Вучићев друг Ердоган: Алија је један од највећих лидера, Сребреница још боли

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616
https://srbin.info/svet/vucicev-dru...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

Вучићев друг Ердоган: Алија је један од највећих лидера, Сребреница још боли

Незамисливо је да Турска окрене леђа региону Балкана, са којим има заједничку историју, географију и са којом дели судбину, поручио је Реџеп Тајип Ердоган.

1580332387500.png


21:51 29.01.2020.

Нажалост, током деведесетих година били смо сведоци болних догађаја на Балкану који су ранили срца свих нас. Иако је прошло четврт века, бол Сребренице још је свежа. Ипак, упркос свим патњама и невољама које је Балкан проживео, извукао је и поуку из историје и у последњих 25 година постигао врло озбиљан напредак на путу ка стабилности, безбедности и миру“, рекао је председник Турске.


“Оквири приступа наше земље Балкану јесу поштовање, регионално заједништво, свеобухватност“, казао је Ердоган.


Говорећи о БиХ, Ердоган је рекао да је Алија Изетбеговић био један од, како је навео, највећих мислилаца, политичара и лидера не само Босне и Херцеговине већ целог исламског света.Био је храбар у рату, привржен отац у породици, искрен пријатељ, мудри вођа који је довео своју нацију до независности. Највеће дело Алије Изетбеговића јесте Босна и Херцеговина, а највеће наслеђе достојанство…”, рекао је турски председник.


Упитан зашто појединим земљама толико смета споразум измедју Турске и Либије, Ердоган је одговорио: „Наши саговорници у Либији јесу премијер Серај и Влада националног јединства, која је призната од УН. Либија, с којом имамо вековима укоријењене односе, такође је наш сусед на Медитерану. Нисмо могли бити проматрачи у настојањима изостављања наше државе и кипарских Турака у потрази за ресурсима угљоводоника и њиховог прерађивања на источном Средоземљу”, казао је Ердоган.


Указао је да је потписивањем два споразума прошлог месеца сарадње Турске са Либијом подигнута на највиши ниво.


“’Споразум о безбедносној и војној сарадњи и Споразум о ограничењу поморских надлежности’ донели су јако важне стратешке добити нашој земљи. Овим корацима покварени су планови избацивања Турске из једначине Медитерана“, казао је, између осталог, Ердоган.
СВИЊЕ НЕ НЕРВИРАЈТЕ СЕ, ИПАК ЈЕ ТО ВАШ СУЛТАН!
1580332524400.png
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top