Vučićev dil sa patijarhom SPC mu je završio posao pa mu većina Srba veruje da nije protiv pravoslavlja na KiM

A mnogi su zaboravili predaju srpskih nemanjickih svetinja komunistickoj makedonskoj crkvi od strane Porfirija. Tako ce oni i svetinje na Kosovu da predaju nekoj novoj kosovskoj crkvi.
Боље би било да се не пролупваш. Македонска Црква и некаква ,,косовска црква" немају никакве везе.

Боље би било да се не пролупваш. Македонска Црква и некаква ,,косовска црква" немају никакве везе.
Prava naprednjacka zamjena teza.

1. Kad ne znas sta ces, reci neku istinu ne vezanu za izneti argument sagovornika.

2. Predstavi to kao argument.

Smatra ih sigurno dobar dio i vjernika i zato su ljudi razočarani.
to ste vi krivi koji ih ucite da su sve vlasti od boga, pa za vreme hitlera prvo jevreje,. pa slovene spakuje u konc. logore i onda trazi vezu - isto ti je i ovo sto radi parazitski organizam crkva-drzava, a zaprvo snsekta - ima da vas potruju sve, samo ne u gasnim komorama, vec sa sumporom dok odvajaju litijum od jalovine
dulesrbenda:
Не сматра их народ ,, марионетама власти", већ то сматра опозиција
sekta patoloskih lazova kao i njihov komandant av koji ucenjuje patrijarha da mora da ide za njim po zapadnim ambasadama

to ste vi krivi koji ih ucite da su sve vlasti od boga, pa za vreme hitlera prvo jevreje,. pa slovene spakuje u konc. logore i onda trazi vezu - isto ti je i ovo sto radi parazitski organizam crkva-drzava, a zaprvo snsekta - ima da vas potruju sve, samo ne u gasnim komorama, vec sa sumporom dok odvajaju litijum od jalovine
Za vrijeme Hitlera naš patrijarh je završio u logoru sa vladikom Nikolajem.

,,Секта" која има већинску подршку Србског Народа и редовно побеђује убедљиво на изборима!
dok partija drzi medije i peva pesme veleizdajniku komandantu - to nije bilo ni u najgrdem komunizmu da se pravi kult licnosti, samo je vas aljek musliu navodni potomak jova vucica cipuljickog pripadnika VRAZJE DIVIZIJE

Са Косовом је Вучић завршио: Он је потомак Вражје дивизије Јова Вучића из Чипуљића

dok partija drzi medije i peva pesme veleizdajniku komandantu - to nije bilo ni u najgrdem komunizmu da se pravi kult licnosti, samo je vas aljek musliu navodni potomak jova vucica cipuljickog pripadnika VRAZJE DIVIZIJE

Са Косовом је Вучић завршио: Он је потомак Вражје дивизије Јова Вучића из Чипуљића

Хазар инфо да има стида не би објављивао овакве глупости. Преци Председника Вучића страдали су у Јасеновцу.

Али Народ зато и не подржава те лудаке, могу само да кмече, лажу и шире глупости по интернету.

Који си ти то ,,аргумент" изнео, мајке ти?
Da su Porfirije i Vucic komunisticku crkvu koju je stvorila udba i Broz proglasili kanonskom, nezavisnom i AUTOKEFALNOM. I pritom joj dali u vlasnistvo sve nemanjicke svetinje.

E sada ti to ignorises, mijenjas tezu, i pricas ono sto te niko nije pitao, da makedonska crkva i "neka nova kosovska crkva", za koju ja nisam rekao ni da postoji, nemaju veze jedna sa drugom. A koju sam onako uzgred pomenuo kao bonus.

Samo da bi izbegao ovo prvo.

Da su Porfirije i Vucic komunisticku crkvu koju je stvorila udba i Broz proglasili kanonskom, nezavisnom i AUTOKEFALNOM. I pritom joj dali u vlasnistvo sve nemanjicke svetinje.
То је мудро решење. Боље је да останемо у Братској Вези, него да се закрвимо са Македонцима.
Њихова нација је јасно дефинисана и шта је ту је, они се тако осећају. Јел боље да то негирамо и не прихватимо или да прихватимо и останемо у Братској Вези са Народом који, генерално, нема антисрбске ставове?

E sada ti to ignorises, mijenjas tezu, i pricas ono sto te niko nije pitao, da makedonska crkva i "neka nova kosovska crkva", za koju ja nisam rekao ni da postoji, nemaju veze jedna sa drugom. A koju sam onako uzgred pomenuo kao bonus.
Причао си бесмислице како ће, као данас македонску, сутра признати неку ,,косовску" цркву. Ја сам реаговао на ту небулозу.

Za vrijeme Hitlera naš patrijarh je završio u logoru sa vladikom Nikolajem.
ja sam samo na religiji osporio sto vi mnogi tvrdite da je svaka vlast od BOGA, i naglasio da Vucic upravo zato patrijarha voda sa sobom i u americku ambasadu, ranije drzi zlocinca blera za savetnika itd [dok se pljuje navodna prozapadna opozicija]

То је мудро решење. Боље је да останемо у Братској Вези, него да се закрвимо са Македонцима.
Њихова нација је јасно дефинисана и шта је ту је, они се тако осећају. Јел боље да то негирамо и не прихватимо или да прихватимо и останемо у Братској Вези са Народом који, генерално, нема антисрбске ставове?
I Montenegrini se tako osjecaju. Daj da im damo Crkvu.
Jel to logika?

Evo kome su Porfirije i Vucic dali Autokefaliju i sve crkve i manastire:
1726421483904.png

ja sam samo na religiji osporio sto vi mnogi tvrdite da je svaka vlast od BOGA, i naglasio da Vucic upravo zato patrijarha voda sa sobom i u americku ambasadu, ranije drzi zlocinca blera za savetnika itd [dok se pljuje navodna prozapadna opozicija]
Postoji i loša vlast po Božijem dopuštenju.

Postoji i loša vlast po Božijem dopuštenju.
zato imate i loseg patrijarha, a ja njih nikoga ne priznajem, pa sam bogoborac po vama, ali ja ni vase pametovanje ne priznajem, ne moz' da izadjete na kraj ni sa sns botom duletom

zato sam ja najtacniji, koga ja priznam taj je ispravan garantovano, a vasa priznanja su sva sumnjiva
ja imam vise kriterijume, jer sam od visih, a a vi ste od ovioga sveta, zato se klanjate svakoj vlasti, a ja samo Bozijoj - ovi bezboznici nisu sa Bozijim dopustenjem, to se vi varate, bulaznite, neko bi mogao da kaze da je i Hitler bio sa Bozjim diopustenjem, po vasoj truloj logici da je svaka vlast sa dopustenjem - NIJE!

Poslednja izmena:
Montenegrini se tako osjecaju. Daj da im damo Crkvu.
Jel to logika?
Није исто. Већина људи који се осећају и као Срби и као Црногорци иду у МЦП која је део СПЦ.
У Мирашевој секти нема скоро никог, а и они су се поделили.

МПЦ је нешто сасвим друго, има велики број верника, цркава и монаштва и испуњава канонске услове за аутокефалију.
Али, суштински остала је под јурисдикцијом СПЦ.
Evo kome su Porfirije i Vucic dali Autokefaliju i sve crkve i manastire:
Мани да мантраш.

Autorska
Nažalost nije Aleksandar Vučić jedini krivac za prihvatljivu veleidaju o samog naroda oko KiM i nekažnjavanja istog.
Cela SPC kriva jer je pristala da da KiM da bi oni vozili nove automobile i da bi imali pare od države za sve što im treba.Od crkve su stvorili firmu za potkusurivanje a narod kao stado ovaca misli da je molitva dovojna u ovoj priči.
Gotovo je sad Srbine. Ne peče se prase...

Back