Vučić u intervjuu za Bi-Bi-Si: Imam samo jednu stolicu, nema dve

Koliko je meni poznata istorija, 1948. smo rekli ne Rusima. Nastao je period zaduživanja i kredita. Nakon toga smo svi pukli, ali opet je Srbija imala najveća zaduženja, opet je Srbija imala najveći broj pripadnika svog naroda, raseljenog po bivšim republikama, koje je skrojio zapad. Imajući u vidu događaje u kojima je obično srpski narod dao najviše žrtava ( 1. i 2. sve. rat) zar čudi što su se Srbi okrenuli Rusima opet?

Odluka da se okrenemo Rusima je potekla iz vremena Miloševića. Ko se seća perioda 90-tih, ovde je cvetalo anti zapadno raspoloženje. Ja i mnogi na ovim prostorima smo od rođenja bili indoktrinirani da mrzimo zapad, prosto se sećam tog perioda kad smo bili klinci. Bilo je opšte poznato da nam "amerika radi o glavi" i niko to nije preispitivao, to smo prihvatili kao nešto što je tako, kad si mlad onda veruješ budalaštinama režima. Posle kad odrasteš vidiš da su sve to bile gluposti, očigledno državna agenda koja kao da je htela da idemo u pravcu sukoba sa zapadom. Tako je na kraju i bilo. Posle Miloševića, Tadić je bio nesposoban da nas izvede na zapadni put a Vučić to prosto ne želi. On je kao vrsni manipulator provalio da može bolje da iskoristi rusofilski i antizapadni sentiment nego da ga menja. Jer ako smo uređeno društvo, oni kao ekipa ne bi mogli da se ugrađuju. Ovako kad smo izolovana banana država gde ne važe zakoni i pravda, oni su carevi. Zato i još uvek guramo taj rusofilski put iako je jasno da to ubija Srbiju. Raspad SRFJ i ratovi u vezi toga, pa onda bombardovanje i gubitak Kosova, propuštena prilika da uđemo u EU i ambicija da budemo rudarska kolonija Evrope su direktne posledice rusofilstva. Dakle Rusija nas sahrani kao narod, ali opet i pored te činjenice, ovde svi seku vene za njom. Pravi mazohistički narod ;)

Back