Па још нисам завршио проучавање, полако куд се журиш.
pa zasto onda donosis ikakve zakljucke pre kraja proucavanja?
i kada mislis da zavrsis proucavanje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па још нисам завршио проучавање, полако куд се журиш.
Где ти видиш моје закључке. Ја преносим туђе закључке и износим моје мишљење о њима. А ко може знати када ће било ко доћи до истине и онда да је и објави. Можда ти дођеш пре него ја са толико питања?
ja nikada nisam video da ti naglasavas da iznosis misljenje.....ti svoje stavove predstavljas kao da su zvanicna istorija
npr iz tvojih postova se vidi da si zakljucio da je vuk imao najjacu konjicu.........ili si to negde video da je neko to zakljucio
ja sam te u vise navrata pitao i kako si ti to zakljucio(ukoliko si sam to zakljucio) ili gde si to video(ako prenosis neki tudji zajljucak)
i naravno,oba pitanja su ostala neodgovorena sa tvoje strane...
uostalo,da li mozes da kazes bilo koji TVOJ zakljucak?
Вук није издао... то се не помиње пре 17. века.
Мит је мит, највише су му кумовали Турци... а историја је историја, пардон - повест.
Мит је пун лепоте а историја пуна лажи. Кад си већ дошао, добродошао. Можда будеш од помоћи да установимо шта је мит а шта историја, по дефиницији и по догађајима. У 16-ом веку се десило чудо које није нигде забележено, а десило се. Да ли је то мит или историјски догађај. Чудо које се десило познато је свима. али под другим именом. Десет дана у том веку сунце се није рађало, и то не само сунце него нико није рођен ни умро у тих десет дана. Земља се није окретала. стајала је у месту. Читав свемир је био заустављен, и то нигде није записано. Да ли можеш установити о каквом чуду је реч?.
a kakve to ima veze sa ovom temom??......ustalo,gde si video bilo sta u vezi tog cuda iz 16 veka?
pitao sam te kakav je tvoj zakljucak da li je Vuk izdajnik,i na osnovu cega si zakljucio bilo sta?
i pitao sam te gde si video da je Vuk imao najjacu vojsku tokom kosovske bitke?........i gde si video da je on drzao konjicu u rezervi?
Има везе зато што је то чудо било као и Вукова издаја, а што то нико није забележио пре 17-ог века не може бити доказ да га није ни било, као што је нови форумаш тако формулисао.
А због тог чуда ти данас сматраш да је данас 27 децембар а ја знам да је данас 14 децембар.
То чудо се десило кад је свемир заспао 4-ог октобра 1582- ге године у пола ноћи и пробудио се 15-ог октобра 1582-ге године у јутро. За то време ништа нигде није записано у државама у којима се то чудо десило. Нико није уписан у књиге рођења или смрти 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, и 14-ог октобра 1582-ге године нити ти датуми постоје нити било који други податак се не може наћи уписаним под тим датумима. А та чуда су се дешавала и касније под другим датумима и на другим местима и нико никада о њима није писао, али су постојала и може се проверити на свим местима на којима су се дешавала. Ово сам употребио да илуструјем шта службена мишљења могу имати за последицу кад се објасне. Да додам и крему. код нас и у СССР-у је то чудо трајало 13 дана у државама, а у већини православних цркви се још није ни десило, и молим Бога да се ни не деси..
naravno da kada nesto neko ne zabelezi da se desilo,i nema nikakvih dokaza da se tako nesto desilo,to se NIJE desilo....
a tvrditi da jeste,su samo NAGADJANJA
svasta mi sad mozemo da tvrdimo da se desilo,iako nemamo dokaze
Па ово се све десило, и навео сам ти где су докази. Навео сам ти да је записано под другим именон, као и Вуково издајство. И мораш га тражити тамо где се десило а не под којим је именом записано. Провери да ли је било што записано у државној архиви СССР-а између 1-ог и 14-ог фебруара 1918-те године. Уједно провери да ли ти датуми постоје у грегоријанском календару СССР-а те године?. Можеш наћи и у Краљевини Југославији чудо нестанка 13 деана где се прешло са 30-ог септембра на 14-ти октобар. Све као и ти да би био као на западу, тврдиш да су српске средњовековне земље биле феудалне и ако то нису биле. Али сад је то постало бити ин и треба то одржати под сваку цену. А да ли је то истина то ће одлучити већина и уписати као службено мишљење. Надам се да ћеш коначно разумети какви су твоји и целога твога света, на који се позиваш, докази и истине постигнуте већинским службеним мишљењима.
prestani da pises o nekom cudu,to ovde nije tema........inace,i dalje nisi dao NIKAKAV dokaz o tom cudu
ti nemas NIKAKAV dokaz da srednjovekovne srpske zemlje nisu bile feudalne.......i kada ti neko dokaze da JESU bile,ti tvrdoglavo nastavljas svoju logiku
inace,VECINA jeste odlucila da je Srbija bila feudalna,i to JESTE sluzbeno misljenje upisano u mnoge knjige i naucne radove.........ja ti sve vreme i pricam o vecinskom sluzbenom misljenju.....sve one definicije feudalizma i poticu od sluzbenog misljenja.......
nasuprot tom misljenju si samo ti i jos nekoliko istoricara na celom svetu
Па рекао сам ти да истину која је настала на већини службених мишљења није доказ истине.
А ова чуда што су се дешавала од краја шеснаестог века до сада су стварно дешавана. Твоји истомишљеници инсистирају да их произведу и у овом веку. Можда ће и успети ако буду толико упорни као ти. Овде причамо о издаји за које постоје докази из истих извора о којима постоје и о чудима. Зато ти то и смета.
meni nista ne smeta
navedi izvore iz kojih se vide dokazi o izdaji......i navedi gde se to konkretno odnosi na Vuka Brankovica
Исто тако си и ти дужан да наведеш изворе где је то доказано да није издао.
a kako mislis da postoji takav izvor?..........znaci,neki izvor koji kaze Vuk brankovic nije izdajnik?.....ili bilo koji vojnik iz srpske vojske koji se borio na kosovu?......pa ako neko nije izdajnik niti je negde to zabelezeno,normalno da nece ni postojati konkretno neki izvor koji tvrdi da on nije izdajnik......dok sa druge strane ako neko tvrdi da je neko izdajnik,mora postojati dokaz zasto se to tvrdi
inace,evo dokaza da on nije izdajnik.......ne postoji ni jedan izvor nastao nakon bitke na kosovu koji izricito precizira da je Vuk izdajnik........ustvari,ne postoji ni jedan izvor IKADA sem narodnih pesama koje tvrde da je Vuk izdajnik...
a narodne pesme nijedan ozbiljan istoricar ne uzima kao relevante iili glavne izvore.....
zati,Vuk je ostatak svog zivota proveo boreci se protiv turaka,koliko je mogao......a da je izdajnik,ovo ne bi imalo nikakve logike......da je izdao onda bi posle bitke na Vukovim teritorijama bilo kao na teritorijama koje je kontrolisao npr marko kraljevic......ili dejanovici.......medjutim,kod Vuka nije bilo tako
dalje,ucestvovao je na sahrani kneza Lazara i Lazarevo telo je dugo boravilo u Pristini,Vukovoj prestonici...........kako bi sve to bilo moguce da je izdao Lazara?..........zar bi na to pristala Mara,Lazareva zena?..........onda bi ga jos u to vreme narodno predanje oklevetalo kao izdajnik.....
e sad,malo ti sa izvorima i dokazima.........da JESTE izdajnik......ali kod tebe mora postojati i IZVOR,jer kada nekoga za nesto optuzujes,moras to i dokazati konkretnom cinjenicom
Те доказе ти мораш тражити од онога ко га је прогласио издајником. Ја се тада још нисам био ни родио. Али ти оповргаваш историјске чињенице старе већ вековима и зато ти мораш доставити доказе за то оповргавање. Јер није довољно рећи да се ти не слажеш са слубеним историјским закљуцима. Мораш то одбранити и поднети недвосмислене доказе а не мишљења.
Da je bio izdajnik ne bi mu potomci vladali Srbijom posle despota Stefana. Stefan je Vukovog sina a svog sestrica Djurdja izabrao za naslednika. U Srednjem veku izdaju je glavom placala citava porodica.
Не можеш то условљавати једно са другим У она времена обичаји и људски односи су били много друкчији од нама познатих. Стеван Није могао наћи бољег и ближег наследника од сестрића. А и Милица их је још много пре тога измирила. Па и сабор је то потврдио. Значи Вукова издаја се не може са тим оправдати.
Koji sabor je to potvrdio i kada?
Vuk nije izdao nikoga,i nema tu sta ni da se pravda
Па ако то ти кажеш.

И оглувио.
....ti kazes da prenosis tudja misljenja.....evo ti misljenja iz 1889te godine...