Vuk Jeremić:U Operaciji Oluja bilo etničkog čišćenja Srba

nisi shvatio. samo su se u srbiji borili protiv njemaca. partizanski pokret u hrvatskoj nije postojao

Naravno da je postojao

Према документима насталим у току рата (извештаји и бројном и националноим саставу партизана), а објављеним након рата у Зборнику докумената , том V, књига 30 национални састав дивизија насталих на тлу Хрватске је 1942 је био:

* 6. личка 96% Срба;
* 7. банијска 92% Срба
* 8. кордунашка 95% Срба
* 12. славонска 85% Срба

У далматинским бригадама састав је био мешовит мада углавном са хрватском већином од око 70-80% осим у бригадама са севера Далмације које су имале већи проценат Срба.

Према записнику у свом говору на Другом засједању Авноја хрватски комуниста и представник НОП-а Хрватске Владимир Бакарић је између осталог рекао:"На првом засједању ми смо били више представници српског отпора у Хрватској него представници НОП Хрватске." (извор-С.Нешовић-Прво и Друго засједање Авноја,страна 281)

Из књиге хрватског историчара Јозе Томашевића "Четници" ,страна 106: "Колико год те бројке биле ужасне несумљиво би биле још веће да су усташе могле спроводити свој програм без сметњи. Само партизански отпор, а у много мањој мјери четнички,спасио је Србе на територији НДХ од потпуне пропасти.Тисуће Срба , особито млађих, суочених с алтернативом :или под усташки нож или у шуму,отишло је у шуму гдје их се већина придружила партизанима.У ствари све до 1943.већина партизана на територију усташке државе чинили су Срби с тих подручја,и ако су истовремено други Срби из усташке државе прилазили четницима."

Приликом Титовог сусрета са Черчилом у Казерти 1944 Тито је говорећи о својој војсци рекао да су у почетку у њој били скоро искључиво Срби, али да је сада (то јест 1944) састав вишенационалан. На то се Черчил окренуо Шубашићу и Косановићу који су му климајући потврдили Титове речи. У Хрватској ће се Хрвати ,углавном из Далмације, први пут почети укључивати у партизане тек од друге половине 1942 ;та појава ће међу Далматинцима бити раширена уочи и након капитуације Италије 1943. А 1944 кад је већ било јасно питање победника прелазак Хрвата у партизане био је масован , нарочито после Титовог обећања да ће амнестирати све припаднике квислиншких формација ако до 1.септембра 1944 пређу у партизане. Тад у партизане прелази велики број домобрана па чак и неке бивше усташе. На крају рата (крај 1944) када се редови партизана пуне бившим домобранима и усташама, међу партизанима у Хрватској је Хрвата два и по пута више него Срба мада додуше чак и тада Срби учествују у саставу партизана дупло више него што би се могло очекивати на основу њиховог учешћа у броју становништва Хрватске.

Док се у Хрватској Хрвати почињу укључивати у партизане у другој половини рата, у БиХ ће огромну већину партизана чинити Срби чак и до самог краја рата.

E, sad što su Hrvati velikom većinom igrali uloge fašista u ustašama i domobranima, pa sad rone suze nad Blajburgom, njihov problem

nemoguce je da su mogli u
istom trenutku biti i genocidisani
i najbrojniji u partizanima.quote]

mda. logika ti nije jaca strana, al dobro, to vam je valjda crta.
ono sto je svakako jasno, to je da oni koji su ih genocidisali nikako nisu mogli da budu istovremeno i u pratizanima i medj ustashama. sto cifre u dinamici lepo ilustruju. cim su ostali bez posla - druze tito mi ti seku ...emo.

on sebe mora ubediti da je takav,jer sigurno ne spava mirno..verovatno sanja da ce se vratiti i uraditi mu to shto je on radio...na hr forumu sam chitao neke postove kako su trebali nastaviti do Beograda i sl..dakle bolesnici kakve ovaj svet nije video od njihovih idola ustasha iz ww2..ne dajte se provocirati od dushevnih bolesnika..ko ne plati na drumu,platice na cupriji..

Čitao sam i ja na njihovim forumima razne bolide koji se hvale gde su sve bili i šta su sve radili...

A najveća mi je fora tamo negde početkom rata imali su nekog "Hrvatskog Ramba", nekog mišićavog nabildanog seronju, sa nekim mitraljezom...

Sve hrvatske novine su pisale o njemu, o njegovim "podvizima" i sl.
Onda su se bili stacionirali negde na Kordunu taj "Rambo" i njegova četa od stotinjak Hrvata (svi sa nekim zebra frizurama, u atletskim majicama i sl.) i upadne u to mesto 20 Knindža i razbucaju ih za sat vremena...
Neki su poginuli, neki se predali, a taj "Rambo" je uspeo da pobegne...
Od tada nijedne novine niti bilo koji medij u Hrvatskoj nije ga više ni spomenuo :lol: :lol: :lol:

"Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osjećanjem sramote i kajanja. Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati a ne Srbi. Žaljenje koje osjećam zbog toga je bol sa kojim moram živjeti ostatak života. Molim moju braću Hrvate da oproste braći Srbima. Preklinjem moj srpski narod da ostavi prošlost iza sebe i okrene se budućnosti gdje će dobro, suosjećanje i pravda na neki način olakšati rezultate zla u kojemu sam i sam sudjelovao." (Milan Babic)

I posle toga kada su ga zahebali da će ga pustiti na slobodu (ako ovo izjavi) i neće ga više voditi po sudnicama da svedoči protiv Srba...

Čovek se obesio !!!

Slično je i sa Biljanom Plavšić... neće više da svedoči i kaže da su je zahebali da ispriča i prizna krivicu prema Muslimanima...

Toliko o tome....

http://www.leksikon-yu-mitologije.net/read.php?id=473

Vredi pročitati...

Ideologija
NARODNI HEROJI

... deo teksta...

Zaista vojnika nigde kao u Hrvata. Sva je hrvatska istorija puna ratnika, kavgadzija, hajduka i uskoka, nigde toliko prolivene krvi za dom, Tu se nije biralo. Neprijatelj je oznacen i nije se gledalo dal nesretni i okupirani Hrvat ide na dijete, babu, djecaka...Klalo se odreda, jer je i ta baba stara cetnikusa krila bombu u brushalteru, djevojcice u kosi, pa i bebe u pelenama.Sve je to doslo pod hrvatski domoljubni noz...Zaista pravi i prekaljeni borci, Slazem se sa goere pomenutim prvo dicni Dalmatinci i Hercegovci, za njima Licani, a posle ako dodju na red ili se ima jos sta pobiti tu su i Medjimurci, Zagorci i Posavci, Junak do junaka, musko do muskarca, Hrvatska puska o hrvatsko rame, za dom i cist hrvatski zrak, za bajadere, cedevitu i kviskoteku. Za kravate stari hrvatski izum, za najveceg hrvatskog sina Nikolu Teslu...
Takve junake majka ne radja.Ma svak bi ih pozeleo kao svoje...
by Hrvatska braca Jugovici i stari Jug-Franjo! @ 2007-02-18

arkan-ruka.jpg

Zanimljivi su ovi Hrvati...

Politika
Varadi: Hrvatska iznosi Miloševićeve argumente
Autor: Tanjug | 29.05.2008 - 08:24

Glavni pravni zastupnik Srbije u Hagu dr Tibor Varadi je izjavio da je iznenađen stavovima Hrvatske strane pred Međunarodnim sudom pravde jer Zagreb sada barata sa argumentima koje je svojevremeno iznosio Slobodan Milošević.

Pravni zastupnici Hrvatske kritikovali su, zapravo, Međunarodni sud pravde pred kojim se spor vodi zbog njegove odluke da se oglasi nenadležnim za tužbu koju je protiv zemalja NATO-a zbog bombardovanja 1999. godine podnela Srbija. Britanski advokati Džejms Kroford i Filip Sends, doveli su u pitanje sve stavove Suda u „NATO slučaju” kada se Sud oglasio nenadležnim pravdajući takvu odluku činjenicom da u vreme podnošenja tužbe SRJ nije bila članica UN, a samim tim nije imala ni mogućnost da bude stranka u sporu pred Sudom. U razgovoru za današnju „Politiku” dr Varadi kaže da je time Hrvatska stala na pozicije Miloševićeve vlade. Jugoslavija je, kako je rekla hrvatska delegacija, „na neki način” ostala članica UN, odnosno zemlja vezana međunarodnim ugovorom što je tvrdila i tadašnja vlada (1999), a Hrvatska nije propustila nijednu priliku da se tome žestoko ne protivi.

"To je krupan obrt, za nas donekle neočekivan, isključivo motivisan potrebama spora jer su očigledno svesni toga da bi stavovi Suda u „NATO sporu” išli u korist Srbije. Ja sam očekivao da će tražiti neki način da se usaglasi odluka u „NATO slučaju” sa njihovim dosadašnjim zahtevima.

Međutim, oni su direktno napali tu odluku jer izgleda nisu imali izbora.
Nadam se da će Sud ostati na svom ranijem stanovištu da Jugoslavija nije bila članica UN. Bilo bi malo neobično da nema nadležnosti ako je Srbija tužilac, a ima ako je Srbija tužena strana.
Odgovarajući na pitanje koliko ima istine u hrvatskom argumentu da bi Srbija bila u težem položaju da je Milošević eventualno osuđen u Haškom tribunalu, Varadi kaže:
"To je zanimljiva izjava, ali ja ne verujem da bi bilo šta bilo drugačije. To je samo hipoteza i nagađanje".
Na pitanje - kada se očekuje odluka suda - dr Varadi kaže:
"Logično bi bilo na jesen. Ako se oglasi nenadležnim to je kraj serije sporova pred ovim sudom. Ako bi se oglasio nadležnim, onda bi pozvao Srbiju da opdgovori na tružbu Hrvatske i to bi bilo istovremeno šansa da se podigne i protivoptužba. Rsprava bi u tom slučaju najranije mogla da počne za godinu, možda dve", kaže Varadi.

Back