s_O_k_O
Iskusan
- Poruka
- 5.042
Докле год Србија буде председавала Генералној скупштини УН, Косово неће бити чланица УН, каже Вук Јеремић. То би могло да се деси само преко мене мртвог, поручио Јеремић.
Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је у Београду да би евентуални захтев Косова за пријем у УН током његовог председавања Генералној скупштини УН био "акт бесмислене провокације" који нема баш никакве шансе на успех.
Докле год Србија буде председавала Генералној скупштини УН, Косово неће бити чланица УН, каже Вук Јеремић. То би могло да се деси само преко мене мртвог, поручио Јеремић.
Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је у Београду да би евентуални захтев Косова за пријем у УН током његовог председавања Генералној скупштини УН био "акт бесмислене провокације" који нема баш никакве шансе на успех.
"Докле год Србија буде председавала Генералној скупштини УН, а то је годину дана, то би могло да се деси само преко мене мртвог", рекао је Јеремић новинарима након разговора са шефицом кипарске дипломатије Ерато Козаку Маркулис.
Вук Јеремић је рекао да се нада да до тога неће доћи, али да, у сваком случају, одлуку о томе доноси Савет безбедности УН чије две чланице са правом вета имају "јасан став о том питању", мислећи на Русију и Кину.
Јеремић је истакао да је њихов став "исти као и став Србије, а то је да Косово није држава и да не може постати чланица УН".