Vučić: Srbija će postati regionalni centar automobilske industrije

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
345.915
250168_screenshot-14_s.jpg

Uz modernu tehnologiju i međunarodno partnerstvo,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas, nakon razgovora sa predstavnicima kineskog multinacionalnog konglomerata Zhejiang Geely Holding, da će Srbija postati regionalni centar za automobilsku industriju uz pomoć modernih tehnologija i međunarodnih partnerstava.
Vučić je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav" poručio da će Srbija nastaviti da radi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i privlačenju novih investicija koje će doprineti rastu i razvoju srpske ekonomije.

"Razvoj automobilske industrije jedan je od ključnih elemenata naše ekonomske strategije i jedan od glavnih pokazatelja posvećenosti modernizaciji i jačanju ovog sektora, što će privući dodatne strane investiticije", napisao je Vučić.
On je naveo da je imao "odličan sastanak" sa predstavnicima kineskog preduzeća o razvoju srpske automobilske industrije i kineskim ulaganjima u srpsku privredu.
link
 
Uz modernu tehnologiju i međunarodno partnerstvo,

Nema tu nikakvog partnerstva. Došli kinezi i zavrnuli Vučiću ruku da bude protočni bojler prodaje kineskih vozila u Evropi.

I šta će, sad kreće mantra kako postajemo nekakav regionalni centar automobilske industrije. A u stvari smo klasičan posrednik-uvaljivač.
 

Back
Top