Vuk Drašković - ozbiljan čovek ili spiner?

vuk je tragicna licnost i nesrecnik, ali kao oni sto orvaraju mantile i pokazuju ponos

kako je nama bilo sve gore, njemu je bilo sve gore. iz neke seljacke bistrine bavio se medjunacionalnim i unutarnacionalnim sukobima, zaradjivao na knjigama koje su pospesavale zlocine sa obe strane

danas, samo cekao da dodje dzavo i da ga odnese kao u faustu. svima ce biti lakse, jer niti se on snasao u velikom beogradu, niti ga je beograd, znaci srbija prihvatila kao svoga

skracena definicija intelektualac u prvom kolenu, praziluk viri straga, lakovane cipele i vunene carape

ps ko ga je slusao uzivo zna ubedljivo da prica, ali to je samo nacionalisticko trabunjanje koje je pratila pronato akcija

Pa ne ugrožava nas Rusija direktno, već nas zapad ugrožava jer se družimo sa njihovim neprijateljem. Znam da je zamršeno, samo treba skapirati. Potrudi se malo, nemoj baš da moram sve da crtam majkumu

Beskorisne ljubavi sa Rusijom možemo da se otarasimo, a uticaja zapada ne možemo zbog svoje geografske lokacije (koja je takva kakva je). Pisao sam o tome nekoliko puta, vrati se i čitaj pažljivo
Dabome, i onda teraš kao fon Lajenovka pa lepo kažeš i da su Rusi krivi i za Hirošimu:

Dabome, i onda teraš kao fon Lajenovka pa lepo kažeš i da su Rusi krivi i za Hirošimu:
Nešto nemam običaj da komentarišem šta drugi pričaju mada mi deluje kao da ovaj lik izmišlja stvari. Ja ne čujem da je rekla to što je umislio. Plus, video je isečen, verovatno je neka montaža kako bi se uradila manipulacija. Ne nasedaj na te stvari, moraš uvek ceo govor da saslušaš ako hoćeš pravu sliku, ne skraćene klipove.

Ali ne zbog navodnog rusofilstva nego zato što su zapadnjaci namerili da prekroje granice u korist svojih favorita.

U suštini si u pravu, ali moraš malo dublje da sagledaš stvari. Ništa se ne dešava bez razloga. Ako zapad ima dve pro-zapadne države, da li bi menjao granice među njima? Naravno da ne bi, što bi to radio. Sve im jedno gde je granica. Međutim, ako imaš pro-zapadne države i jednu anti-zapadnu, onda naravno da će menjati granice, i to nam rade već 30 godina. Sve smo manji i manji. Sve jadniji i jadniji. I neće stati. Pa kad sledeći put kažu "uskladite politiku sa zapadom" (a to povremeno ponavljaju), a mi odgovorimo "duvajte ga, mi volimo ruse", računaj da sledi nova packa. Pa posle nje sledeća. I tako dok nas ne bude. Sila boga ne moli. Na kraju će u istoriji pisati "narod nestao zbog retardirane ljubavi prema rusiji" ;)

U suštini si u pravu, ali moraš malo dublje da sagledaš stvari. Ništa se ne dešava bez razloga. Ako zapad ima dve pro-zapadne države, da li bi menjao granice među njima? Naravno da ne bi, što bi to radio. Sve im jedno gde je granica. Međutim, ako imaš pro-zapadne države i jednu anti-zapadnu, onda naravno da će menjati granice, i to nam rade već 30 godina. Sve smo manji i manji. Sve jadniji i jadniji. I neće stati. Pa kad sledeći put kažu "uskladite politiku sa zapadom" (a to povremeno ponavljaju), a mi odgovorimo "duvajte ga, mi volimo ruse", računaj da sledi nova packa. Pa posle nje sledeća. I tako dok nas ne bude. Sila boga ne moli. Na kraju će u istoriji pisati "narod nestao zbog retardirane ljubavi prema rusiji" ;)
Ti očigledno ne kapiraš da zapadnjacima i ne samo njima nego uopšte uzev svima ,nisu svi saveznici ili savezništva jednako važna i da će se u sukobu svojih saveznika svrstati na stranu onih koji su im više važni.Zato dobrovoljno služenje agresoru nema nikakvog smisla.
Onog momenta kad nam vrate otete teritorije razmotrićemo i usklađivanje svoje spoljne politike prema Rusiji na način da ćemo ekonomske i političke odnose sa Rusijom svesti na one segmente od kojih imamo isključivo korist ne i štetu.Nisu ni zapadnjaci prekinuli diplomatske odnose sa Rusijom niti su obustavili svaku vrstu trgovine sa Rusijom.
Do tad će naša politika biti poltiika neutralnosti.Evropa i Svet su pred nukleranim ratom.Nama Safete radijacija nije potrebna.Možda radijacija prija nekim drugim narodima ali nama Srbima sigurno ne.

Јерменија је у још горем стању, код њих лети глава петоколонаша, тако треба и у Србији. Ти хоћеш да се покатоличимо или потурчимо, само да не будемо срби. Србија је чак и под Милошевића тражила да буде члан НАТОа, подразумева се да задржи Косово, Америка је одбила. Запад је изабрао усташкокомуњарског бравара одбио Дражу који је био за запад.

Ti si znači iz priče bolje grob nego rob?
Не, ја сам против комуњара. Комуњаре нису против да срби буду робови, они хоће да срби буду њихови робови. Ти би да се продамо и да постанемо робови запада. Шешељ је примитивац и лупетао је о кашикама, што не значи да је усташки Драшковић добар или остали ДОС.

Ti očigledno ne kapiraš da zapadnjacima i ne samo njima nego uopšte uzev svima ,nisu svi saveznici ili savezništva jednako važna i da će se u sukobu svojih saveznika svrstati na stranu onih koji su im više važni.

Pa budeš više važan. Imamo utisak da te sve to mnogo buni. Stalno nam lepiš neke etikete jadnosti, pa po principu "ne možemo da se takmičimo sa drugima, najbolje i da ne pokušavamo". Odakle taj luzerski način razmišljanja?

Onog momenta kad nam vrate otete teritorije...

Čisto sumnjam da je realno očekivati od zapada neke ustupke a mi vodimo anti-zapadnu politiku. Mada, ako veruješ u bajke, što da ne ;)

Do tad će naša politika biti poltiika neutralnosti.

Politika neutralnosti ne postoji. To je jeftina propaganda. Postoji samo politika gde nas zapad guzi jer se ližemo sa Rusijom. Pa dok nam ne ponestane vazelina ;)

Hriscanin koji je iskoristio zivot na najbolji nacin.. Vremenom je postajao sve bolji i bolji covek, kao vino..Prasta, moli i kaje se.... Ljudi ga preziru, besne dok ga gledaju, zakrvave ocima, a on i dalje govori o gresima pojedinaca iz naroda sa kojim se identifikuje, on ne podilazi i ne udvara se...On govori ono sto bi moglo uciniti boljima one koji umeju da cuju... Ono zbog cega je bio proganjan i "ubijan".... Ima sudbinu slicnu sudbini koju bi doziveo Hristos medj nama, jer i on bi govorio o nasim gresima, o potrebnom kajanju, ljubavi, miru, ispruzenoj ruci prijateljstva prema drugacijima....

Србија је чак и под Милошевића тражила да буде члан НАТОа, подразумева се да задржи Косово, Америка је одбила.

Slobina Srbija je bila anti-zapadna komunistička tvorevina i kao takva nije imala ni najmanju šansu da uđe u NATO. Tako da je argument "mi smo hteli" postpuno besmislen. Ne, nismo hteli. Da smo hteli, to bi i uradili. U politici se gledaju samo dela, ne ko šta priča.

Ти би да се продамо и да постанемо робови запада.

Navedi mi koje su to zemlje NATO-a ili EU robovi zapada? Ja ne znam ni jednu. Šta više, sve do jedne imaju mnogo bolji standard od našeg, ljudske slobode su takođe miljama ispred nas. Čak i svi ljudi koji emigriraju iz Srbije tražeći bolji život, gle čuda, odu u neku od zemalja EU/NATO. Verovatno idu tamo da postanu robovi? Ne bih rekao. Pre mi se čini da ti uopšte ne znaš šta pričaš ;)

Back