Vučić u intervjuu za Bi-Bi-Si: Imam samo jednu stolicu, nema dve

Poruka
19.027
Verujem u pomirenje u regionu, ali ne u narativ koji će uvek donositi nove političke sukobe, i koji ima za cilj da nanese štetu Srbiji i srpskim nacionalnim interesima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji „Hardtalk“ na britanskom javnom servisu Bi-Bi-Si.
Kako piše RTS, na početku razgovora novinar Bi-Bi-Si-ja Stiven Sakura upitao je predsednika Srbije šta se promenilo od njegove političke pozicije u mladosti i članstva u Srpkskoj radikalnoj stranci, koja je kako je rekao tokom raspada Jugoslavije zastupala ideologiju Velike Srbije, i sada kao lidera druge partije i predsednika zemlje.

„Stariji sam 30 godina i svakako sam se promenio, ali iako se neću sa vama složiti kada je reč o dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i ulozi koju su u tome imale zapadne zemlje i neke druge, menjajući se shvatio sam da je ekonomija od ključne važnosti za budućnost zemlje, a nemoguće je bilo šta uraditi ako nemate mir i stabilnost“
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-u-intervjuu-za-bi-bi-si-imam-samo-jednu-stolicu-nema-dve/

Promenio se kaze, samo sto nesto cesce izvire onaj radikalski duh iz njega.

Promenio se kaze, samo sto nesto cesce izvire onaj radikalski duh iz njega.

Zanimljivo je da neko kaže "verujem u pomirenje u regionu" kao lider jedine države u Evropi (izuzev Rusije) koja je u sporu sa svim svojim komšijama.

I ni za trenutak mu ne padne na pamet da je problem možda u njemu? Jel kako je moguće da cela evropa, koja se sastaji od 30-ak država, normalno funkcioniše decenijama gde ne postoje nikakvi komšijski problemi, osim nekoliko i svi do jednog su vezani za Srbiju?!

Zanimljivo je da neko kaže "verujem u pomirenje u regionu" kao lider jedine države u Evropi (izuzev Rusije) koja je u sporu sa svim svojim komšijama.

I ni za trenutak mu ne padne na pamet da je problem možda u njemu? Jel kako je moguće da cela evropa, koja se sastaji od 30-ak država, normalno funkcioniše decenijama gde ne postoje nikakvi komšijski problemi, osim nekoliko i svi do jednog su vezani za Srbiju?!
Na koji način su problemi u muslimansko-hrvatskoj federaciji vezani za Srbiju ?

Promenio se. Nema vise ovoga, sad mu drugi donose.

1732527848140.png

Na koji način su problemi u muslimansko-hrvatskoj federaciji vezani za Srbiju ?

Grubane, vreme je za jednu gorku istinu. Svi problemi na balkanu, od raspada SFRJ i svih ratova, imaju bukvalno jedan jedini uzrok, a to je Srbija. Da nije Srbije na ovim prostorima, ništa od toga se ne bi desilo. Prosto smo nadžak baba evrope. Razumem da istina boli ali to je suva činjenica.

Grubane, vreme je za jednu gorku istinu. Svi problemi na balkanu, od raspada SFRJ i svih ratova, imaju bukvalno jedan jedini uzrok, a to je Srbija. Da nije Srbije na ovim prostorima, ništa od toga se ne bi desilo. Prosto smo nadžak baba evrope. Razumem da istina boli ali to je suva činjenica.
Da nije golmana ala bi bilo golova Safete al kurko moj.

ali to tek kada se pomiriš sa činjenicom da si potomak nekog austrijskog vojvode na proputovanju ili turskog vezira na turističkoj oplodnji....onda Srbi i Srbija postaju problem, jer te podsećaju da si mogao da budeš čovek, al sudbina nije dala...

Pitanja i ponašanje su tipično angloseljački, pa nije jednostavno izdržati i ne odjebati budalu.
u politici ima kodeks, poruka, koja simbolise nesto sto zna samo najuzi krug onih na vlasti.

par egzample, kada nekome ko je middleman u maloj drzavi i izvrsava naloge gospodara, u globalnom planu se zna napr. da kada ga pozovu na intervju iz te i te kuce, onda je to sifra da prelazi na dogovoreni plan a koji je, to zna samo on.

koja je sifra za ovaj intervju to niko od nas ne zna jer zna samo on. mada se da naslutiti. ja ga barem naslucujem kao poslednju slamku spasavanja njihovog redova.

jak si mi ti slovenski faktor kada za to nisi ni cuo, jos manje za filozofska imena koja dolaze iz belog sveta i govoris u futuru.

napredno-analogno onom blatu iz termo elektrane.
Ја много боље разумем Дугина од многих који се на њега позивају:

Ми разумемо све, и пријатељство и неке обавезе према Западу. Ми имамо такав однос са Србима да их не можемо оцењивати, практично, политички. То је генерални осећај који дели председник Путин и наш народ. Увек ћемо стајати уз Србију, и када не можемо помоћи и када можемо помоћи. Наше друштво и наши народи ће увек бити братски, и више од тога. То је потпуно разумљиво што Вучић ради, и ми много ценимо шта Додик ради у Босни и Херцеговини. То много помаже у овој критичној ситуацији. Избећи увођење санкција против Русије је херојски чин. То ће коштати Србију, покушаће да вас опет казне, као што су радили у протеклих 25-30 година. Мислим да ће преокрет српске и руске геополитике и словенско буђење наступити. Касније ћете видети благодети које се тичу Балкана. А сада, треба да завршимо оно што смо започели„, рекао је Дугин, одговарајући на питање.

hajde onda svojim recima obajsni kako ti dozivljavas njegov dolazak. i dolazak bataja.
Као знак да је Србија плодно тло за њихову мисао. И да србска власт суштински аминује ту мисао.
Само, неке ствари у стратегији не могу јавно свима да се кажу. Стратегија и јесте управо то- да противник никада не зна шта ти стварно мислиш.

То ће ти све Дугин појаснити ако будеш ишао да га слушаш.

Poslednja izmena:
u politici ima kodeks, poruka, koja simbolise nesto sto zna samo najuzi krug onih na vlasti.

par egzample, kada nekome ko je middleman u maloj drzavi i izvrsava naloge gospodara, u globalnom planu se zna napr. da kada ga pozovu na intervju iz te i te kuce, onda je to sifra da prelazi na dogovoreni plan a koji je, to zna samo on.

koja je sifra za ovaj intervju to niko od nas ne zna jer zna samo on. mada se da naslutiti. ja ga barem naslucujem kao poslednju slamku spasavanja njihovog redova.
Drago mi je zbog tebe.... No, sve se tumači prema onome kako to shvataju politički faktori u svetu i govori samo za sebe...a kako se tumači kada otpeevaš "Danke Dautshlend" i to na nemačkom? Ili opališ glavom o krparu 52 puta dok te ne pridigne poslednji katolički čuvar ovčica?

Као знак да је Србија плодно тло за њихову мисао. И да србска власт суштински амијује ту мисао.
Само, неке ствари у стратегији не могу јавно свима да се кажу. Стратегија и јесте управо то- да противник никада не зна шта ти стварно мислиш.

То ће ти све Дугин појаснити ако будеш ишао да га слушаш.
znaci po tebi vucic sistematski unistava srbiju 12+ godina daje sve na tanjiru zapadnim konglomeratima na dlanu, puni ih novcem, osiromasuje i zaduzuje zemlju najgore u njenoj istoriji, samo i iz razloga zato sto ima tajni plan za koji ti debili sa zapada ne znaju jer su glupi i jer misle da je on obican idiot posto pred njima glumata ludilo kao da je odrastao u amaterskom pozoristu?

jel to? cunning plan jel tako... kao sto kaze boldrik. ili kao sto su berlinci misli, da ga ima njihov voljeni adolf dok su ruske trupe ulazile u berlin, ubijajuci, paleci i maskrirajuci sve pred sobom, da ne spominjem masovna silovanja nemica?

Back