Vučić: Srbija plaća cenu svog izbora da bude nezavisna zemlja

Lepo,nezavisna,jer DA NIJE NEZAVISNA morala bi kao sve Briselske pudlice da uvede sankcije Rusiji.
Jel tako?
Ne
Prodajemo oruzje ukrajincima, zar to nije gore nego smesne sankcije.Smesne jer nemamo granicu sa rusijom, sankcije nisu bitne ionako
ih postujemo jer ih eu zemlje imaju
Činjenica je da ova dva čoveka nisu,kao potpisnici tehičke dokumentacije,uopšte pozvani da daju iskaz.Ništa,kao da ih nema.
Kad krsi god zakon u vasem interesu to je ok a kad krsi u necijem drugo onda nije?
Da ste pazili da radi po zakonu oduvek onda bi ona i sad po zakonu ali je kod vas naucila da ga krsi i za to bila pohvaljivana

Ne
Prodajemo oruzje ukrajincima, zar to nije gore nego smesne sankcije.Smesne jer nemamo granicu sa rusijom, sankcije nisu bitne ionako
ih postujemo jer ih eu zemlje imaju

Kad krsi god zakon u vasem interesu to je ok a kad krsi u necijem drugo onda nije?
Da ste pazili da radi po zakonu oduvek onda bi ona i sad po zakonu ali je kod vas naucila da ga krsi i za to bila pohvaljivana
Šali nikad kraja.
Dakle od država koje direktno dele granicu sa Rusijom, sankcije su uvele:
Norveška
Finska
Estonija
Letonija
Litvanija (deo EU preuzima sankcije)
Poljska (granica kroz eksklavu Kalinjingrad)
Ukrajina (logično, jer je u konfliktu)
Koji to mi?Pa koliko je blokadera pušteno iako su svi kršili zakon blokadama saobraćaja i fakulteta?Zna li im se broj?I zašto je naredila da se onaj krš skloni kada je to IDEALAN dokaz U SLUČAJU DA JE NEKO FUŠERIO POSAO?M?Sve to mnogo smrdi na neku nameštaljku.

Šali nikad kraja.
Dakle od država koje direktno dele granicu sa Rusijom, sankcije su uvele:
Norveška
Finska
Estonija
Letonija
Litvanija (deo EU preuzima sankcije)
Poljska (granica kroz eksklavu Kalinjingrad)
Ukrajina (logično, jer je u konfliktu)
Koji to mi?Pa koliko je blokadera pušteno iako su svi kršili zakon blokadama saobraćaja i fakulteta?Zna li im se broj?I zašto je naredila da se onaj krš skloni kada je to IDEALAN dokaz U SLUČAJU DA JE NEKO FUŠERIO POSAO?M?Sve to mnogo smrdi na neku nameštaljku.

Meni Vucic smrdi na neku opaku zapadnu namestaljku, koji krsi ustav svaki dan i cinicno nas je6e i podiebava kao Dijabola

Meni Vucic smrdi na neku opaku zapadnu namestaljku, koji krsi ustav svaki dan i cinicno nas je6e i podiebava kao Dijabola

https://royalfamily.org/crown-prince-congratulates-aleksandar-vucic/

photo.jpg
vucic.jpg
images

A ono što ne pozivaju potpisnike dokumentacije ti ne smrdi,jel?
Čekaj,raspisaće izbore,imaćete priliku da uvedete sankcije Rusiji,da se pobratimite sa Hrvatima,da se distancirate od RS,da priznate lažnu državu...Polako,što ste nestrpljivi?

Koji ostatak kad je KiM okupirano?To je KiM,nema levo-desno,gore-dole,sever-jug...Celo je okupirano od zapada.

Šta je Rezolucija 1244?​

Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 usvojena je 10. juna 1999., odmah posle NATO bombardovanja SR Jugoslavije.
👉 To je pravni okvir za Kosovo i Metohiju koji i danas formalno važi.
Ključne tačke (najbitnije)
1. Potvrda suvereniteta Srbije (tada SRJ)
U rezoluciji izričito piše:
  • poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta SR Jugoslavije.
  • 👉 Kosovo se NE priznaje kao nezavisna država.

2. Privremena međunarodna uprava

• Uspostavlja se UNMIK (civilna uprava UN).
  • Kosovo ide pod privremenu upravu UN, ne secesiju.
👉 Privremeno, dok se ne nađe političko rešenje.

3. Dolazak međunarodnih snaga (KFOR)

• KFOR (NATO pod mandatom UN) dolazi da:
    • obezbedi mir,
    • razoruža OVK,
    • zaštiti sve zajednice.
👉 Mandat KFOR-a je neutralan, ne albanski.

4. Povratak srpskog osoblja

Rezolucija predviđa:
  • povratak određenog broja srpskog/ jugoslovenskog osoblja:
    • policija,
    • vojska (ograničeno),
    • za zaštitu granica, manastira i veza.
    • 👉 Ova tačka nikada nije sprovedena.

5. OVK mora biti rasformirana

• OVK se obavezuje na:
    • razoružanje,
    • rasformiranje.
👉 U praksi: preimenovani u „Kosovski zaštitni korpus“, pa kasnije u „Kosovske bezbednosne snage“.

Šta Rezolucija 1244 NE dozvoljava​

• ❌ nezavisnost Kosova bez nove rezolucije SB UN
  • ❌ članstvo Kosova u UN
  • ❌ stvaranje vojske Kosova (bez saglasnosti SB UN)

Zašto Zapad kaže „1244 je prevaziđena“?​

Zato što:
  • im politički smeta,
  • blokira punu legalizaciju nezavisnosti Kosova,
  • Rusija i Kina je koriste kao pravni štit Srbije.

👉 Ali: rezolucija se ne gasi političkom voljom, samo novom rezolucijom — a nje nema.
Severni deo su srbi držali dok Vučić nije predao :kafa:

Pošto je na vlasti već 13 godina možemo da vidimo neke rezultate njegovog rada,zar ne?Nije popustio zapadnom hohštapleraju i piromanima i nije priznao Kosovo kao državu,nije se poveo za zapadnim ludilom i histerijom i nije uveo sankcije Rusiji i ne pušta niz vodu RS.Modernizuje državu i vojsku,imamo baš sve što nam treba,evo već 60 i više dana ni kap nafte nije ušla u Srbiju na preradu a mi to ne primećujemo,situacija je stabilna,država je pobedila revolucionare pomognute iz komšiluka,imamo stabilna i redovna primanja,gradi se,radi se,živi se.Zimovanja,letovanja,šoping,svaka kuća ima bar po jedan automobil...Nismo dužni jer nam je ukupno zaduženje malo u odnosu na države EU.
Evo najnovijih i relevantnih podataka o zaduženju Srbije u odnosu na BDP:
📊 Javni dug Srbije kao % BDP-a (2025):

• Na kraju marta 2025. javni dug je bio oko 44,3 % BDP-a, prema podacima Ministarstva finansija. Ekapija+1
  • Na kraju 2024. godine bilo je oko 47,2 – 47,4 % BDP-a. TradingView+1
  • U oktobru 2025. javni dug iznosio je oko 43,1 % BDP-a. Euronews.rs

👉 Dakle, trenutno je javni dug Srbije oko 43–45 % bruto domaćeg proizvoda (što se malo menja tokom godine zbog rasta BDP-a i dinamike zaduženja). Ekapija

Za kontekst: u mnogim evropskim zemljama taj procenat zna biti znatno veći (u EU prosek je oko 80–90 % BDP-a), ali svakako zavisi od zemlje i ekonomskih uslova. Politika Online
Priznao svu dokumentaciju, gazivode, katastre, predao sve opštine, povukao policiju, rasformirao civilnu zaštitu...
Opet se praviš lud

Da se stvarno pita ta jedna osoba ne bi Zaga Dolovac napravila pokušaj revolucije od pada nadstrešnice, za koju su potpisnici upravo oni koje ona i Nenadić štite(Milošević Milutin,Nebojša Bojović) i ne pozivaju ni na informativni razgovor.
Sada vam je zaga Dolovac neptijatelj,a do juce ljubimac.Cim je uvidela da od ludaka ne moze da radi svoj posao kako treba,ona se povukla,a ludak preti svima redom.

Nije on NEKI Picula,nego hrvatski ratni veteran iz Oluje(akcija u kojoj je pobijeno i nestalo oko 2000 a proterano oko 200000 SRBA ) kome su "naši" studenti išli na poklonjenje u Evropski parlament.I smejali se kao deca,potpuno nesvesni istorije svog i krivice tog čoveka i njegovog naroda.
Za mene je "Neki",jer ga niti znam,niti poznajem.

Citam ono sto me interesuje,a ne sto vucko prica.Njemu su svi krivi,a u stvari najveci krivac za svo ovo zlo sto se desava,je on sam.
Pa nije tako jer,RECIMO,nije on kriv što je pala nadstrešnica i nije je on zidao i renovirao,nije on ni potpisao baš ništa od tehničke dokumentacije vezano za istu a opet ga napadaju,dok direktne i odgovorne,odmetnuto tužilaštvo nije pozvalo ni na razgovor.I nije on kriv što deo naroda neće napred,i nema dostojanstvo,pa na sve načine burgija i koči.I ne vidim ja osim par opozicionara i ovo malo ljudi koji ne znaju šta bi sa sobom,baš nikakav problem u državi.

Pa nije tako jer,RECIMO,nije on kriv što je pala nadstrešnica i nije je on zidao i renovirao,nije on ni potpisao baš ništa od tehničke dokumentacije vezano za istu a opet ga napadaju,dok direktne i odgovorne,odmetnuto tužilaštvo nije pozvalo ni na razgovor.I nije on kriv što deo naroda neće napred,i nema dostojanstvo,pa na sve načine burgija i koči.I ne vidim ja osim par opozicionara i ovo malo ljudi koji ne znaju šta bi sa sobom,baš nikakav problem u državi.
Naravno da on nije kriv..
Isto kao što ni kapetan nije kriv kad brod udari u santu, on samo drži kormilo, bira posadu, mijenja pravila plovidbe i viče da je more krivo.

Problem je što on svaku nesreću proglašava elementarnom nepogodom čim vodi prema vrhu.

Okupirano je bilo i pre Vučka pa su srbi držali Sever. Dodje tvoj Vučko i pusti Shiptare gore da uđu i zavladaju.
E to je ONO što vi namerno radite-previđate činjenicu da je okupirano i stalno se pozivate na sever,a upravo zapadni okupatori pritiscima pokušavaju da iznude priznanje te teritorije na bilo koji način,pa poturaju kojekakve sporazume,a država mora kako mora,da nam ne repriziraju prošlost.Bilo bi lepo da su blokaderi biciklisti iskoristili posetu eu skupštini da utiču na ratnog veterana iz akcije Oluja da se potrudi i ubedi svoje vrle saveznike iz unije da se drže međunarodnog prava i da se sklone sa srpske teritorije,ali ne,oni su išli da se žale,a ne da zahtevaju nešto za svoju državu.

Back