Vučićeve reči razoružaćemo Srbiju govori više da je to cilj Zapada

....
1683657660011.png
.
 

Vučić: Do jutros prikupljeno oko 13.500 različitog naoružanja​

Vučić je rekao da je do jutros prikupljeno oko 13.500 različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava. On je, u Smederevu gde je sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem prisustvovao prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koja su od 8. maja građani predali policijskim stanicama, rekao da je tu prikazano negde oko 10.000 cevi, a ukupno je 11.970 koji su tu smešteni.

"Ponosan sam na ovu akciju, na rezultate i to je nešto što smo obećali građanima Srbije. To je potrebno i važno zbog veće sigurnosti napih građana. Naravno, lovci su nešto sasvim drugo i mi kao država imamo potrebu za lovačkim udruženjima, ali ovako nešto, videli ste, posebno iz pojedinih policijskih uprava, koliko je automatskih pušaka predato", rekao je Vučić.

On je naveo da je proporcionalno gledano u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Novom Sadu prikupljeno najviše oružja, dok je najviše komada predato u Beogradu.

"Moramo da uradimo sve i da merama dejstvujemo snažno posle tragedija koje su nas pogodile. posebno bih žele da pohvalim rad uprava u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Novom Sadu. Proporcionalno, ove tri uprave su mnogo oružja i oruđa prikupile. Zahvalan sam na odgovornosti i ljudima koji su to predali. Molim i sve ostale, do 8. juna za nelegalno oružje je bez ikakvih posledica, a posle toga se ide u izmene krivičnog zakona i nikome se ne isplati da drži nelegalno oružje. I da imate satisfakciju, vi to ne bacate, mi to dajemo u Zastavu Kragujevac, oni koriste delove da bi napravili novo oružje, i time se naoružavaju naši vojska i policija. Tako da znate, niste uništili nešto što je potrebno za odbranu zemlje - doprineli ste tome, ali ste smanjili rizik po bezbednost", rekao je Vučić.

Kako je dodao, policija je u različitim akcijama u poslednjih 6 meseci, zajedno s ovim, preko 100.000 komada naoružanja uzeto od različitih kriminalnih grupa na različitim mestima.

https://www.euronews.rs/srbija/poli...19&utm_medium=android&utm_source=pushfirebase
 

Back
Top