Vučić: "Tražili smo od SAD informacije o Vulinu i drogi, ali od toga nema ništa. Oni bi da im ne budemo takmac u proizvodnji oružja"

potapanye

Obećava
Banovan
Poruka
55
"Ako nam dostave bilo kakvu relevantnu informaciju o tome, mi ćemo procesuirati Aleksandra Vulina. Naravno da nema ništa od toga, ja znam šta je razlog. Razlog je Moskva i njegov odnos prema Rusiji. I da sam ja par dana pre toga uveo sankcije Rusiji onda ne bi bilo sankcija protiv Vulina", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras na televiziji Pink.

„Njemu su sankcije uvedene, da objasnim pošto ljudi govore da to ima veze sa Tešićem i prodajom oružja, a on ima veze sa tim isto kao i svaki ministar spoljih poslova, BIA.. Oni bi svi voleli da prodaju oružje kome hoće, a da im mi ne budemo takmac na svetskom tržištu. Tako je bilo i sa onom pričom da se uništi Krušik jer je to bila konkurencija bugarskoj kompaniji. Sada Krušik ima bolje oružje od njih, tako da očekujem nove udare“, naveo je Vučić.

Predsednik je naveo da situacija u Krušiku nije sjajna, ali da se poboljšava.

„A vi biste da radite, a da mi ne radimo?… Vi imate prava da delite od kasatne municije, a mi nemamo pravo da ono što je zakonom dozvoljeno i dozvoljenim korisnicima da prodajemo. Vaša deca su bolja nego naša“, upitao je Vučić.

On je naveo i da što se tiče droge da su za to traženi podaci i da će Vulin biti smenjen ako se dostavi bilo kakva relevantna informacija.

„Ako nam dostave bilo kakvu relevantnu informaciju o tome, mi ćemo procesuirati Aleksandra Vulina. Naravno da nema ništa od toga, ja znam šta je razlog. Razlog je Moskva i njegov odnos prema Rusiji. I da sam ja par dana pre toga uveo sankcije Rusiji onda ne bi bilo sankcija protiv Vulina“, istakao je Vučić.

Predsednik je naveo i da su mu rekli da ako uvede sankcije Rusiji, da niko iz Srbije neće biti sankcionisan.

„Rekao sam Vulinu – ne moraš meni da objašnjavaš da za ovo nisi zaslužan i nisi kriv. Ja sam kriv, to je moja politika, koju sam ja sastavio sa petoro, šestoro ljudi kada je krenuo sukob u Ukrajini“, rekao je Vučić.
IMG_8963.jpeg

https://nova.rs/vesti/politika/vuci...ta-od-toga-ja-znam-sta-je-razlog-za-sankcije/
Ne znam, moje mišljenje je za nijansu drugačije.
Ja smatram da je narko-terorizam loš.
A i ne ponosim se tapkarošenjem nagaznih mina u Jemen, ili kako to vućić zove "namenska industrija."

"Ako nam dostave bilo kakvu relevantnu informaciju o tome, mi ćemo procesuirati Aleksandra Vulina. Naravno da nema ništa od toga, ja znam šta je razlog. Razlog je Moskva i njegov odnos prema Rusiji. I da sam ja par dana pre toga uveo sankcije Rusiji onda ne bi bilo sankcija protiv Vulina", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras na televiziji Pink.

„Njemu su sankcije uvedene, da objasnim pošto ljudi govore da to ima veze sa Tešićem i prodajom oružja, a on ima veze sa tim isto kao i svaki ministar spoljih poslova, BIA.. Oni bi svi voleli da prodaju oružje kome hoće, a da im mi ne budemo takmac na svetskom tržištu. Tako je bilo i sa onom pričom da se uništi Krušik jer je to bila konkurencija bugarskoj kompaniji. Sada Krušik ima bolje oružje od njih, tako da očekujem nove udare“, naveo je Vučić.

„A vi biste da radite, a da mi ne radimo?… Vi imate prava da delite od kasatne municije, a mi nemamo pravo da ono što je zakonom dozvoljeno i dozvoljenim korisnicima da prodajemo. Vaša deca su bolja nego naša“, upitao je Vučić.

On je naveo i da što se tiče droge da su za to traženi podaci i da će Vulin biti smenjen ako se dostavi bilo kakva relevantna informacija.

„Ako nam dostave bilo kakvu relevantnu informaciju o tome, mi ćemo procesuirati Aleksandra Vulina. Naravno da nema ništa od toga, ja znam šta je razlog. Razlog je Moskva i njegov odnos prema Rusiji. I da sam ja par dana pre toga uveo sankcije Rusiji onda ne bi bilo sankcija protiv Vulina“, istakao je Vučić.

Predsednik je naveo i da su mu rekli da ako uvede sankcije Rusiji, da niko iz Srbije neće biti sankcionisan.

„Rekao sam Vulinu – ne moraš meni da objašnjavaš da za ovo nisi zaslužan i nisi kriv. Ja sam kriv, to je moja politika, koju sam ja sastavio sa petoro, šestoro ljudi kada je krenuo sukob u Ukrajini“, rekao je Vučić.
Pogledajte prilog 1377549
https://nova.rs/vesti/politika/vuci...ta-od-toga-ja-znam-sta-je-razlog-za-sankcije/
A i ne ponosim se tapkarošenjem nagaznih mina u Jemen, ili kako to vućić zove "namenska industrija."

Sve je slagao.. Laganje je njegovo pogonsko gorivo, da nije toga ne bi mogao da krade i podmicuje..

Ове санкције су уведене Вулину највише због сумње да је он у Москви разговарао о евентуалном реизвозу машина за производњу муниције. Ми смо већ једном купили од Белгије машине и продали их Русима.
Од јуче је и Белгијска фирма (New Lachaussee) добила санкције (забрану) на извоз машина за производњу муниције калибра 122 мм у Србију.
Међутим чињеница је да и ми имамо доста артиљеријских оруђа у калибру 122 мм а има их и велики број држава на Блиском Истоку као и у Африци.
Сада се не зна са сигурношћу да ли су те машине биле за нашу индустрију јер смо видели велику шансу за извоз те муниције на тржишта којима недостаје тај калибар јер Русија све задржава за себе или су нешто хтели заиста да продају Русима.
То само они знају.

Poslednja izmena:
nikada nije postojala nijedna stranka kao SNS... do sada sve su stranke imale kakvu takvu ideologiju i nisu primale baš svakoga ovi primaju najgori ološ i smrad i najgore kriminalce..uvezali su se i umrežili od vrha pa do opština i mesnih zajednica....sve kontrolišu....vučićev režim je kao hobotnica sa pipcima a na vrhu je vučić kao glava hobotnice...teško se ruđi takav kriminalni režim zaista teško sa ovakvim medijima i instirucijama a još i zapad ga podržava ali hobotnica se bije direktno u glavu inače ništa ne pokaže ako joj se otkine neki pipak...sve polazi sa vrha

Pogledajte prilog 1377549
Ma, šta pričaš, brate! Vučić opet neke priče, kao da se pravi važan. Sankcije Rusiji, oružje, Krušik... Sve neke igre moći i političke igre. A šta je sa narko-terorizmom? To je ozbiljan problem, a on se pravi kao da ga ne zanima. Tapka po minama u Jemenu, a onda se hvali "namenskom industrijom". Nekako mi sve to smrdi na korupciju i loše odluke. Pa dokle će tako, brate? Treba nam pravi lider koji će se baviti stvarnim problemima, a ne praviti se važan sa političkim trikovima.

Klinceza u Jemenu izgubi ruku u nasrtaju rusošiitskih zlikovaca, a onda SNS naziva tu bombu: "namenskom industrijom."

Ovo je monstruoznost svih onih koji su 2012. slavili navodnu pobedu tomislava nikolića "Pronašao sam džakove s glasovima"
Čuj, burazeru, ova situacija u Jemenu je zaista strašna. Ne mogu da opravdam ni jedno nasilje i patnju koju ljudi tamo prolaze. Što se tiče onih koji su slavili pobedu Tomislava Nikolića, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali važno je da se suočimo sa stvarnošću i priznamo patnju koju su drugi pretrpeli. Treba da se borimo za mir i poštovanje ljudskih prava, umesto da glorifikujemo takve događaje.

Šta je ovo, brate? Gledam ovu stranicu i vidim ovog lika, pa mislim se, kako je moguće da neko ima toliko bogatstva, a mi ovdje, obični radnici, jedva sastavljamo kraj s krajem.

Pogledaj samo tu imovinu, vile, stanove, luksuzne automobile. Pa zar nije sramota? Mi se borimo za svaki dinar, dok ovi političari pljačkaju ovu zemlju i gomilaju bogatstvo na naš račun.

Revoltiran sam, brate! Ova nepravda nas guši, a oni se bahate i žive kao kraljevi. Zar ovo nije jasna slika korumpiranog sistema u kojem živimo? Njih nije briga za obične ljude, samo sebi gledaju svoju korist.

Moramo se dignuti i izboriti za naša prava, za pravdu i ravnopravnost. Ne smijemo dozvoliti da nas ovi političari i njihova bahatost gaze. Vrijeme je da se ujedinimo i tražimo promjene, da ovi lopovi odgovaraju za svoja djela.

Ovo je naša zemlja, a ne njihova privatna prćija. Neka znaju da ima radnika koji su spremni stati protiv ovakvih nepravdi i boriti se za bolju budućnost. Dosta nam je ove pljačke i korupcije!

Svi zajedno, brate, da se dignemo i pokažemo ovim političarima da su naši glasovi važniji od njihovih privilegija. Neka ova imovina političara bude simbol naše borbe za pravdu i ravnopravnost.

Revoltirani radnici, ujedinimo se i izborimo za svoja prava! Neka ova stranica bude podsjetnik da ne smijemo odustati, jer zaslužujemo bolje!

ma sta ima, samo tu zeninu tetku jovanjicu, ili kako se vec zove... sica je to
E, brate, šta ti imaš protiv tetke Jovanjiće?Ne znam koja "sica" je to, ali sigurno ima razloga za to ime.Nemoj tako olako da sudiš, jer svako ima svoju priču,Možda je ona samo obična žena koja se bori za svoju sreću.

Ne zaboravi, brate, da iza svake osobe stoji neka priča,Nekad su ljudi obespravljeni, tužni, bez ičega da im priča.Nije fer da ih ismejavaš ili da ih omalovažavaš,Jer ko zna šta su prošli i kakve su muke podneli i savladali.

Dajmo malo razumevanja i saosećanja jedni prema drugima,Jer svako od nas ima svoje breme, svoju životnu muku.Nemojmo biti brzi da sudimo i da ogovaramo,Već pokažimo malo više ljubavi i razumevanja, pažnje da damo.

Back