Vučić: Zvao sam Anu Brnabić i pitao da li je živ ministar nadležan za životnu sredinu

Судећи према временској прогнози, сутра би могли да одахнемо јер се од средине дана очекује појава ветра која би у већини места у земљи могла да отера маглу, а самим тим и смањи ниво загађујућих честица у ваздуху, кажу метеоролози.

http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/kada-cemo-(pro)disati_1084966.html
Ја сам свакако опуштен.. Мислим оно, није ми први пут да видим маглу..
 
Ево сад чујем једна од мера за смањење загађености ваздуха биће субвенционисање електричних аутомобила, ето то је идеја целе ове ујдурме, да плаћамо из буџета развој електормобилске индустрије, која гамад не могу да верујем.
A kako je ta blentavost zahvatila ceo svet, normalno ne može se očekivati da će nas da zaobiđe. Ne vredi kad ti imaš par ludaka koji su neki trendseteri kao onaj blentavi Mask, Gejts, Bezos i Džobs što je bio koji tu nešto izigravaju majmune i posle niko ništa ne sme da im kontrira, a tek ne Vučić.
Al totalna ludost je da se baterije razvijaju na autima!
Naravno sagorevajući motori nisu ni imali na čemu drugom da se razvijaju, al za baterije postoji mnogo šira lepeza. Auti bi tu u nekoj normalnoj varijanti trebali da se nađu na kraju lanca.
Al ne vredi to ludacima objašnjavati. I tačno se i ove naše gelje guraju oko nekih subvencija za tu ludost.
 
Poslednja izmena:
Vučić: Zvao sam Anu Brnabić i pitao da li je živ ministar nadležan za životnu sredinu
FOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ / TANJUG
- Prvo sam pozvao Anu Brnabić i pitao da li je živ ministar nadležan za životnu sredinu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas odgovarajući na pitanja novinara o zagađenju vazduha u Srbiji.


Ја из овога видим једино да Ана Брнабић не ради свој посао.

Премијер Србије за свој рад не одговара Председнику Србије.

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Одговорност Владе
Члан 124.

Влада је одговорна Народној скупштини за политику Републике Србије, за извршавање закона и других општих аката Народне скупштине и за рад органа државне управе.

И уместо да посланици у Скупштини, који такође очигледно не раде свој посао, позову Премијера и траже одговре, ми овде имамо некакав хумористички скеч...


.
 
Ја из овога видим једино да Ана Брнабић не ради свој посао.

Премијер Србије за свој рад не одговара Председнику Србије.
.

To je ono sto AV hoce da ti vidis. Kako eto on toboze brine.

Najjadnije je prozivati saradnike u javnosti i skidati odgovornost sa sebe.

To AV nikako da nauci.

A Ana i nema verovatnu neku moc da uradi bilo sta po pitanju ministra , da li ga je ona uopste postavila?
 
To je ono sto AV hoce da ti vidis. Kako eto on toboze brine.

Najjadnije je prozivati saradnike u javnosti i skidati odgovornost sa sebe.

To AV nikako da nauci.

A Ana i nema verovatnu neku moc da uradi bilo sta po pitanju ministra , da li ga je ona uopste postavila?
.

Јел ме зезаш или ниси ни прочитала шта сам написао?

Не причамо о неком сеоском газдинству где домаћин као нешто "брине"!

Ово је држава коју сви ми на овај или онај начин плаћамо!

И председника и премијера и посланике и министре и силне службе где свако треба да заради ту своју плату, обављајући послове који су му поверени.

Не видим ја ту никога ко "брине" о мени, већ гомилу неспособњаковића који ову власт доживљавају као играчку са којом више не знају шта да раде.

Све се свело на прангијање по медијима и мазање очију, а држава распад.

Сваки дан пуцњаве и ликвидације, ево сада и јавно каче међусобне обрачуне навијача по јубиту, незаконито лишавање слободе, претње и малтретирање и нико не реагује! По чему се то разликује од нпр. вршњачког насиља? Каква је то слика Србије у којој полиција равнодушно посматра кривична дела где се нико не крије, напротив???

Како Ана нема ту моћ када је у Србији "канцеларски" систем, односно премијер је најјача личност у држави. Идентично место као Меркел у Немачкој, а Вучићево одговара месту председника Немачке кога две трећине нас овде, а вероватно ни у Немачкој не зна ко је.

И када видиш да је најјаче место у држави претворено у крпу којом овај повремено обрише новинаре, О ЧЕМУ СЕ ТУ РАДИ!!!

Ми смо сви заједно гомила неспособних лудака и заиста треба на наше место да дођу Авганистанци и Пакистанци јер ми не заслужујемо ни ваздух овај загађени који удишемо.


.
 
Poslednja izmena:
mesto da se ukine akciza na TNG i CNG

mafija beogradska seme im
Problem je malo i sa TNGom što je on prilično eksplozivan! Nigde se on nešto preterano ne forsira, a nema ni logike. To je samo jedan otpadni proizvod od rafinisanja benzina i dizela. Zasad su benzin i dizel dve najbolje opcije. Jedino što je kod benzina iskorišćenost manja, a i u zadnje vreme su počele prevare i sa tim benzinom. Na svu tu patnju oko cene benzina i inače veće potrošnje benzinskih motora oni sada ubacuju 15% butana u benzin. A možda i više. A taj butan će da nađe način da izvetri iz benzina. Pre svega kod starijih automobila. Mada nije to neka sreća ni kod novijih.
U principu je najbolja varijanta dizel, ali i to strogo ovi dizeli kojima su DPF dugovečniji. Znači ti su i kao euro3 mnogo bolji nego euro4 koji ni nemaju DPF. Nezamislivo je da su nemci čak i do 2009 imali aute u koje nisu ugrađivali DPF. A i ovo sa euro5 im nije neka sreća. Ostaje samo da se vidi kako će da im se pokažu ovi euro6 sa AdBlue.
Mada ja nemcima ništa ne verujem.
 
draza_petrovic-678x381.jpg


Beživotni ministar za životnu sredinu

Kad predsednik pita premijerku da li je neki ministar živ, onda je tom ministru najbolje da sam sebi za života štampa čitulju, jer mu je mnogo zdravije da je u tom trenutku mrtav.

Tako je juče predsednik Vučić premijerku pitao: „Je l’ ti živ ministar za životnu sredinu?“, ali je ostalo nepoznato šta mu je ona odgovorila, mada bi joj bilo najbolje da je odmah počela da leleče.

– Predsedniče, pa vi niste čuli? Ministar za zaštitu životne sredine je upravo riknuo! – zalelekala je Brnabić.

– Greota, mlad čovek! A od čega je riknuo? – pitao je predsednik.

– Od vazduha! Samo je dvaput udahnuo, i izdahnuo svoju plemenitu SPS dušu – nastavila je Brnabić.

Za to vreme, ministar ekologije osmišljavao je sopstvenu čitulju: „Poslednji pozdrav Goranu Trivanu, ministru za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije koji nas je napustio posle kraćeg i teškog zagađenja za koji je kriv Đilas. U potpisu: Uvek njegov Goran Trivan i ostala mnogobrojna rodbina i mnogobrojni socijalisti.“

Od ministra se prigodnom čituljom oprostio i predsednik: „Poslednji pozdrav N.N. licu, beživotnom ministru za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije, koji nas je napustio zato što mnogo bolje živimo. Večno ćemo ga pamtiti, predsednik Vučić i ostali mnogobrojni naprednjaci.“

Ta čudna poetika predsednikove čitulje nastala je zapravo iz njegovog jučerašnjeg izlaganja gde je otkrio i sledeće: „Zagađenju vazduha doprinosi i to što je porastao standard građana pa je više automobila. Vazduh je lošiji onoliko koliko nam je standard viši.“

To znači da građani u Švedskoj, Nemačkoj ili Norveškoj imaju visok standard al’ im to ništa ne vredi, jer koji će ti moj standard, ako zbog standarda moraš da rikneš.

Tako da predsednik predano radi na tome da nam standard ne bude baš mnogo visok, nego da raste postepeno, kako bi građani lakše preživeli povećanje standarda koje je postalo pošast savremenog čovečanstva. Više Nemaca je poginulo zbog visokog standarda nego što ih je pobio Bata Živojinović.

Norvežani, recimo, mole Boga da dostignu privredni rast i BDP Srbije, kako ne bi pocrkali od previsokog privrednog rasta i BDP-a Norveške.

– Ja sam građanima uvek govorio, bolji život je loš po zdravlje. U Švedskoj na svakih šest sekundi pogine jedan čovek zbog visokog standarda – samo se još čeka da nam predsednik lepo objasni zašto su naše reforme malko spore, ali zdrave.

Predsednik je u jučerešnjem izlaganju još zaključio da ljudi zbog boljeg standard previše voze kola:

„Dolazeći na posao video sam da je u skoro svim kolima po jedna osoba!“, rekao je predsednik, mada nije isključeno da će već sutra primetiti da u nekim kolima nema nikoga, što je još jedan dokaz boljeg standarda, jer se kola sama voze od tačke A do tačke B, što nema na svetu.

Ako je nešto u svemu ovome dobro, to je što možda ne znamo kako izgleda ministar za zaštitu životne sredine, ali smo zato konačno saznali kako izgleda vazduh.

I što će nam se za koji dan u jutarnjem programu obratiti Nada Macura najnovijim savetom: „Molimo građane da ne dišu bez preke potrebe, a ako već moraju da dišu, neka dišu slojevito.“

https://www.danas.rs/kolumna/dragoljub-petrovic/bezivotni-ministar-za-zivotnu-sredinu/
 
Koji je ovaj Vucic bolid, znaci bolje bi mu bilo da usta ne otvara.

Od kada je predsednik drzave odgovoran za zagadnjenje vazduha? I sta ce drzava da uradi po tom pitanju, bas da vidim - ono, HITNO?! Da postavi milion ventilatora da oduvaju maglu? I gde da je oduvaju, na koju stranu, na koga?

Za pocetak nisam siguran ni da znaju odakle potice ovaj smog. Tek kad se odgovori na to, moze da se planira sta da se radi da se to ne ponovi.

Majko moja, koje nam budaletine vode drzavu...
 
Kakav smrad od coveka.Kad je nesto negativno ,gde je ministar?a kada se duva sve pripisuje sebi, Ne znam da li ste culi kada je rekao A BUNITE SE PROTIV HIDROCENTRALA, Tad smo svi siznuli i popljuvali jadni TV ,pa on opravdava one cevi po staroj planini,
Na ovom forumu se ionako natežemo šta znači fakultet ili život u Beogradu ako mu je osnova sa sela i to iz "onih kuća" koje svi zaobilaze.
 
Ministar je odvratna osoba u svakom slucaju, koja je sinoc u emisiji rekla da je zagadjenje isto kao i uvek, nego mi preuvelicavamo jer nemamo druga posla tj. jer toliko dobro zivimo, da se bavimo ovim (valjda nebitnim) stvarima.

I nijednu hitnu niti konkretnu meru nije umeo da navede, pa kakav je to ministar? Ne smaju da zabrane fabrikama da rade na par dana?
 

Back
Top