Grešiš
Naša država propada i iseljava se zato što smo blokirani, zato što dve decenije čekamo da se NATO smiluje pa da nam dozvoli da imamo jeftin ruski gas za našu privredu, a ne da nas ucenjuje da će nam oni dovlačiti tečni gas preko HR -preskup i sulud i nerentabilan projekat
2 decenije mi čekamo da oni nešto urade, sem praznih obećanja i neke siće koju bace na konta razbih ocvalih babetina da nam ispiraju mozgove
Imali su 90-tih gotovo pa prozapadnu Srbiju i odgurnuli su je za rad Hrvata, Šiptara i muslimana
Imali su 2000-tih prozapadnu Srbiju i odgurnuli su je za rad Šiptara
Treba li i dalje da budemo idioti i da nas opet odgurnu zbog nekih "untermensch" koje smo mi opismenjavali i pravili im države praveći od nas "untermensch".
Preterali su sa nama, preterali, kad se promeni njihov stav prema nama - mi možemo tamo gde mislim da nam je mesto - do tada imaju drugare "untermensch" pa nek sa njima dominiraju na ovom prostoru.
Naša država propada, zato što je većina naroda razmišljala tako kako ti razmišljaš, pa su u godinama kolapsa komunizma 1988-1991 izabrali komunistu za nacionalnog lidera.
Na njega projektovali sva svoja mesijanska očekivanja brižljivo gajena od 1945. i prethodno učitana na Broza.
Zato što, umesto da rešavate nacionalno pitanje u novim okolnostima (koje su bile suštinski povoljne za Srbiju u većini pitanja), vi i vaš voljeni i mnogostruko izabrani lider, rešili da produžite socijalistički put, gurate prst u oko svima i svakom, u svojom izmaštanoj globalnoj borbi za slobodarski sveti.
Umesto da Srbija 1989. prva raskrsti sa komunizmom, kao što je i trebalo biti, vi nastavljate svoje izmaštane snove i produžavate mladost..
Svojim izborima gurate zemlju, ceo narod, pa i sami sebe u propast, nesreću i bedu.
Srbija je propustila svetsko zlatno doba 90ih, kada je razvoj svetske privrede bio najdinamičniji.
Za to vreme Srbija je trčala unazad, a njen sluđeni narod mislio da čini pravu stvar...
Ne povezujete uzroke i posledice.
I zbog toga, čak i u 2019. godini slušamo iste priče koje smo slušali sa RTS i mainstream medija devedesetih..
Jbt... skoro 30 godina prošlo...
Ista priča, isto laprdanje, isto naklapanje...
Sve se pokuša, osim onog mogućeg i pravog...
Muka živa..
Bukvalno, potpuno je jasna paralela zašto je i Bog vodao Izrailjce 40 godina po pustinji.
Znao je on da oni koji su se sećali egipatskog ropstva i ropske komocije koju su imali, nisu kadri graditi Izrailj u OBećanoj zemlji.