Где би била Србија да је кренула другим путем 9. марта?
- Ми смо тада успели да срушимо ослонац Милошевићевог режима. То је је био циљ. Срушили смо били и Владу, јер министар полиције у сваком тоталитарном систему је заправо центар Владе. Једно три месеца било је пролеће у Србији, и медијско, али Милошевић је искористио то као један глас Србије против рата, против разбијања земље, а то је доминирало 9. марта, као нада, као захтев, да преокрене најцрњи национализам, и да нас уведе у крваве ратове и разбијање Југославије. Нисмо ми 9. марта могли да постигнемо више. Не заборавите да се све што је било против Милошевића окупило у Београду, али се није могло. Пропустили смо историјску прилику после тромесечних демонстрација пре 20 година. Тада смо га победили. Тада се сва Србија дигла на устанак због покрадених избора, Милошевић је натеран да призна, да се осрамоти да је покрао изборе. Да није дошло до издаје, да је испоштован коалициони споразум најбоље коалиције икада овде створене, о заједничком наступу СПО, ДС и ГСС на парламентарним и председничким изборима '97. године, Милошевић би био потучен, ми бисмо освојили већину у Скупштини, имали бисмо премијера, имали бисмо председника парламента. Вероватно бих и ја успео да победим, без обзира на велику мржњу једног дела народа коју су службе и Милошевићев режим посејали према мени, вероватно бих и ја успео да будем председник. То је била историјска шанса. Никаквог рата на Косову не би било, бомбардовања, и Србија би данас била увелико и у Европској унији и у НАТО Алијанси.
Ко је крив?
- Крив је онај који је рушио изборе. То није био СПО. Мислио сам напокон да та сила која је терала Ђинђића да растури коалицију неће успети у томе. Нажалост, објавили су бојкот избора, победе, и СПО је сам трчао трку. Да смо били заједно потукли бисмо и Милошевића, и његову десну руку - Шешеља.
Ко је издао Вука Драшковића?
А, ко је издао Вука Драшковића? Све се то на крају свело на несрећу Србије. Расположење у Србији, према Европи, према Западу је много било веће у последњој деценији прошлог века, и после НАТО бомбардовања, и после губитка Косова, него што је данас. Али, 16 година се народ трује и ослепљује.
Каква је тренутна улога Шешеља на политичкој сцени Србије
- Е, па то свако у Србији види. Непромењена је слика. Ми смо се разишли око стратешког питања. Он је тврдио да се Србија брани у Книну, и са СПО мора да подржи Милошевића, а ја сам тврдио да се Книн брани у Србији, и да СПО свим снагама мора да руши Слободана Милошевића. Чуо сам да сада певају песму у његовој партији "Ка Европи спуштена је рампа, српском руком од Доналда Трампа". То су бесмислице које трују народ. До јуче си продавао Србима причу да је Америка највећи непријатељ нашег народа, клео је, водио целу кампању да нестане Америка и Европа, а преко ноћи си се окренуо њима.
Како коментаришете победу Доналда Трампа, и као ће и да ли ће се његова победа одразити на односе Србије и САД?
- Можда ће посредно утицати. Ја сам прижељкивао његову победу, јер је он сам изрекао неке ствари које сам подржавао, да није Русија стратешки непријатељ Америци, и обрнуто, да треба чинити све да се избегне апокалипса, односно војни сукоб Русије и Америке. Ја се надам да ће се то и десити. Прибојавао сам се да би победом Хилари Клинтон та црвена линија ужаса могла да буде пређена, а можда и грешим. Можда би Хилари у уступцима са Путином ишла даље, јер није била оптерећена да је његов Тројански коњ, а демократе су Трампа оптуживали да је Тројански коњ Владимира Путина. Мада, он није ни демантовао, ни потврђивао.
Како ће Србија памтити Слободана Милошевића?
- Он и његов режим срушили су српски 20. век. На крају 20. века су изгубили Први балкански, Други балкански и Велики рат, који је добила војска. Изгубили смо трећину становништва, готово половину мушких глава, постали смо народ чије име у свету је изговарано као име нових Спартанаца.