборе у оваквим условима. Опозиција тешко да може да изађе на изборе у оваквим условима. Не само због оног што је било децембра, него и због неких претходних циклуса, само је сада преливена чаша
Разговор власти и опозиције о изборним условима треба да буде одржан у понедељак, а Вукадиновић наводи да је то опозиција тражила у писму пре десет дана, као и да је јасно да ће тих разговора бити.

„Мислим да је ово политичко стање какво јесте, у јавности, у парламенту, у медијима, суштински неодрживо дуго. Ту неког излаза мора бити. Парламент не може у таквим условима да функционише и опстане. То није било која институција“, каже он.

Препоруке ОДИХР-а су нешто за шта ће се „хватати“ обе стране, додаје Вукадиновић.

„Шта год ко изјављивао, не могу да замислим изборе у оваквим условима. Опозиција тешко да може да изађе на изборе у оваквим условима. Не само због оног што је било децембра, него и због неких претходних циклуса, само је сада преливена чаша. Друга страна се понаша као да тога нису свесни. Они се понашају као да је све у реду, према њима су избори били чисти, беспрекорни. То што ће бити избора у Београду, то је мало стицај околности, јер Бранимир Несторовић није хтео, али мало је и знак добре воље и божанске милости господина председника. Кад то наведемо, делује као да нису свесни, али ја мислим да није баш тако“, оцењује аналитичар.

„Опозиција сатерана уза зид“

Према његовим речима, опозиција је сатерана уза зид, да без озбиљног повода за излазак, тешко може да убеде своје бираче да изађу.

„Њихови бирачи тешко да ће да пристану да изађу на изборе у оваквим условима“, додаје Вукадиновић.

Централни проблем су, каже, медији, али и непостојање комисије која ће надзирати изборни процес.

„Власти се буквално куну да неће бити привремене или прелазне владе, али то сад нико ни не тражи. Пре свега, тражи се комисија, неко тело које ће имати извршна овлашћења. Мислим да без неке такве комисије, тела, избори неће бити могући. И уз то је могуће да ће бити злоупотребе, али то је минимални услов без ког опозиција не може да иде на изборе. И макар неко козметичко отварање у медијима. Опозиција не може да фигурира у медијима као џак за ударање“, наводи саговорник Н1.

Према његовом мишљењу, или ћемо имати повлачење опозиције из Скупштине, или ће бити неког договора који неће бити сјајан.

„Власт је оптужила опозицију да они хоће бојкот јер се плаше избора. Напротив, мислим да опозиција тражи повод да изађе на изборе, само да на њих не иде као на клање. У Београду поготово имају солидне шансе на изборима, али под нормалним околностима“, истиче аналитичар.

Вукадиновић наглашава да избори треба да се одрже на јесен.

„Логичније је и прихватљивије да се лекс специјалисом то пролонгира на јесен. Ту би се тестирала добра воља власти и озбиљност опозиције. Мислим да је ближе памети да избори буду на јесен, није немогуће и јун, али с обзиром на то каква је атмосфера, питање је да ли ће их бити уопште“, истиче Вукадиновић.

Нестанак девојчице – сензационализам и лешинарење медија

Говорећи о нестанку девојчице Данке Илић (2) из Бора, за којом се трага већ четири дана, саговорник Н1 каже да му је мучно да говори о тој теми.

„Мислим да ту има бар два слоја. Експресно реаговање јавности и систем Пронађи ме који је први пут био ласниран – то је добро функционисало. Што се тиче других ствари, благо речено сам не скептичан, него згрожен тиме како медији извештавају, колико има сензационализма и лешинарења у медијима. Полицајац из Бора је приведен јер је одавао детаље из истраге. Не смемо на то да се навикнемо“, истиче аналитичар.

Додаје да тога има и у свету, али да то није нека утеха.

„Ружно је да људи из саме истраге, да ли због пара… допуштају да детаљи о нестанку процуре. Да не помињемо да су неки ухапшени јер су тражили паре за информације које нису ни имали. То је страшно, за сваку осуду, па и за гађење“, каже он.


Добар аспект је, додаје, брзина алармирања.

„Мислим да нема куће у Србији која у овом тренутку не зна шта се догодило“, додаје Ђорђе Вукадиновић.

(Н1)
 
Izbori zapravo idu u prilog najviše strancima. Sad mogu da zavrću ruke Vučiću. Ako ne isporuči ono što je dogovoreno, podrška ide opoziciji i gubi Beograd. Ako isporuči, moraće da proguta knedlu za po ko zna koji po redu junački autogol, ali će opozicija biti iskulirana i ostaće mu Beograd. Nezgodna situacija. Kosovo ili Beograd, nešto mora da se da. Zato i kuka kako mu je teško.
 
Nije vreme za izbore ni za vlast ni za opoziciju. Vučić je u velikim problemima oko Kosova i RS dok opoziciji je podrška verovatno opala. Podržali su onog Dinka i verovatno shvatili da je to baš tupo.
Ето,сад видите каквом ВЕЛЕиздајнику и његовом лоповском Брату сте љубили Скуте пуних 12 Година.
Овај Брат ће утамничи све Лопине:

 
U zgradi čiji je vlasnik bivši rukometaš, a sad istaknuti član SNS Vladimir Mandić, za beogradske izbore bilo je prijavljeno neverovatnih 154 birača, saopštila je Stranka slobode i pravde. Za republičke izbore, na istoj adresi, bio je prijavljen 121 birač. Ekipa portala Nova.rs bila je danas u ulici Marka Kraljevića broj 9, gde se nalazi pomenuti objekat, a gde nam je naša sagovornica Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde objasnila kako je Mandić organizovao ljude da glasaju za vladajuću partiju. Ekipa je obišla i adresu Jug Bogdana 28 na kojoj se nalazi Ugostiteljsko-turistička škola u kojoj su bila dva biračka mesta. Prilikom snimanja, iz crnog džipa marke "Volkswagen" nepoznata osoba slikala je našu ekipu, a potom je taj automobil neko vreme kružio ulicom u kojoj smo se nalazili.

Koliko birača staje u 36 kvadrata?


Portal Istinomer došao je do podataka da je na jednoj adresi na kojoj se nalazi kuća od 58 kvadrata prijavljeno 40 birača, ta da se na drugoj adresi nalazi kuća od 36 kvadrata a prijavljeno je 29 birača. I moglo bi se zaključiti da gde birači nisu besni ni kuća nije tesna.

“Kada smo uporedili adrese koje je Istinomer objavio, uvideli smo da je na adresi Kraljevića Marka broj 9 prijavljeno 121 birač za republiku i 154 birača za grad. Vlasnik cele zgrade je jedan čovek, Vladimir Mandić„, objašnjava za portal Nova.rs predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović.


Jedan od komšija, koga smo sreli danas na lokaciji, rekao je da je čuo za ovaj slučaj.


„Čuo sam, znam da je taj lik tu (Vladimir Mandić), ja sam u Kulturnom centru „Magacin“, znao sam da se tu mota ali nisam znao za birače,“ rekao je za portal Nova.rs.
 
bivši rukometaš a sadašnji napredni krimos u pokušaju je uvezao preko 150 svojih zemljaka fantoma glasača koji ne žive tu gde su prijavljeni i gde im je dato prebivalište očigledno fiktivne lične karte sve živo ovo je samo jedan od primera muljanja nazadnjaka slične stvari se dešavaju i u Nišu eno onaj Stamatović čajetinac je otvorio dušu da to zapravo i njie ništa sporno
 
Izbori zapravo idu u prilog najviše strancima. Sad mogu da zavrću ruke Vučiću. Ako ne isporuči ono što je dogovoreno, podrška ide opoziciji i gubi Beograd. Ako isporuči, moraće da proguta knedlu za po ko zna koji po redu junački autogol, ali će opozicija biti iskulirana i ostaće mu Beograd. Nezgodna situacija. Kosovo ili Beograd, nešto mora da se da. Zato i kuka kako mu je teško.
mogu stranci da prdu pod kalemegdan a ni to im nece pomoci :kafa:
 

Back
Top