Vuk u jagnjećoj koži

Prasling

Ističe se
Poruka
2.675
Kako se postaviti u situaciji kada vam prijatelj ili poznanik preotme partnera ili čak pokuša? Šta mislite o svim tim brižnim ljudima koji se mešaju u tuđe veze sa "najboljim namerama"?
Kakve bi bile vaše reakcije i mišljenje o ovoj, ne tako retkoj pojavi?

Kako se postaviti u situaciji kada vam prijatelj ili poznanik preotme partnera ili čak pokuša? Šta mislite o svim tim brižnim ljudima koji se mešaju u tuđe veze sa "najboljim namerama"?

odma brises to ko da nikad nije postojalo. bacas kroz prozor.
daklen, zgazis, odes, ne osvrces se. ko kad povuces vodu posle kennjaze, e tako.

i ides dalje sa svojim zivotom.

ps. o takvim osobama se ne misli, one ne postoje

Mislim da je to uvek nešto vrlo smisleno... Čak i oni koji kažu, eto jbg, desilo se, planirali su to duže ili kraće vreme.
To liči na neko klinačko ponašanje, ali dešava se i doraslim ljudima i onima u braku. Tim odraslim ljudima se ne trebaju neke opšte stvari objašnjavati, pogotovo one što su loše da su loše... nego, ne znam ni ja...valjda se treba udaljiti od njih

Mislim da je to uvek nešto vrlo smisleno... Čak i oni koji kažu, eto jbg, desilo se, planirali su to duže ili kraće vreme.
To liči na neko klinačko ponašanje, ali dešava se i doraslim ljudima i onima u braku. Tim odraslim ljudima se ne trebaju neke opšte stvari objašnjavati, pogotovo one što su loše da su loše... nego, ne znam ni ja...valjda se treba udaljiti od njih

To je tako cesta pojava... Sve cesce cujem da se tako nesto desava.
Da, udaljiti se od oboje. Nema tu spasa. I prijateljska i ljubavna veza se grade na poverenju, zar ne?
A ovo mi je neuporedivo gore od uobicajene prevare. Meni je drugarica=sestra.

Pa realno kad pogledaš, to je dvostruka izdaja (prevara).
Da partner prevari sa nekom osobom tamo levom, nepoznatom, to bi bio šok naravno, i sve ono što to prati... Ali je podmuklo zaista kada se to učini sa nekim iz bliže okoline, eto prijateljem, poznanikom, jer to su osobe koje postoje van te veze, kojima se čovek eventualno poveri, požali, zatraži savet. Stoga, vrlo je nezahvalan takav završetak, pogotovo od strane tog kvazi-prijatelja,,,

Od poznanika me ne bi zacudilo, zato su i poznanici jer smo na "zdravo" i ne ocekujem neku lojalnost od njih, cak sam i saznao da moji poznanici imaju simpatije prema osobi sa kojom sam bio u vezi pa nista, mozda jer sam bio siguran 100% u svoju partnerku i jer znam da ne mogu da je psihicki bilo kako privuku, niti da ona bilo sta vidi u njima, realno ne mogu ja da uticem kome ce se ona dopasti.

Sto se preotimanja tice, putuj igumane sa poznanikom, poznanik je jer ga ne cenim i ne postujem u zivotu i zaista beznacajan, a sad si ti poznanik sa njim.

E sto se prijatelja tice, to je vec tesko, jer od prijatelja i partnerka ocekujem lojalnost, psihicku i emotivnu podrsku, tako da bih verovatno agresivno reagovao (verbalno) da moja partnerka ili prijatelj probaju nesto iza mojih ledja, tako da bi verovatno te dve osobe premestio u kategoriju poznanika.

Pojava je debilna, i ne razumem sta je fora da prijatelju ili bilo kome preotmes partnera.

Dešava se.
Ali u tom trenutku (očigledno), ta jedna osoba, bez obzira što je zauzeta, predstavlja ceo svet tom nekom "prijatelju" i za njega nema drugih žena.
Ljudi da nisu zli, postavili bi granicu. Čak i da osete privlačnost prema zabranjenom, ona prođe pre ili kasnije.

A gde je tu najbolja namera i briznost ne razumem?
A da mi prijateljica zaista preotme partnera, ja bih se duboko zamislila nad samom sobom.
El sam ja glupa u izboru prijatelja i partnera, el sta?

Svojevremeno su se mom decku nabacivale neke moje poznanice, on ih je iskulirao i rekao mi je to. Ja im nisam nikada dala do znanja da to znam, ali sam ih gledala drugim ocima.

Nikada to nije slučajno...i nikada se nije eto tek tako desilo. Sve to ima neki predznak u prošlosti, u onome šta ne znaš da dešavalo se. Da dešava se. U potaji. Skriveno. Iza ledja. I niko me u to neće ubediti. Sve to ima neke naznake koje se vuku. Ja verujem u to. Ne može niko da mi dodje i kaže tup: "Ja sam se zaljubio, bla, bla..." a da to nije već počelo iha haj, ili da nije bilo uporedo. Jer čovek se ne zaljubljuje za pet minuta ili za mesec dana. Samo niste upućeni u isto, dovoljno slepac da ne primetite jer čisto volite i jer istinski nekome verujete. Kako se postaviti? Lepo se postaviti. Ne dramiti. Ne jesti se. Ne povraćati. Ne nespavati. Jer na kraju svih krajeva, ne postoji "oteto". Jer ne možeš ti nekoga "oteti" ako taj neko ne želi već da bude "maznut". Jer Ti ako nešto nećeš, nema Boga oca, da nešto može tu biti. A, ako ti brate mili već imaš sistem u sebi, koji podriva sve ono ranije, na uštrb novonastale stvarčice koja ima korena u svom postanku dešavanja u sredini dešavanja onog prvog bitisanja, e tu nažalost ljudi moji, leba nema i vreme je da pakujete svoj bućur. Kofere. Srce. Dušu. I Um. Da. Od prijatelja, kao i od partnera. Šta mislim, generalno? Učine ti uslugu. Dugoročno. Jer shvatiš da je Duša bila data, onome/onima što Dušu/e nema/ju.

Poslednja izmena:
najveci broj prevara u braku se desava sa osobom koja dolazi u kucu i koja je gost kuce
to tako kazu

Licno mislim da taj partner ne bi bio za mene kada bi dopustio
da ga druga "preotme"..i da bi mi oboje samo ucinili uslugu..
da progledma i nastavim dalje..ako bi mi se tako nesto desilo..

Jeste, stvarno je teško, a neprijatno je svakako i kada se sretnu nekad negde, svo troje...

A kakav je stav o tome onih koji su "počinili" tu prevaru i odnos prema osobi koju su povredili? Shvataju li to kao nešto loše, ili ako ne loše, onda bar neophodno?

meni je iskreno ponizavajuce da se petljam sa nekim ko je zauzet
ne znam zasto, mozda je vaspitanje mozda nzv moral ali je tako...
prosto toliko ima slobodnih ljudi, toliko ispravnijih stvari a petljati se sa nekim zauzetim i zadovoljavati se mrzicom sexa emocija bilo cega...

meni se to nije desilo, jeste u srednjoj ali ovako odrasloj nije
kako bih reagovala
pa ne znam, nikako, jednostavno bih sebe ubila tim saznanjem ali bi mi reakcija bila ono...svaka cast za magarcenje....dovidjenja

Neki to jednostavno čine iz zavisti. Kad nisam srećan, nek ne budu ni drugi. Ne znam koji slučaj je gori.

Motiv nije bitan..vec sam cin..kao i to da je partner izneverio

shvatas..nije bitno sto prijatelj ti preotima partnera..vec sto tvoj partner tj.parnerka
to prihvata i odlazi sa njim..to znaci da ti je ucinjena usluga jer je partnerka bila neiskrena prema tebi

Back