ВУК ЈЕРЕМИЋ: Нећемо дати Вучићу и бaти да побегну из земље

комшија

Stara legenda
Poruka
89.980
https://srbin.info/politika/jeremic...cemo-dati-vucicu-i-bati-da-pobegnu-iz-zemlje/


ЈЕРЕМИЋ Вучићев тата наређује у БИА; Нећемо дати Вучићу и бaти да побегну из земље

Председник Народне странке и председавајући СзС Вук Јеремић изјавио је у Прессингу да је на америчкој "црној листи" Зоран Петровић, за кога каже да је сарадник Слободана Тешића, међународног трговца оружјем. Јеремић је јавно поставио питање директору БИА Братиславу Гашићу да ли је Петровић службеник те агенције и да ли је Бруно Ђуран постављен за начелника Управе за логистику БИА. "По мојим информацијама, преко Бруна Ђурана, Анђелко Вучић (отац Александра Вучића) наређује ко и на који начин треба да буде стављен на какве мере од стране БИА".

1576047583300.png


07:30 11.12.2019.

Америчко Министарство финансија је у понедељак на свом сајту обавило саопштење за медије под насловом „Казнене санкције за корупцију и мреже материјалне подршке“ у којем се наводи више имена држављана Србије и компанија, умешаних у трговину оружјем и корупцију, који су стављени на „црну листу“.

је „Слободан Тешић тамо послао“.

Јеремић каже да Петровић није био 2017. године у БИА, а да данас јесте, а да се амерички документ односи на активности фирме „Партизан тецх“ од 2017 наовамо.

„Исто тако питање за господина Гашића је да ли је истина да је Бруно Ђуран постављен за начелника Управе за логистику БИА. Бруно Ђуран је специјалац Анђелка Вучића. Анђелко Вучић је отац Александра и Андреја Вучића. Он је кратко, пре доласка на место начелника Управе за логистику БИА, био шеф кабинета Зорана Радојичића у Граду Београду, а пре тога је дуже времена био шеф кабинета министра финансија (Душана) Вујовића. Отац председника Александра Вучића је Бруна Ђурана директно поставио прво у Министарство финансија, као шефа кабинета Вујовића. Он је тамо злоупотребљавао Вујовићеве факсимиле, после тога је премештен код Радојичића, а сада је у БИА“, тврди Јеремић.

Јеремић такође наводи да има информације да Анђелко Вучић, отац председника Србије, „јако често одлази у седиште БИА“. Упитао је јавно Гашића да ли је то истина. „Ако долази, шта тамо пензионер Анђелко Вучић ради? По мојим информацијама, преко Бруна Ђурана, Анђелко Вучић наређује ко и на који начин треба да буде стављен на какве мере од стране БИА. То су моје претпоставке“, навео је Јеремић, наводећи да сматра да данас неће бити ћутње о тој теми и да ће после ових речи бити и реакције.
Пријаве против Вучића и „Јовањица“

Јеремић је подсетио да је тужио Вучића у парници, за повреду части, зато што га је назвао „шефом међународне банде лопова“, и навео да је тада судија пребацила Скупштини да одлучује о имунитету председника. „Вучић је тада, пре шест месеци, рекао – нека ми већина у Скупштини скине имунитет да се нађем с Јеремићем на суду. Ето, они га нису послушали, ако је за поверовати у то, ја и даље чекам да се нађем с Вучићем на суду“, рекао је гост Н1. Он додаје да у парничном поступку нема имунитета, али да је судија проследила Скупштини Србије да одлучује о имунитету председника, што говори о стању у нашем правосуђу.

На питање зашто чланови Народне странке нису поднели пријаву у случају „Јовањица“ ако су већ толико сигурни у све оптужбе које износе, Јеремић каже да би, у свакој нормалној земљи, државни тужилац морао да реагује на такве оптужбе.

За процесуирање пријаве коју је Милош Вучевић поднео, кривичне, Скупштина би морала да Вучићу скине имунитет, ако му га буде скидала, претпостављам да би требало да га скине и у парничном поступку за који сам га ја тужио, рекао је Јеремић. „Чекам да видим, да ли ће Вучевић, ако је лажно пријављивао Вучиће, добити три месеца или више условно или служења казне. Све у свему ово је један потпуни циркус и још један у низу корака који за свој ефекат имају дубоко понижавање правосуђа у Србији и доказују, нажалост, да независног правосуђа у Србији нема“, навео је Јеремић.
„Учешће на изорима је вређање интелигенције обичног човека“

Упитан о томе шта очекује од нове посете међународних представника који посредују између власти и опозиције, а који долазе у четвртак, Јеремић каже да они неће донети битне промене, додајући да верује представници имају изузетно добре намере да се превазиђе актуелна политичка криза у Србији, али да режим није спреман да направи неке супстанцијалне кораке за фер и поштене изборе.

На констатацију да се нешто ради, да је Влада донела више од 10 закључака који су у вези иса изборима, да се ствара надзорни одбор у вези са изборима, да припремају промене Закона о финансирању политичких активности, Јеремић каже да је, према његовом мишљењу, то само мртво слово на папиру. Суштински, ствари су се погоршале у последњих неколико недеља, од како је почело посредовање, рекао је гост Н1 и додао да мисли да су тога и посредници свесни.

Један „нон пејпр“ исциркулисао чланицама ЕУ, у ком су закључци о Србији поражавајући, тврди Јеремић.

Јеремић је рекао да је један документ „исциркулисао“ земљама чланицама ЕУ, који, како каже, није дошао до јавности у Србији. „То је нон пејпр Европског савета у ком се описује стање ствари у Србији. Тај нон пејпр дискутује ситуацију у Србији везано за Поглавља 23 и 24, дакле – владавина права, медији, слобода изражавања… Закључци који су у том папиру су више него поражавајући. Нема услова за одржавање фер и поштених избора. То је разлог зашто Народна странка, која је о томе донела одлуку у августу, а и СзС, а верујем и чиниоци праве опозиције неће учествовати на изборима“, нагласио је Јеремић. Он је рекао да су услови из та два поглавља блиско повезани са одржавањем поштених избора.

Јеремић каже да сви они који буду играли неку улогу у том „изрежираном циркусу који се зове избори на пролеће“, био то, како наводи, (Миша) Вацић, (Војислав) Шешељ, (Александар) Шапић, (Ненад) Чанак или ко год други буде учествовао – само ће потпомоћи „илузију легитимитета овог поретка који је давно раскрстио са демократијом, владавином права и базичним нормама савременог друштва и цивилизације“. Каже да је био искрено зачуђен о ставу Јова Бакића о изборима, додајући да није имао прилике са њим да разговара.

На питање шта је стратешки циљ СзС после избора на пролеће, каже да су то промене у Србији, да живот изгледа другачије, да систем не наставља да мрви људе, да се не настави одлив људи из земље, односно да се промени „практично све“.

„Врло важан корак ка томе је одузимање легитимитета растућем аутократском поретку и режиму Александра Вучића. Под два, да се ствари поједноставе – да се заправо види ко је с једне, а ко са друге стране. Број три, да се покаже да нису сви баш исти у политици“, рекао је председник Народне странке и додао да један добар део људи који није за овај режим тако мисли. Овај бојкот ће показати да „баш нису сви исти и да баш није свима једино стало до привилегија“ које долазе из буџетског финансирања и из парламента, додао је.

Учешће на оваквим изборима је оценио као вређање интелигенције обичног човека, нагласио је председник Народне странке.
О ЕУ, делегацији Крима и лупању заставом о врата Скупштине

Упитан о инциденту испред Скупштине у суботу (лупање Бошка Обрадовића дршком заставе на врата парламента) каже то „није неки нарочито бриљантан пример стратешког осмишљавања и планирања, догодило се, није за хвалу“. Наводи да није знао за то, а да није сигуран да је за тај план знао и Бошко Обрадовић.

Упитан да ли он одобрава посету делегације са Крима Србији, коју су позвале Двери – Крима који Србија не признаје, јер поштује интегритет Украјине, каже да неко ко се односи на један одговоран начин да према будућем положају Србије, не само кад је реч о Косову, него у свету, би морао са далеко више пажње да се опходи према том питању, него што су то до сада радили и представници власти и опозиције.

Народна странка, каже, нема дилему – Србија је била и биће део Европе. А што се тиче самог процеса приступања у чланство, после Брегзита и реформе ЕУ, видеће се који ће бити механизми за приближавање и приступање ЕУ, каже и додаје: „Без обзира на то какво буде решење за будућност Западног Балкана, Народна странка ће се залагати да ова земља изгледа као модерна европска земља“.

У интервјуу за ТВ Мир из Лепосавића, а на питање шта би прво урадио да дође на власт, Јеремић је одговорио да неће дозволити Александру и Андреју Вучићу да напусте земљу… „Већ да буду доступни лицу правде ове земље. Ниво корупције у Србији је без преседана у последњих седам, осам година, а данас такође… То се не дешава готово нигде у Европи“, рекао је о тој изјави председник Народне странке.

Јеремић је подсетио да је 29. септембра 2018. године поставио јавно питање, у емисији на Н1, о трговини оружја фирме Бранка Стефановића, да је тада упитао ко је давао дозволе и да нико није на то реаговао. Додао је да је пре годину дана рекао готово све што данас постоји у јавном простору о Крушику, да је тада пао мрак на то питање, али да се сада ситуација променила – да то данас није више то табу тема, као пре годину дана, и да се нешто ипак променило. Данас се о томе пише, каже, иако не у свим медијима, истичући велику улогу узбуњивача Александра Обрадовића у свему томе.

Упитан о састанку Марка Ђурића у Тирани, Јеремић је рекао да он често путује и у Берлин и да би било интересантно да каже зашто тамо путује. „Има ли то везе са америчким изаслаником председника Трампа, који је амбасадор САД у Берлину“, упитао је.

Јеремић сматра да Вучићу неће бити лако у разговорима са кандидатом за премијера Косова Аљбином Куртијем, јер то неће „бити његов пајтос као Хашим Тачи“. Они су били врло слични, личили су као јаје јајету, додао је. Курти није сличан, каже Јеремић. Не може се оспорити да је Курти интелектуалац, патриота и прилично стабилан човек, каже Јеремић, додајући – „све супротно од Вучића“. Тај процес који је пред нама, а велики играчи су за њега заинтересовани, биће с доста узбуђења, оцењује.



1576047712200.png
 
Probudi se Vuk iz hibernacije. Kako to zastrasujuce izgleda kada neko ko ima par promila podrske i za koga ni njegova majka ne bi glasala na izborima ovako opusteno preti da ce nekoga hapsiti. Sve je to super samo Hamdiji jos samo fali ona sitnica, da pobedi na izborima. Makar na izborima za predsednika skupstine stambene zajednice u kojoj zivi, ako i to ne bude bojkotovao.
 
Александар Вучић је одувек желео да буде жестоки момак.

Коначно ће моћи да каже да је жестоки момак кад добије надимак "Робија".

Александар Вучић, звани Робија.
 
Probudi se Vuk iz hibernacije. Kako to zastrasujuce izgleda kada neko ko ima par promila podrske i za koga ni njegova majka ne bi glasala na izborima ovako opusteno preti da ce nekoga hapsiti. Sve je to super samo Hamdiji jos samo fali ona sitnica, da pobedi na izborima. Makar na izborima za predsednika skupstine stambene zajednice u kojoj zivi, ako i to ne bude bojkotovao.

Склони се сендвичару!!!


Не загађуј нам Крстарицу!
 
Probudi se Vuk iz hibernacije. Kako to zastrasujuce izgleda kada neko ko ima par promila podrske i za koga ni njegova majka ne bi glasala na izborima ovako opusteno preti da ce nekoga hapsiti. Sve je to super samo Hamdiji jos samo fali ona sitnica, da pobedi na izborima. Makar na izborima za predsednika skupstine stambene zajednice u kojoj zivi, ako i to ne bude bojkotovao.
не знаш ти муслиманску мудрост, хамдија је у ствари махди који ће повести муслимане у обећану светлу будућност јер махди је од мухамед. они се играју слоговима нечијег имена и тако праве нова муслиманска имена. махди се сакрио иза хамдије јер је то мудрост.
 
не знаш ти муслиманску мудрост, хамдија је у ствари махди који ће повести муслимане у обећану светлу будућност јер махди је од мухамед. они се играју слоговима нечијег имена и тако праве нова муслиманска имена. махди се сакрио иза хамдије јер је то мудрост.

Нема већих балија и потурица од вас напредњака.
 
шта се ти нато прашинару узбуђујеш? ти си жешћа лоботомија, нато прашинар који глуми антиевропејца.
ебо те муслиман поздерац, тај је од кла душе и цазина, хамдијина и хакијина банда, бивши агрокомерц.
кад је био у техерајвосу на ћевапима ваљда је опрао руке и обрисао пешкиром после велике нужде.
да не буде мусав од гофана тако као ти.
смешно је кад ти нападаш снс а снс прави мали шенген баш за такве попут тебе да можете лакше да шверцујете наркотике.
 
шта се ти нато прашинару узбуђујеш? ти си жешћа лоботомија, нато прашинар који глуми антиевропејца.
ебо те муслиман поздерац, тај је од кла душе и цазина, хамдијина и хакијина банда, бивши агрокомерц.
кад је био у техерајвосу на ћевапима ваљда је опрао руке и обрисао пешкиром после велике нужде.
да не буде мусав од гофана тако као ти.
смешно је кад ти нападаш снс а снс прави мали шенген баш за такве попут тебе да можете лакше да шверцујете наркотике.
sta je sa ovim coekom :eek:
 
a JEREMIC govori ko da je VUCIC vec u bekstvu...................kao svrsen cilj........VUCIC je oboren.
Americka strategija.........MADURO sa porodicom i licnim stvarima na aerodromu , cuva ga vojska, i ceka avion za kubu..........
Vest koju emituje ROTSHILD celom svetu...........iako MADURO sedi lezerno u svojoj vili u Karakasu , gricka kokice i razmislja ocel na letovanje na kubu il na krim.
 
.................danas je vrhovni sud dao nalog zatvorskoj ustanovi u Sr. Mitrovici da pripremi jednu vecu celiju sa pitkom vodom i odvojenim WC-om za smestaj VUCICA..........po mogucstvu sa prozorom od 1,8 m sirine i 0,8 m visine.........bele boje.

E vidite do kojih granica ide ovo propagandno ludilo............MEDIJI KOD NARODA POKUSAVAJU STVORITI ILUZIJU DA JE SA VUCICEM GOTOVO,
I DA ON UPRAVO KUPUJE PASTU I CETKICU ZA ZUBE ZA ZATVOR U KOJI TREBA DA SE JAVI SUTRA NAJKASNIJE DO 11 casova i 15 minuta.
Ne samo da ove gluposti do kraja otkrivaju americku strategiju otklanjanja ne-kooperativnih politicara sa scene VEC I CEMENTIRAJU DOKAZ DA JEREMIC RADI SAMO PO DIREKTIVAMA PENTAGONA.
 

Back
Top