Vuk Drašković - ozbiljan čovek ili spiner?

Људи ниског рода - фукаре...

Б.Тадића је теткица ухватила да пуши к... Небојши Крстићу - Крлету, па је Борис морао да цинкари оца ДБ-у шта ради и чиме се бави... уцена и компромати ДБ-а

"Мој син је будала..." - реко Љ.Тадић пред новинарима...
Zna li se nešto više o tim razmenama nežnosti pomenute dvojice ?

Ево и са тог другог линка

On tvrdi da je bilo predviđeno da se sporazum iz Rambujea "preispita i revidira" posle tri godine na osnovu "volje naroda", ali da je ta formulacija u odlučivanje uključila i srpsku i albansku stranu i nije neminovno predviđala referendum, budući da je međunarodna zajednica "naučila lekciju referenduma u BiH".

А споразум СОФА?!?

То ништа? А тако Дахијски нам завукао...

Nisi se odrekao. Odlučili građani neke teritorije. Ja nemam ništa protiv toga. Ako si imao priliku da NATO bude na tvojoj strani, a izabrao da bude na strani neprijatelja (?!), koliko je retardirano da pustiš da ti ginu ljudi da bi sačuvao nešto što ne možeš sačuvati? Ne bi bilo loše i koristiti mozak kod takvih stvari uvesto da ljudi ginu badava.

Никада ми нисмо имали прилику да НАТО буде на нашој страни. Нити смо шта одабрали по том питању. Савезници нису дуње са ормара, па да се бирају. Савезнике намећу историјске околности. У рату против Аустро-Угарске, Немачка нам ни у ком случају није могла бити савезник. :rtfm:

Nisi se odrekao. Odlučili građani neke teritorije. Ja nemam ništa protiv toga. Ako si imao priliku da NATO bude na tvojoj strani, a izabrao da bude na strani neprijatelja (?!), koliko je retardirano da pustiš da ti ginu ljudi da bi sačuvao nešto što ne možeš sačuvati? Ne bi bilo loše i koristiti mozak kod takvih stvari uvesto da ljudi ginu badava.
Ne lupetaj: ovo nije ni lupetanje nego baš laprdanje, ono uspaničeno malograđansko lupanje isprepadanih i onih s gastarbajtrskim pogledom na svet, tako su takvi kao opravdavali i Hitlera posle napada na Jugoslaviju (“morao”) a posle uglas skandirali Brozu i “slobodi”.

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Nahija​

Prijeđi na navigacijuPrijeđi na pretragu
Nahija ( arapski: ناحية, turski: nahiye) bila je najmanja administrativna jedinica Osmanskog carstva, nešto poput današnje općine. Nahija postoji i danas kao administrativna upravna jedinica u Siriji, Jordanu i Iraku.
Za osmanske vladavine u toku 15. vijeka to je bila najmanja teritorijalna administativna jedinica, ispod veće kaze, uobičajeno je imala po desetek sela, grupiranih oko jednog većeg naselja ili gradića.
Kategorije:
Taj trol je ili pritajeni Osmanlija ili šiptarskog porekla.

Војска не управља.

Управља цивилна управа.

Ана Брнабић и Вучић и Влада Србије нису војска.

То су две различите категорије.

У БиХ имаш међународну управу, тј. Високог представника, затим имаш у још неким телима странце, заједно са домаћима.

И они управљају.

Војска у БиХ је у мировној мисији. Више и нема шта да ради (ако им је уопште и продужен мандат прошле године, а у вези оног горе линка што сам поставио).

Војска не управља. Ни КФОР не управља Косовом. Само обезбеђује мир. Зато, нпр. кад је цивилна власт послала градоначелнике на север Косова, КФОР је само стао између сукобљених страна, тј. голоруких Срба и косовске полиције. Стао иизмеђу, да не избије тепање. Ето чему служи та војска.
Da BRE, a ti si potrčao da im pomogneš, dabome.

Никада ми нисмо имали прилику да НАТО буде на нашој страни. Нити смо шта одабрали по том питању. Савезници нису дуње са ормара, па да се бирају. Савезнике намећу историјске околности. У рату против Аустро-Угарске, Немачка нам ни у ком случају није могла бити савезник. :rtfm:

Netačno. Bez problema smo ušli u partnerstvo za mir. I Tadić i Jeremić bili u Nato centrali. Da smo hteli da uđemo i podneli zahtev, to bi već bilo gotovo. Dokle više te luzerske priče "nismo imali prilike", "neće nas", "mrze nas" i slično...

Ne lupetaj: ovo nije ni lupetanje nego baš laprdanje, ono uspaničeno malograđansko lupanje isprepadanih i onih s gastarbajtrskim pogledom na svet, tako su takvi kao opravdavali i Hitlera posle napada na Jugoslaviju (“morao”) a posle uglas skandirali Brozu i “slobodi”.

Ja se ne sećam da sam spominjao Hitlera i napad na Jugoslaviju, da mi ti malo ne učitavaš nešto što nisam rekao? Mani me tih manipulacija. Ako imaš problem sa razumevanjem napisanog, čitaj sporije ;)

Netačno. Bez problema smo ušli u partnerstvo za mir. I Tadić i Jeremić bili u Nato centrali. Da smo hteli da uđemo i podneli zahtev, to bi već bilo gotovo. Dokle više te luzerske priče "nismo imali prilike", "neće nas", "mrze nas" i slično...
Партнерство за мир? Кога боли туки за то. Па и Украјина је чланица тог тзв. парнерства. Дакле, касно и небитно. На страну што је неистинито. Србију никада не би примили са Косметом као саставним делом. Дакле, Србију никада не би примили.
Овде говоримо о деведесетим. Када је Милутиновић на преговорима у Рамбујеу нудио да нас приме у НАТО и на тај начин пошаљу трупе у нашу земљу, одгорили су да то сада није тема! Тема је било или бомбардовање или референдум о независности Космета. Није постојала трећа опција! :rtfm:

Suštinski Hrvatska u pogledu svojih interesa nikad nije ni bila sukobljena za zapadnim centrima moći jer su Hrvati miljenici zapadnjaka.

U politici ne postoje miljenici već interesi. Hrvati su daleko ispred nas jer su uskladili svoju politiku sa zapadnom. Vrlo je prosto.

Takav stav zapadnjaka prema Srbima postoji od izbijanja jugoslovenske krize.

Tako je. Razlog je što smo prespavali pad berlinskog zida i promene koje su se desile u svetu i nastavili sa nerazumnom politikom komunizma pa rusofilizma. Ne znam šta si očekivao, da te tapšu po ramenu? Dakle, niko nas ne mrzi ali će nam zagorčavati život sve dok ne uskladimo politiku.

Партнерство за мир? Кога боли туки за то. Па и Украјина је чланица тог тзв. парнерства. Дакле, касно и небитно. На страну што је неистинито. Србију никада не би примили са Косметом као саставним делом. Дакле, Србију никада не би примили.
Овде говоримо о деведесетим. Када је Милутиновић на преговорима у Рамбујеу нудио да нас приме у НАТО и на тај начин пошаљу трупе у нашу земљу, одгорили су да то сада није тема! Тема је било или бомбардовање или референдум о независности Космета. Није постојала трећа опција! :rtfm:

Pa ne funkcioniše to tako. Ne možeš samo tako da kažeš "evo mi hoćemo".

Posle pada berlinskog zida Sloba je nastavio sa komunističko-diktatorskom politikom 10 godina pre nego što se desio kosovski problem. Znači Evropa i zapad su otišli na jednu stranu, a mi ostali na drugoj, bukvalno suprotno vrednosnoj u odnosu na zapad. Kao takvi mi smo uvek bili kamenčić u cipeli koji je žuljao zapad. Naravno da pod takvim okolnostima nismo mogli da uđemo u NATO i naravno da je zapad u takvim okolnostima, u slučaju našeg spora sa nekim, stao na stranu tog nekog. Ne znam šta si očekivao. O promeni politike na zapadu smo trebali da mislimo mnogo ranije. Da je Sloba posle pada berlinskog zida bio sposoban da se otarasi komunizma i uđe u NATO, sad bi imali Kosovo plus bi po standardu bili na nivou Slovenije. U tom slučaju se Amerima ne bi isplatilo da prave novu državu sa nekim kosovskim albancima koji su tada bili na nivou plemenske zajednice ako bi već imali celu državu u NATO-u. Tako da ne treba nasedati na taj jeftini populizam "mi smo hteli ali nisu nam dali". Nije dovoljno samo da hoćeš, moraš i na delu da pokažeš da zastupaš zapadne vrednosti a to Slobin komunističko-diktatorski režim nikako nije mogao. Čak i danas kad smo se otarasili komunizma, furamo neki putinofilsko-diktatorski model koji je takođe totalno suprotan zapadnim vrednostima i naravno da nas prcaju za sve što mogu. I onda se pojavljuju razni likovi koji komentarišu "eto, mrze nas", što nema veze sa realnošću, nego vodimo retardiranu politiku suprotnu zapadnoj koja je dominantna na ovim prostorima i jedina logična.

Što se tiče partnerstva za mir, to je kao neki polustepenik za NATO, ne znači ništa posebno ali pokazuje da smo dobrodošli. Sloba nije bio dobrodošao i to sam objasnio zašto, ali Tadić jeste. Samo gluperda nije imala muda da nas učlani. Još gore, dozvolio je snažan uticaj Rusije i Kine (koji su jelte protiv zapada) i totalno nas sjebao. Ne mogu nas Rusija ili Kina da štite toliko koliko zapad može da nas prca, jer, gle čuda, znam da je teško za poverovati - nalazimo se u EU/NATO geografskom prostoru.

Poslednja izmena:
Objasni kako to da Amerika nije pomogla svom savezniku Španiji da najuri Engleze iz Gibraltara? Odgovor je veoma prost: Americi je savezništvo sa UK mnogo bitnije nego neka tamo Španija, isti slučaj u trouglu U.S of A - Nemačka - Srbija: možeš da se postaviš na glavu “objašnjavajući Americi” - jasno im je sve, a i ono glavno što se ti praviš da ne vidiš : to da im je mnogo bitnija Nemačka nego Srbija - devedesete je izazvao nemački revanšizam i euforija posle ujedinjenja, Vesna Pešič bi samo predala još i Vojvodinu i Sandžak na tanjiru, i opet bi se pucalo i ponovo ne bismo valjali.

Prihvati činjenicu da na ovaj svet ne možeš da utičeš nuđenjem saveza nekom ko je neuporedivo jači i od pedeset takvih zemalja kao što je tvoja uzetih zajedno, nasuprot svim lažima sa TV koje si usvojio jer ih je neprekidno (i samo i jedino to to) puštala jedna bedno slaba vlada bez skupstinske većine, baš ona žuta: rezultat im je vladavina evo ovih sada, baš ništa drugo nisu postigli.

Poslednja izmena:

Back