Vuciceva dilema - 1) Da ne resi slucaj nadstresnica i padne... 2) Da resi slucaj nadstresnica i padne...

Mnogi smatraju da im je bilo gore 2009-e, 2010-e.
Sto se vidi na izborima ...
pa ljudi vole stabilnost i standard a ne vide da se taj standard održava kreditima koje buduća pokoljenja neće moći da vrate...i ne vide da se krediti ne ulažu u poslove koji će vratiti novac i doneti profit nego u izgradnju koječega po naduvanim cenama da bi se režimske firme i političari višestruko ugradili...ovi su veći lopovi od žutih

Da vidimo presek onoga što smo do sada saznali iz dokumentacije koja je objavljena zahvaljujući studentskim protestima, a na osnovu rada pre svega @Nova_ekonomija i @ForbesSrbija:

1. Potvrda da je Starting radio nadstrešnicu

2. Kabinet predsednika Vučića radio na projektu
(konkretno Nataša Vukšić i Ivica Kojić)

3. Starting zaradio minimalno 7 miliona evra od rekonstrukcije (iznos znatno povećan u odnosu na prvobitan sporazum)

4. Arhitektonski radovi, kao deo posla na stanici, poskupeli za 60% od 2020. do 2023.

5. Prema tvrdnjama inžinjera Đajića, na osnovu objavljene dokumentacije, kao odgovorno lice Startinga je potpisana osoba koja nije bila zaposlena u firmi u to vreme

6. Prema ocenama arhitekte Maldinija, na osnovu objavljene dokumentacije, konkretno veštačenja FTN u NS jedan od glavnih uzroka obrušavanja nije bila korozija već to što je neko isekao isekao zatege brusilicom (to nije uvršćeno u konačno mišljenje veštaka)

7. Postojao je projekat iz 1964, samo ga CIP nije našao niti koristio.

Vrlo interesantno, a verovatno ima još.

...

Dakle izbor je i lak i tezak po ekipu...☺️

Screenshot-20250202-161536-Instagram.jpg

Vuciceva dilema:

1) Da ne resi slucaj nadstresnica i padne...
2) Da resi slucaj nadstresnica i padne...

Razlika je u par meseci verovatno, a stilski...mozda mu je ipak elegantnija prva opcija... :think:

...
шта си ти у ствари нама рекао овом темом ? :eek::roll:

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је "непоколебљив" у свом суду да Србија може и мора да добије само српску владу, уколико то буде могуће, истичући да Србији нису потребне владе наметане са стране.

" Ако не, онда је време за нове изборе. Нису нам потребне владе наметане са стране и владе октроисане без избора и без народне воље. Ја ћу остати чврст, остаћу снажан због вас, грађана Србије, јер ви сте ме бирали и никада нећу одустати од успешне и напредне Србије", рекао је Вучић у објави на Инстаграм налогу ''будуцностсрбијеав''.

Da vidimo presek onoga što smo do sada saznali iz dokumentacije koja je objavljena zahvaljujući studentskim protestima, a na osnovu rada pre svega @Nova_ekonomija i @ForbesSrbija:

1. Potvrda da je Starting radio nadstrešnicu

2. Kabinet predsednika Vučića radio na projektu
(konkretno Nataša Vukšić i Ivica Kojić)

3. Starting zaradio minimalno 7 miliona evra od rekonstrukcije (iznos znatno povećan u odnosu na prvobitan sporazum)

4. Arhitektonski radovi, kao deo posla na stanici, poskupeli za 60% od 2020. do 2023.

5. Prema tvrdnjama inžinjera Đajića, na osnovu objavljene dokumentacije, kao odgovorno lice Startinga je potpisana osoba koja nije bila zaposlena u firmi u to vreme

6. Prema ocenama arhitekte Maldinija, na osnovu objavljene dokumentacije, konkretno veštačenja FTN u NS jedan od glavnih uzroka obrušavanja nije bila korozija već to što je neko isekao isekao zatege brusilicom (to nije uvršćeno u konačno mišljenje veštaka)

7. Postojao je projekat iz 1964, samo ga CIP nije našao niti koristio.

Vrlo interesantno, a verovatno ima još.

Dakle nisu studenti dzabe 3 meseca blokirali.

....

Niko te ne tera da gledas njegove tv kanale i citas njegove medije. I meni je Djiki odvratan pa ga zato ne gledam i ne citam na njegovim.

Kako je konkretno ON izgubio vlast? Pustice vas kao dosad da u nedogled setate i u nedogled blokirate ulice, mostove, fakultete . Time cete se popeti na Balasevica i onom velikom broju neutralnih ( dokazano velikom jer ne glasaju) koji zele da polazu ispite tj slobodno se krecu po gradu. Jos cete povecati njegovo glasacko telo.
nadaj se batice :D

Mnogi smatraju da im je bilo gore 2009-e, 2010-e.
Sto se vidi na izborima ...
Једна од главних подметачина смрадикала и назадњака јесте да мере различите ере.

Нпр. годину 2025. мере са 2009. која је била пре 16 година.

Замисли поредиш живот и животни стандард из 1954. и 1970. године или из 1977. и 1993. године или из 1984. и 1999. године (или..узети коју год годину хоћете...по избору).

Ситуацију у Србији треба мерити према ситуацији у земљама у окружењу. Македонија, Албанија, БиХ, Црна Гора, Молдавија, затим у ширем кругу Хрватска, Бугарска, Румунија, још шири круг Мађарска, Грчка, Чешка, Словачка итд...

Србија је рупа у односу на своје потенцијале због назадњака и смрадикала.

Још, овај партијски бот узима годину 2009. која је била катастрофална за буквално цео цивилизовани свет јер је дошло до светске економске кризе крајем 2008. године,а последице су се осећале 2009, 2010,2011, 2012. у целом свету.

Даља смрадна подметачина је да постоје само две Србије, она жута до 2012. и ова смрадикално назадна после 2012. године, па кад оборимо ове злотворе, да ће доћи неки жути од пре 2012. године (а добар део њих помро и пензионисао се, а остали се одавно ухлебили у СНС. СНС има више демократско жутих министара него што је ДС влада имала жутих министара и више жутих министара данашња влада и све вучићеве претходне имају него што имају смрадикала.

Лаж је да постоје само те две Србије и да се бира између те две Србије.

Цео наратив смрадикала, укључујући и Пешадинца, јесте подметачина и замена теза и лаж, лаж и само лаж.

Једна од главних подметачина смрадикала и назадњака јесте да мере различите ере.

Нпр. годину 2025. мере са 2009. која је била пре 16 година.

Замисли поредиш живот и животни стандард из 1954. и 1970. године или из 1977. и 1993. године или из 1984. и 1999. године (или..узети коју год годину хоћете...по избору).

Ситуацију у Србији треба мерити према ситуацији у земљама у окружењу. Македонија, Албанија, БиХ, Црна Гора, Молдавија, затим у ширем кругу Хрватска, Бугарска, Румунија, још шири круг Мађарска, Грчка, Чешка, Словачка итд...

Србија је рупа у односу на своје потенцијале због назадњака и смрадикала.

Још, овај партијски бот узима годину 2009. која је била катастрофална за буквално цео цивилизовани свет јер је дошло до светске економске кризе крајем 2008. године,а последице су се осећале 2009, 2010,2011, 2012. у целом свету.

Даља смрадна подметачина је да постоје само две Србије, она жута до 2012. и ова смрадикално назадна после 2012. године, па кад оборимо ове злотворе, да ће доћи неки жути од пре 2012. године (а добар део њих помро и пензионисао се, а остали се одавно ухлебили у СНС. СНС има више демократско жутих министара него што је ДС влада имала жутих министара и више жутих министара данашња влада и све вучићеве претходне имају него што имају смрадикала.

Лаж је да постоје само те две Србије и да се бира између те две Србије.

Цео наратив смрадикала, укључујући и Пешадинца, јесте подметачина и замена теза и лаж, лаж и само лаж.
Nisi daleko od istine,a li opet si pogresio u necemu. Recimo DOS sem mosta na Adi nije nista sagradio i onih puteva koje je Velja Ilic kao ministar kapitalnih investicija uradio. S druge strane Vucic je sagradio puno...slazem se uz korupciju, a DOS em je sagradio skoro nista em je imao korupciju. Dakle SNS je bar nesto, DOS nije nista. Za SPS necu da pricam, to je derivat Komunisticke partije

Nisi daleko od istine,a li opet si pogresio u necemu. Recimo DOS sem mosta na Adi nije nista sagradio i onih puteva koje je Velja Ilic kao ministar kapitalnih investicija uradio. S druge strane Vucic jeste sagradio puno...slazem se uz korpciju, a DOS em je sagradio skoro nista em je imao korupciju. Dakle SNS je bar nesto, DOS nije nista
ima tema o tome sendvičaru.. ko ti kaže da je Vučić sagradio puno? On koji je najveći lažov na svetu??
moja tema!

Kaže meni baba : e moj šinko, pa što moj Vučić napravi putove to niko ne napravi! Ni Tito ni Slobo ni Đilos! ( ne znam koj krac Đilasa zove Đilos ).
naravno ovi sve što kažu slažu, posebno najveći lažov na svetu Vučić: ako kažu da je danas četvrtak ni to im ne bi verovao.

kaže Vučić: sve puteve sam ja napravio oni nisu ništa, sve pruge sam ja napravio , čak sam i Hram Svetog Save sagradio!

šta kažu zvanični podaci koliko je naprednjački režim zaista sagradio puteva za deset godina ( do 2022) a koliko Đilasovci za 10 ? na stranu to što su nas ti putevi koštali ko da smo asfaltirali deonicu: Katmandu - Mont Everest.. i što su tom razlikom u ceni tj tim našim parama napunili sebi džepove.. dakle cenu i kriminal ostavljamo po strani.. ponavljam ovo je statistika za 10 godina.. gradili su naprednjaci i u zadnje dve ali da bude fer gledamo isti vremenski period.. dakle 10 lopovi žuti i 10 naprednjaci pošteni.. napravili bi i žuti lopovi još koji km valjda da su nastavili da vladaju..

evo šta stoji u Republičkom Zavodu za Statistiku ( dakle ne Šolakova neka televizija koja radi na rušenju Srbije, nego zvanična institucija države Srbije) :

1) Autoputevi:
Đilas i žuti lopovi: 435 km novog autoputa, 41 km dogradnje starog, to je 476 km ukupno.
Vučić i naprednjački kartel: 514 km novog autoputa i 9 km dogradnje starog. to je 523 km ukupno..

dakle naprednjački kartel jeste izgradio više autoputeva i to za celih 47 km više!!!

2) Ostali putevi:
Đilas i žuti lopovi izgradili 1435 km i dogradili 459 km ostalih puteva što je 1894 km ukupno.
Vučić i naprednjački štakori izgradili 513 km novih i dogradili 57 km starih što je ukupno 550 km .

dakle žuti lopovi kad se gledaju ostali putevi puno više uradili i to za čitavih 1344 km ovo ne kažem ja Kurtijevac nego tako piše tamo gde treba da piše.

3) I na kraju imamo puteve treće kategorije tj one seoske , prigradske itd.
Đilas i žuti lopovi izgradili 5756 km i dogradili 813 km. to je ukupno 6569 km.
Vučić i naprednjački štakori: izgradili 2685 km a dogradili 213 km a to je ukupno 2898 km.

očigledno da su žuti lopovi i ovih puteva više napravili i to mnogo više.

Kad saberemo 1,2 i 3 tj sve što je asfaltirano u Srbiji i to kolko su napravili jedni a kolko drugi .. 10 godina jedni a 10 drugi imamo:

Žuti lopovi: 8939 km
Naprednjački štakori: 3971 km!

ima tema o tome sendvičaru.. ko ti kaže da je Vučić sagradio puno? On koji je najveći lažov na svetu??
moja tema!

Kaže meni baba : e moj šinko, pa što moj Vučić napravi putove to niko ne napravi! Ni Tito ni Slobo ni Đilos! ( ne znam koj krac Đilasa zove Đilos ).
naravno ovi sve što kažu slažu, posebno najveći lažov na svetu Vučić: ako kažu da je danas četvrtak ni to im ne bi verovao.

kaže Vučić: sve puteve sam ja napravio oni nisu ništa, sve pruge sam ja napravio , čak sam i Hram Svetog Save sagradio!

šta kažu zvanični podaci koliko je naprednjački režim zaista sagradio puteva za deset godina ( do 2022) a koliko Đilasovci za 10 ? na stranu to što su nas ti putevi koštali ko da smo asfaltirali deonicu: Katmandu - Mont Everest.. i što su tom razlikom u ceni tj tim našim parama napunili sebi džepove.. dakle cenu i kriminal ostavljamo po strani.. ponavljam ovo je statistika za 10 godina.. gradili su naprednjaci i u zadnje dve ali da bude fer gledamo isti vremenski period.. dakle 10 lopovi žuti i 10 naprednjaci pošteni.. napravili bi i žuti lopovi još koji km valjda da su nastavili da vladaju..

evo šta stoji u Republičkom Zavodu za Statistiku ( dakle ne Šolakova neka televizija koja radi na rušenju Srbije, nego zvanična institucija države Srbije) :

1) Autoputevi:
Đilas i žuti lopovi: 435 km novog autoputa, 41 km dogradnje starog, to je 476 km ukupno.
Vučić i naprednjački kartel: 514 km novog autoputa i 9 km dogradnje starog. to je 523 km ukupno..

dakle naprednjački kartel jeste izgradio više autoputeva i to za celih 47 km više!!!

2) Ostali putevi:
Đilas i žuti lopovi izgradili 1435 km i dogradili 459 km ostalih puteva što je 1894 km ukupno.
Vučić i naprednjački štakori izgradili 513 km novih i dogradili 57 km starih što je ukupno 550 km .

dakle žuti lopovi kad se gledaju ostali putevi puno više uradili i to za čitavih 1344 km ovo ne kažem ja Kurtijevac nego tako piše tamo gde treba da piše.

3) I na kraju imamo puteve treće kategorije tj one seoske , prigradske itd.
Đilas i žuti lopovi izgradili 5756 km i dogradili 813 km. to je ukupno 6569 km.
Vučić i naprednjački štakori: izgradili 2685 km a dogradili 213 km a to je ukupno 2898 km.

očigledno da su žuti lopovi i ovih puteva više napravili i to mnogo više.

Kad saberemo 1,2 i 3 tj sve što je asfaltirano u Srbiji i to kolko su napravili jedni a kolko drugi .. 10 godina jedni a 10 drugi imamo:

Žuti lopovi: 8939 km
Naprednjački štakori: 3971 km!
Ovo ti je laž ... Ni jedan koridor Djilas nije uradio... drugo ja nisam SNS ovac ja pripadam liberalnoj opciji koja u ovom sukobu nije ni za jednu stranu sem sto zelimo da se slucaj nadstresnice reši... al to sto ti hoces da prikazes DOS kao opciju koja je u Srbiji nesto uradila je netacno. Punih 12 godina DOSa nije se digao standard. Pa sad zamisli kolika je pljacka bila u Srbiji tada a kolika pod Vucicem

Nisi daleko od istine,a li opet si pogresio u necemu. Recimo DOS sem mosta na Adi nije nista sagradio i onih puteva koje je Velja Ilic kao ministar kapitalnih investicija uradio. S druge strane Vucic je sagradio puno...slazem se uz korupciju, a DOS em je sagradio skoro nista em je imao korupciju. Dakle SNS je bar nesto, DOS nije nista. Za SPS necu da pricam, to je derivat Komunisticke partije

НИ у чему не грешим.

Ти аутопутеви би били изграђени ко год да је на власти.

У Европи постоји мрежа аутопутева, а коридор 10 је део европске мреже аутопутева. Дошло је време да се доврши коридор 10 и био би довршен и 10 и остали коридори, па био на власти Курта или Мурта.

Опет, са тим отварањима аутопутева Вучић се највише сликао на почетку своје владавине, јер су радње на изградњи тих путева кренули у време претходних. Али ово не пишем да би било коме приписао заслугу, то није никаква заслуга ДОС-а и Тадића и сл.

Став ти је бесмислен на нивоу вучићеве приче да је он саградио Храм Светог Саве, а то он јесте изјавио јер није нормалан.

Прича о изградњи болница и сл. Па болнице се граде и реновирају без обзира ко је на власти и путеви се раде без обзира ко је тренутни председник. То са њим и напредњацима нема никакве везе, то би се градило ко год да је на на месту председника, председника скупштине или министар у Влади. Није нормално да од воље једног човека зависи изградња неког објекта.

У његово време држава има неке изазове, почетком века имала је друге изазове, деведесетих су били неки трећи изазови, осамдесете су имале своје изазове.

Ovo ti je laž ... Ni jedan koridor Djilas nije uradio... drugo ja nisam SNS ovac ja pripadam liberalnoj opciji koja u ovom sukobu nije ni za jednu stranu sem sto zelimo da se slucaj nadstresnice reši... al to sto ti hoces da prikazes DOS kao opciju koja je u Srbiji nesto uradila je netacno. Punih 12 godina DOSa nije se digao standard. Pa sad zamisli kolika je pljacka bila u Srbiji tada a kolika pod Vucicem
batice ovo su zvanični podaci Republičkog Zavoda za statistiku a ne tvoji podaci iz Informera ili Pinka!!

НИ у чему не грешим.

Ти аутопутеви би били изграђени ко год да је на власти.

У Европи постоји мрежа аутопутева, а коридор 10 је део европске мреже аутопутева. Дошло је време да се доврши коридор 10 и био би довршен и 10 и остали коридори, па био на власти Курта или Мурта.

Опет, са тим отварањима аутопутева Вучић се највише сликао на почетку своје владавине, јер су радње на изградњи тих путева кренули у време претходних. Али ово не пишем да би било коме приписао заслугу, то није никаква заслуга ДОС-а и Тадића и сл.

Став ти је бесмислен на нивоу вучићеве приче да је он саградио Храм Светог Саве, а то он јесте изјавио јер није нормалан.

Прича о изградњи болница и сл. Па болнице се граде и реновирају без обзира ко је на власти и путеви се раде без обзира ко је тренутни председник. То са њим и напредњацима нема никакве везе, то би се градило ко год да је на на месту председника, председника скупштине или министар у Влади. Није нормално да од воље једног човека зависи изградња неког објекта.

У његово време држава има неке изазове, почетком века имала је друге изазове, деведесетих су били неки трећи изазови, осамдесете су имале своје изазове.
Standard te demantuje. DOS za punih 12 godina nije digao standard. Recimo ako Vucic kaze da je digao standard za 400 evra u odnosu na 2014 to jeste tacno ali uz povecanje cena. Realno to je 200 evra. S druge strane DOS je digao standard za 32 evra. Ipak je razlika.

Ili ona glupost Vučić : otvorio sve fabrike a Đilasovci ni jednu!
A ja kad sam došao iz USA u Niš prvi poso što sam radio je u Yura 2009 te a mogao sam da biram Leoni, Beneton itd.. sve fabrike u Nišu koje su se tih godina pootvarale sagradili su žuti.. 3 godine pre nego što su zajahali naprednjački štakori! posle ne znam ni da l je jedna u Nišu otvorena
al ok kad glupanima 10 godina puniš glavu kako su Naprednjački štakori na čelu sa Vučićem sve napravili, kako pre njih nije bilo ničega, glupani u to poveruju

Standard te demantuje. DOS za punih 12 godina nije digao standard. Recimo ako Vucic kaze da je digao standard za 400 evra u odnosu na 2014 to jeste tacno ali uz povecanje cena. Realno to je 200 evra. S druge strane DOS je digao standard za 32 evra. Ipak je razlika.

А где си ове податке извукао?

Дај нам извор.

И то ти је бесмислено поређење, а горе сам већ писао да не можеш да поредиш различите ере, већ успешност неке земље мериш са земљама у окружењу. Раст плата, потпуно подједнак имаш у свим околним земљама, и Црна Гора и Албанија и Макдонија и Бугарска и Румунија и Хрватска (они ус већ имали бољу стартну позицију), док су плате и стандард били једнако лоши почетком века у свим земљама.

Не мериш 2005. са 2025. годином. То није нормално. Као што не мериш стандард из 1950. и 1970. године (или одабери године по жељи).

Ево једног текста на ту тему из 2017. године ,дакле, пета година вучићеве владавине.

Не да бих критиковао Вучића, већ да бисмо показали колико је бесмислено поредити различите ере,

Biznis
ISTRAŽUJEMO Kako je rasla i padala prosečna plata u Srbiji od 2000. godine

ISTRAŽUJEMO Kako je rasla i padala prosečna plata u Srbiji od 2000. godine​

N. Latković
21. mart 2017.21:43
Komentara0
Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će u martu prosečna plata u Srbiji iznositi 395 evra, a „Blic” je istraživao kako su rasle (i padale) zarade od 2000. do danas.

grafika prosecna plata u martu mesecu statistike foto RAS
Foto: RAS / RAS Srbija
grafika prosecna plata u martu mesecu statistike foto RAS
OwFk9kqTURBXy9kOWRjZDBkNjAxMjYyYmQxZGNlYjZjZGQyYjY4Y2EwYy5qcGVnkZMCzQNSAN4AAaEwBQ
Foto: RAS / RAS Srbija

Ako gledamo po domaćoj valuti, dinaru, od 2000. godine prosečna plata nam je uvećana za čak 24,9 puta, a bila je najveća u septembru 2016, kada je iznosila 45.870 dinara. Slika je manje lepa kada se srpska valuta pretvori u evro, i tada je mnogo jasnije zašto smo po visini primanja pretposlednji u regionu, jedino je Makedonija iza nas.

U poslednjih 17 godina samo jednom smo imali prosečnu platu veću od 400 evra, i to 2008. godine, kada Srbiju još nije zahvatila svetska ekonomska kriza. U julu te godine prosečna plata iznosila je 420 evra i od tada kreće pad, nakon kojeg se do danas nismo oporavili (u obzir nisu uzete decembarske i aprilske plate, kada se uplaćuju bonusi i razne dotacije poslodavaca, pa prosečna plata ne odaje realnu sliku).

Za godinu dana, od te 2008, usled svetske krize, prosečna neto zarada je pala za čak 73 evra, pa smo u julu 2009. primali 347 evra. Najmanja plata bila je 2010, kada je kriza u Srbiji bila na vrhuncu - prosek primanja iznosio je 330 evra.

Evri ili dinari - potpuno je svejedno kada u obzir uzmemo primanja od 2000. godine i upravo ta statistika najbolje pokazuje kako se danas ipak ne može reći da živimo gore nego ikad. Prosečna zarada u martu mesecu 2000. godine iznosila je svega 1.841 dinar. Nakon rušenja Slobodana Miloševića, dakle samo pet meseci nakon promena, ona je porasla za 2,3 puta i u martu 2001. izmerena je prosečna neto plata od 4.262 dinara. U martu 2002. neto zarada iznosila je 8.204 dinara (135,3 evra), godinu dana kasnije građani su u proseku primali 10.126 dinara (157,2 evra). I tako dalje...
https://www.blic.rs/biznis/istrazuj...rosecna-plata-u-srbiji-od-2000-godine/q7nwcdy

Back