Vučić: Srbija je prestala sa kampanjom otpriznavanja nezavisnosti, za nas nema srećnog rešenja za Kosovo

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
79.242
Vučić: Srbija je prestala sa kampanjom otpriznavanja nezavisnosti, za nas nema srećnog rešenja za Kosovo
pre 20 минута
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u jutarnjem programu TV Prve kaže da očekuje razgovor sa svima koji se interesuju za rešavanje pitanja KiM.
„Da ne bih filozofirao – za nas tu nema srećnog rešenja. Kakvo god da bude mi ne možemo biti posebno zadovoljni“, kaže Vučić.
Dodaje da će se čvrsto i snažno boriti za naše nacionalne interese.
„Da ponovo Kosovo vratimo za pregovarački sto i na pregovarački sto, ali ako ljudi misle da će velike zemlje da promene mišljenje – oni kažu da su granice na Balkanu nepromenljive, a za njih su granice takve da je Kosovo u sadašnjim granicama kakve oni vide“, kaže.
Pred nama je šest meseci teške političke borbe za prava našeg naroda, kaže predsednik, ali dodaje i da ne smemo da povećavamo očekivanja našeg naroda.
Na pitanje da li očekuje ultimatume navodi da očekuje pritiske.
O tom pitanju, smatra predsednik, ne može se postići konsenzus u Srbiji, jer „svi čekaju da se skloni Kosovo kao teret, neka to Vučić uradi, pa ćemo mi Vučića“.
„Mi smo znali kako da čuvamo naše nacionalne interese gurajući zemlju napred“, dodaje.
Kaže da sve što se dešavalo od „Brozovog režima, Miloševića, ali i prodavanje kuća“ utiče na problem Kosova.
„Možemo li mi da budemo odgovorno društvo koje će da rešava svoje probleme ili to ne možemo, ili ćemo svi da sednemo u kafanu uzmemo pivo i svima ‘majku majčinu’. A šta ćeš kad ti sina vrate u kovčegu – hoće Vučić da bude kriv“, dodaje.
„Mislite li da mi pada na pamet da ratujemo – ne pada mi na pamet“, kaže objašnjavajući zašto Srbija modernizuje i jača vojsku.
Na pitanje šta ako Srbija odbije predlog o rešavanju KiM, predsednik Vučić navodi da smo daleko od toga.
„Dušan Kovačević je u pravi kad kaže da su veliki rešili da taj problem rešavaju“, dodaje.
Prema njegovim rečima, „sluge iz regiona“ se dodvoravaju i mešaju u pitanja koja bi Srbija trebalo da rešava.
„Trudićemo se da bude najmanje nepovoljno“, dodaje.
„Spreman sam da izažem pred narod i kažem šta je ponuda kada do toga dođe“, navodi Vučić i navodi da će posledice verovatno biti da će vrata EU biti otvorena ukoliko se takav predlog prihvati, a ako se prelog ne prihvati ta vrata će verovatno biti zatvorena.
Na pitanje da prokomentariše izjavu Tačija da će se Kosovu pripojiti Bujanovac, Medveđa i Preševo jer je to „istorijsko pravo“.
„Tačiju je dozvoljeno da bude neodgovaran, a smešne su mu te tvrdnje. Razumem da je to rekao da bi ispao veći Albanac od Kurtija. Mene ne zanima to, mene zanima kako da sačuvamo naš mir, državnu teritoriju i interse“.
Kaže i da je Srbija prestala sa kampanjom otpriznavanje nazavisnosti, jer će kosovski zvaničnici prestati na 90 dana da traže prijem u međunarodne organizacije – Interpol i UNESKO.
„To je tante za tante, a tante za kukutiku kod mene nema“, dodaje.

https://slobodna.rs/politika/vucic-...snosti-za-nas-nema-srecnog-resenja-za-kosovo/

Издајник остаје издајник.

A bre, u biznisu i u politici, ako ti nesto ne odgovara ti tu ne razvijas odnose...
To ne znaci da je drugi dobio bez borbe ista...

Trenutno je igra, mi smo kao drzava, a Kosovari mogu da prave probleme i onda mora da ih cuvamo da ne prave probleme..
Isto tako moze da se okrene curak, pa da Kosovari pocnu da titraju jajca jer njima neko pravi probleme...
Lako je biti mocan dok imas samo seljake koji nacrtani stoje na njivama pa sa 4 coveka pokoljes 20 seljaka u zetvi....

Cekaj dok ti dodje 30 pojedinaca pa pocnu da ti nestaju preko noci svaki dan ljudi, a nema vise multinacionalnog okruzenja da druge optuzujes...
Odavno je prestalo vreme casnog dogovaranja, ako ga je ikad i bilo...
Za uspeh ti trebaju tri coveka, onaj koji oseca gde najvise boli, onaj koji zna da udari da najvise boli i onaj koji zna da izbrise da i prvi i drugi ne budu vidljivi...

Hoce li iko reci da po mentalitetu siptara, nisu skloni terorizmu cak i na svom terenu...
Ko god je bio u okruzenju zna da se i sami ciste masovno...

Ima ona fora iz Nemacke kako je hitler izboksovao da ga prime kao kancelara...
Ponudio resenje, a istovremeno povecao blokadu parlamenta, cisto da bude jasno kuda ide brod ako ne prihvate...
To je za rulju najbolji metod...
Nudis saradnju a istovremeno povecavas ono sto ih razbija do daske......pa onda dogovor padne samo da prestane to sto se radi..
Trenutno hitlerovu taktiku koriste sipci, oni uvedu takse pa ovi potpisu elektroprivredu, oni uvedu carine, ovi potpisu za granicne prelaze, oni ne urade nista, ovi trce da im priznaju drzavu...

A bre, u biznisu i u politici, ako ti nesto ne odgovara ti tu ne razvijas odnose...
To ne znaci da je drugi dobio bez borbe ista...

Trenutno je igra, mi smo kao drzava, a Kosovari mogu da prave probleme i onda mora da ih cuvamo da ne prave probleme..
Isto tako moze da se okrene curak, pa da Kosovari pocnu da titraju jajca jer njima neko pravi probleme...
Lako je biti mocan dok imas samo seljake koji nacrtani stoje na njivama pa sa 4 coveka pokoljes 20 seljaka u zetvi....

Cekaj dok ti dodje 30 pojedinaca pa pocnu da ti nestaju preko noci svaki dan ljudi, a nema vise multinacionalnog okruzenja da druge optuzujes...
Odavno je prestalo vreme casnog dogovaranja, ako ga je ikad i bilo...
Za uspeh ti trebaju tri coveka, onaj koji oseca gde najvise boli, onaj koji zna da udari da najvise boli i onaj koji zna da izbrise da i prvi i drugi ne budu vidljivi...

Hoce li iko reci da po mentalitetu siptara, nisu skloni terorizmu cak i na svom terenu...
Ko god je bio u okruzenju zna da se i sami ciste masovno...
a ti mislis da ih pustis na miru da se ociste....

a ti mislis da ih pustis na miru da se ociste....
Ne mislim ja nista, niti sam mislio 1997 kad se razmisljalo da li i sta da se radi...
Pogledam oko sebe, vidim svi pametni, ebiga to znaci da ja cutim...

Ja samo znam svoju logiku sveta, a to je , za sve ima resenja, ama bas za sve, jedino nema resenja ako hoces lezeci ili da ne boli....tu nema resenja...

Ne mislim ja nista, niti sam mislio 1997 kad se razmisljalo da li i sta da se radi...
Pogledam oko sebe, vidim svi pametni, ebiga to znaci da ja cutim...

Ja samo znam svoju logiku sveta, a to je , za sve ima resenja, ama bas za sve, jedino nema resenja ako hoces lezeci ili da ne boli....tu nema resenja...
Pa stvarno, ljudi se borili desetinama godina za svoje ideale i sad da im resis problem za deset dana ne ide.

6 meseci deco, procitajte jos jednom najavu

Ja cu vam reci 2 roka koja je Vucic izgovorio a koji ce biti u roku za razliku od svih ostalih koje je slagao

SNS ce vladati 10 godina, izgovoreno na glavnom odboru SNS odmah nakon pobede na izborima maja 2012
Pravno obavezujuci sporazum za 6 meseci

Sve sto ste ikad culi od Vucica znajte da laze jer je dzukela

Osim ove dve gore izdvojene i sustinske recenice

Да је "паметни" одлучио да преда српске институције, али само Заједници српских општина, па када их Приштина формира, данас би певали другу песму.

Овако, више нема шта да се преда, и нема за шта да се преговара, осим понижавајућег пристанка на све што Приштина тражи.

Back