Sto ce znaciti da je u Ujvideku znatan broj Boskica sa Teslama i nekim drugim EV... pa kad razmislim, znam bar 4-5 Boskica po tom gradu, sto sinovi bivsih politickih funkcionera, sto bankara i socijalistickih direktora. A ja nisam iz toga grada, samo sam se ozenio tamo, ko zna koliko njih u stvari i ima i koliko tera EV a ti ih gledas iza coska i mrzis dok su priterali svoja kola na punjac za EV.
Nisu to marginalni ljudi, to su neki realni ljudi koji disu za trenutak kada ce da imaju nezavisnu drzavu ili bar regiju otcepljenu od Srbije i u sastavu susednih drzava (u zavisnosti kojoj od njih naginju). Licno znam dvojicu takvih, jedan je sin bivseg autonomaskog funkcionera (a nije Hromi Daba Canak), radi na novosadskom univerzitetu ali ne moze da prezali vreme iz '70-80-tih, svaki put sam se, ne samo ja, na slavi kod tazbine sa njim svadjao na noz, na kraju je tast odabrao da zamoli govedo da ne dolazi vise kod njega na slavu i ne sere drugim gostima. Taj lik je jedan od urednika Autonomije, na njihovom portalu ne sme da pise tako kao sto zbori uzivo jer moze da zaglavi robiju, jer moze da izgubi posao na drzavnom univerzitetu. Drugi je moj kolega koji je druge narodnosti, patoloski mrzi sve juzno od dve reke i non-stop sere o tome kako je u Vojvodini bilo do 1918 (iako sam to sigurmno ne zna) i da su Srbi orteli njegovom narodu slobodu.
Dok se nisam upoznao sa mojom suprugom i poceo da dolazim u Ujvidek nisam imao pojma da postoje takvi ljudi, OK jasno mi je bilo da se sa nekim narodnostima Srbi bas i ne mirisu, ali nisam znao da i medju pripadnicima naseg naroda u pokrajini ima takvih likova. Ima ih. Meni su automobil sa BGD tablama na Podbari prskali farbom, lomili su mi brisace, godinama je Beogradskoj kapiji stajao grafit "Mrzim Beograd" (tako da te doceka kada ides starim novosadskim drumom iz pravca BGD) itd.