Vučić: Saopšteno mi je da je Putin "podigao zavesu"

на сва звона објавили како је влада Србије донела одлуку да ће моћи да се у Турску путујe само са личном картом.
to kada bi tako moglo, mozda bi i moja americka vlada donela odluku da mogu da putujem samo sa ID-jem u Tursku na letovanje, koj' ce mi pasos?
zasto vlada Srbije onda ne donese odluku sa licnom kartom da putujes i u Nemacku i drugde u zapadnu Evropu, ima Vucici jos ''prijatelja'' nije Erdo jedini?
radi se o kriminalu, a ne postovanju kako ti kazes, jer u povratku ce se slepati razni migranti sa srpskim falsifikovanim licnim kartama. Vucicev ''prijateLj'' ce nam tako uvalti ko zna koga iz Azije.
Да ли су Србија и Турска због тога постали "једна држава"? Наравно да не, али су тиме две земље показале највиши степен поверења, уважавања и сходно томе признавања.
kao da se mi vec ne priznajemo sa Turskom? - ovo tvoje poimanje je ludilo, a radi se svercu migranata, izdajnik Vucici je KRIMINALAC, a Erdogana boli uvo, moze da se resi migranata.
 
...

Putin kao "podigao zavesu"..., a Mi6 Vučiću pao mrak na oči

Koji engleski spinovi...

I ovo njegovo - "saopšteno mi je" - ko ti bre saopštio, trbuhozborac ili Mi6 čip u glavi...?:zzzz:


...
to ni meni nije jasno - ko?
ali nikoga nije briga.
Ništa Rusija, a? :eek:
pa nista kada je tvoj vucic zabio rusima noz u ledja, sada mu jedino preostaju seici, arapi, i tako neka zemlje gde ga jos erdogan moze preporyciti
nije vucic lud za bezi na zapad, ili istok, nego na jug - gde je pobegao onaj sa sri lanke? e tamo ce i vucic, u neku zalivsku monarhiju, navuce karirani carsav i sa milionima postane seik
 
Прилично је јасно коме се овде "стеснило", па жури... :lol:
Jesi li ti među bahatima? :per:
Screenshot_20220911_174851.png
 
Što?
Imamo vrhunske ministre vojske i policije.
Prekaljene veterane, takoreći.

Cela vlada je vrhunska, pocevsi od Brnabic, koja je Bizmark sa govornom manom.. Uostalom imamo coveka koji je takva lopina da bi u svakoj drzavi debelo robijao, a kod nas je ministar finansija.. Ako to nije vrhunski, onda vrhunski ne postoji.. A tek pretsednik drzave ? Ako iz njegovih izlaganja izbacis brojke i procente i ulicarski recnik, onda iz njegovih usta ne bi izlazilo bukvalno nista, nukakav zvuk..
 
Cela vlada je vrhunska, pocevsi od Brnabic, koja je Bizmark sa govornom manom.. Uostalom imamo coveka koji je takva lopina da bi u svakoj drzavi debelo robijao, a kod nas je ministar finansija..
Premijerka, poluusmena

Ako to nije vrhunski, onda vrhunski ne postoji.. A tek pretsednik drzave ? Ako iz njegovih izlaganja izbacis brojke i procente i ulicarski recnik, onda iz njegovih usta ne bi izlazilo bukvalno nista, nukakav zvuk..
Ovako nešto
 
Sta se misli, ''podigao novu gvozdenu zavesu'' ili podigao neku drugu ''zavesu'' da Vidi ko je sa kim i ko koga podržava., ili pak podigao zavesu ''oko sebe'' za druge koji nisu bas na istom putu .
nece da nam objasne oni koji kao fol razumeju, sns sendvicari, hteli bi da budu pametniji od nas, kao da cemo mi da im uzmemo sendvic, ako nam kazu
 

Vučić: Saopšteno mi je da je Putin „podigao zavesu“​

default-avatar.jpg
FoNet/RTS/Euronewsdanas 09:13
Vučić: Saopšteno mi je da je Putin podigao zavesu 1
Foto: FoNet/Instagram
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je sinoć imao dvosatni razgovor sa Miroslavom Lajčakom i savetnicima nemačkog kancelara Šolca i francuskog predsednika Makrona i da je od njih dobijen predlog „potuno nove armature razgovora u Briselu koji bi trebalo da dovedu do skorog i konačnog rešavanja pitanja u sa Kosovom i Metohijom”.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, Vučić je izjavio je da taj razgovor „nije bio lak“.
Saopšteno mi je da je Putin ‘podigao zavesu’ i sada ostaje na svima da se izjasne sa koje strane hoće da ostanu, sa one strane zavese gde ekonomija ne postoji, ili sa strane uspeha gde su oni“, kazao je Vučić.

Srpski narod, kako je naveo predsednik, želi poštovanje međunarodnog prava.

Ostatak vesti na
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-saopsteno-mi-je-da-je-putin-podigao-zavesu/?ref=twdanas


---
Izgleda da se poruke iz Brisela zaoštravaju te da Predsednik Republike Srbije Gospodin Aleksandar Vučić neće baš više imati toliko prilike za driblinge diplomatske neutralnosti. Bojim se da se to odnosi i na aktivno tolerisanje ruskog medijskog i političkog uticaja u Srbiji. Videćemo kakav će razvoj situacije biti u narednom periodu i kakav će biti ruski odgovor u Srbiji na promenu stava.
Udar s Kosova bice sve jaci uz podršku EU. Ako kazemo njet Putinu onda nam ostaje drugarstvo sa Orbijem koji isto EU.
 
Dosta je vrdao sad mora da završi to sa Kosovom zbog čega je i doveden na vlast sad gleda kako to da upakuje svojim sendvičarima
nema sta njima da pakuje, ne glasaju oni za njega zbog Kosova, glasaju oni za njega zbog svojih radnih mesta u drzavnoj sluzbi sa platom od 50-60.000 din. za 'ladjenje muda! dokle god budu cutali, jeli g*vna koja im se serviraju, glasace za Vucica i SNS, a oni ce im i dalje omogucavati da ne rade nista i primaju platu.
 
Ne bih ja bio siguran u budalu kojoj izmiče tlo pod nogama.

Дијаболички државници се лако уцењују. Зато су га и поставили са Запада. Потпуна контрола је битна

Народ је то несвесно провалио, па препушта државништво Србије на том нивоу преговора, док не подивља...
 
Nikad mi nece biti jasno kako neko ulazi u politicke raygovore, a da ne yna kako stvari stoje u realnosti.
Šta znači imati državu? Granice, vojsku, policiju. Njima to obezbeđuje NATO. Ništa se više ne može sa dokumentima iz Srbije.
Nije li to jasno?

Ostalo je stvar mašte, ideje, želje... Ne kažem, ko zna šta bude u budućnosti, ali SADA je tako kako je. Mi smo faktički priznali tu državu iako na sve načine pokušavamo da se to ne vidi nekim protestima, odbijanjem da igramo sa njima u sportu i slično.. sve ono što je maska, a suština je takva kakva je. Samo treba postrožiti davanje naših pasoša ljudima sa K. Takođe, mišljenja sam da ne treba odustati od južnog Kopaonika i sela koje su uvek bile deo Srbije i gde Abanaca nema. I stalno tražiti izmenu granice, jer je ovu nacrtao neko pijan i/ili zlonameran.
Ovde se ne vode pregovori oko bilo čega, jedina politika koja se vodi prema Srbiji (a i svim ostalim "partnerskim" zemljama) je konstatan pritisak. Pritisak znači kontrolu i dobar je za onoga ko može da sprovodi takvu politiku, a loš je naravno za objekt takve politike - a to smo mi.

Ako se jednom odrekneš svoje teritorije i de jure pod diplomatskim pritiskom, znači da to možeš da uradiš i drugi i treći put, što je uvod u opšte rasulo.
Uzgred niko nije nudio neka sela Srbiji i na kraju zašto bi se koristio etnički ključ, to se ne može dobiti.

Priznanjem Kosova samo možemo izgubiti. Na žalost tu smo gde smo, život je pun iskušenja.
 

Pogledajte prilog 1220027

„Šizofreni stil vladanja“: Dok Vučić odlikuje američkog generala za zasluge u Srbiji, tabloidi optužuju CIA da sprema rat na Kosovu


Šizofreni stil vladanja: Dok Vučić odlikuje američkog generala za zasluge u Srbiji, tabloidi optužuju CIA da sprema rat na Kosovu 1


danas 21:16

Odlikovanje komandanta Nacionalne garde Ohaja je lep gest, a znači i da smo dostigli, verovatno i vrhunac te saradnje. Ipak, šizifreno je da u danu u kojem su svi Vučićevi mediji optužili CIA da sprema akciju za izazivanje sukoba na Kosovu predsednik odlikuje američkog generala zbog zasluga za mir i stabilnost. Uz to, ako Srbija vodi politiku neutralnosti onda bi morao da bude odlikovan i neko do predstavnika ruske armije, kažu sagovornici Danasa.

Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane i osnivač Saveta za strateške politike za Danas kaže da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije više od petnaest godina ima izuzetno kvalitetnu saradnju sa Ministarsvom odbrane SAD.

– Nosilac te saradnje sa američke strane je upravo Nacionalna garda Ohaja. Iako je sasvim logično da kada se govori o saradnji dve vojske prvo pomislimo na zajedničke vojne vežbe, razne obuke, donacije, razmene poseta vojnih lica moram da naglasim da je Ministarstvo odbrane SAD učestvovalo u nizu projekata pomoći civilnom stanovništvu u Srbiji putem izgradnje ili rekonstrukcije više škola, vrtića i drugih neophodnih objekata širom Srbije. Odlikovanje komandanta Nacionalne garde Ohaja je lep gest u kome Srbija pokazuje da razume napore koje garda čini na razvijanju kako vojno-vojnih tako i civillno-civilnih odnosa. Podržavam da se zaslužnim oficirima stranih vojski koji ostvaruju izuzetnu saradnju sa VS dodeli adekvatno priznanje, to jeste simbolični čin ali vojnicima mnogo značajan – navodi Šutanovac.

Slično misli i Dragan Šormaz, član Glavnog odbora SNS i osnivač Evroatlantskog saveta Srbije. On navodi da su general Haris lično i Nacionalna garda Ohaja zaslužili da budu odlikovani od Srbije.

– Njihovo zalaganje za dobru saradnju sa Vojskom Srbije, lobiranje u našu korist u odbrambenim strukturama SAD, prenošenje znanja i iskustva na našu vojsku je od ogromnog značaja! Ovo odlikovanje znači da smo dostigli, verovatno i vrhunac te saradnje. Ono što bih ja želeo posle ovog događaja je da donesemo državnu odluku o saveznistvu sa SAD i da na tome marljivo radimo. Uostalom, Amerika nam je pružila ruku – kaže Šormaz.

A Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, ukazuje za naš list na šizofreniju kao stil vladanja.

– U danu u kojem su svi Vučićevi mediji optužili CIA da sprema akciju u kojoj će da ubaci Čečene obučene u uniforme Vojske Srbije da napadnu kosovsku policiju i tako započnu sukob, on odlikuje američkog generala zbog zasluga za mir i stabilnost na Kosovu. To je šizofrenija kao stil vladanja, jer jedno se priča narodu dok u praksi Vučić utvrđuje dogovor sa SAD i to preko više kanala. Po tom dogovoru Kosovo ide u NATO i potom u UN, a Vučić ostaje na vlasti. Al na kraju će proći kao što je prošao Milošević koji se oslanjao na slična obećanja i na ulogu faktora mira i stabilnosti – smatra Parović.


Dok istoričar Dragomir Anđelković kaže da bi ako zvanična Srbija stvarno vodi politiku neutralnosti onda morao da bude odlikovan i neko do predstavnika ruske armije.

– U redu je što je Vučić odlikovao kamdanta nacionalne garde Ohaja, ali ako zvanična Srbija stvarno vodi politiku neutralnosti i spoljnopolitičkog balansiranja, onda bi morao analogno da bude odlikovan i neko od predstavnika ruske armije zaduženih za razvoj odnosa sa srpskom vojskom. Ovako se daje samo još jedan argument u prilog sve rasprostranjenijeg mišljenja da Vučić u svrhu manipulisanja svojim proruski opredeljenim biračima priča o neutralnosti, a zapravo iza kulisa plaća ceh Vašingtonu za opstanak na vlasti uprkos gaženju demokratskih vrednosti za koje se zapadne zemlje načelno zalažu – zakaljučuje Anđelković za Danas.

Нема ту шизофреније.

Вучић влада на политичкој располућености и завађености Срба
 
Nikad mi nece biti jasno kako neko ulazi u politicke raygovore, a da ne yna kako stvari stoje u realnosti.
Šta znači imati državu? Granice, vojsku, policiju. Njima to obezbeđuje NATO. Ništa se više ne može sa dokumentima iz Srbije.
Nije li to jasno?

Ostalo je stvar mašte, ideje, želje... Ne kažem, ko zna šta bude u budućnosti, ali SADA je tako kako je. Mi smo faktički priznali tu državu iako na sve načine pokušavamo da se to ne vidi nekim protestima, odbijanjem da igramo sa njima u sportu i slično.. sve ono što je maska, a suština je takva kakva je. Samo treba postrožiti davanje naših pasoša ljudima sa K. Takođe, mišljenja sam da ne treba odustati od južnog Kopaonika i sela koje su uvek bile deo Srbije i gde Abanaca nema. I stalno tražiti izmenu granice, jer je ovu nacrtao neko pijan i/ili zlonameran.
Pa ne, ali bezveze sam odgovorila sa "ne znam", sada tek vidim. Znam ustvari, moze da se prodje sa licnom kartom Srbije, kao sto moze da se prodje sa licnom kartom "Kosova" u Srbiju samo zarad slobodnog kretanja, ali to nikako ne prejudicira konacni status Kosova niti na bilo koji nacin ugrozava ili stavlja van snage Rezoluciju 1244, tako je saopsteno iz kabineta predsednika, posto je on vodio te pregovore.

U svakom slucaju bolje to nego rat, makar do dalnjeg. Bolje je traziti razumno resenje nego ratovati, ali naravno ne priznati tu tzv. laznu drzavu "Kosovo".
 
Srbi zele na stranu gde su evro, dolar, Mercede, Bmw i Audi.
Srba više nema, ovo nije narod, ovo je samo neka biološka masa koju neoliberalni svetski poredak vaja i modeluje kako im se digne *****.
nema sta njima da pakuje, ne glasaju oni za njega zbog Kosova, glasaju oni za njega zbog svojih radnih mesta u drzavnoj sluzbi sa platom od 50-60.000 din. za 'ladjenje muda! dokle god budu cutali, jeli g*vna koja im se serviraju, glasace za Vucica i SNS, a oni ce im i dalje omogucavati da ne rade nista i primaju platu.
To je to. Posle uvek bude "jao, pa kako?"
Zato što smo *****, eto kako.
 

Vučić: Saopšteno mi je da je Putin „podigao zavesu“​

default-avatar.jpg
FoNet/RTS/Euronewsdanas 09:13
Vučić: Saopšteno mi je da je Putin podigao zavesu 1
Foto: FoNet/Instagram
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je sinoć imao dvosatni razgovor sa Miroslavom Lajčakom i savetnicima nemačkog kancelara Šolca i francuskog predsednika Makrona i da je od njih dobijen predlog „potuno nove armature razgovora u Briselu koji bi trebalo da dovedu do skorog i konačnog rešavanja pitanja u sa Kosovom i Metohijom”.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, Vučić je izjavio je da taj razgovor „nije bio lak“.
Saopšteno mi je da je Putin ‘podigao zavesu’ i sada ostaje na svima da se izjasne sa koje strane hoće da ostanu, sa one strane zavese gde ekonomija ne postoji, ili sa strane uspeha gde su oni“, kazao je Vučić.

Srpski narod, kako je naveo predsednik, želi poštovanje međunarodnog prava.

Ostatak vesti na
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-saopsteno-mi-je-da-je-putin-podigao-zavesu/?ref=twdanas


---
Izgleda da se poruke iz Brisela zaoštravaju te da Predsednik Republike Srbije Gospodin Aleksandar Vučić neće baš više imati toliko prilike za driblinge diplomatske neutralnosti. Bojim se da se to odnosi i na aktivno tolerisanje ruskog medijskog i političkog uticaja u Srbiji. Videćemo kakav će razvoj situacije biti u narednom periodu i kakav će biti ruski odgovor u Srbiji na promenu stava.

Sad se tek vidi, koliko nije postojao ni pritisak niti je bilo kome u Evropi bilo bitno konacno resavanje pitanja Kosova, vec je ostavljeno Srbiji i Kosovu da se dogovore u okvirima koji su postavljeni nakon bombardovanja, povlacenja nase vojske i fakticki nase drzave sa Kosova. A posto smo i mi i oni slepci nad slepcima kojima bi odgovaralo da se valjamo u mulju jos 200 godina, to pitanje se nikada ne bi ni resilo, da se nije desio rat u Ukrajini i da nekome tamo, nase istorijsko pitanje nije postalo kamen u cipeli, koji valja sto pre izvaditi.

Jedino sto se Vucicu mora priznati da je uradio dobro za sve vreme vladavine (iako to vaskoliki domacinski svet nema ni trunke mozga da skapira) je sto je promenio polozaj Srbije, i postavio se kao konstruktivni partner u pregovorima, za razliku od veliko-patriotsko-tupackog stava, mi ne damo nista, samo je nasa istina The Istina, pa kad dobiju po labrnji daju sve. Pa je cak i Hil rekao, sto nismo navikli da cujemo, Srbija je ispunila svoje, sad je red na druge.

Izmedju redova, sto rekose, ako se dogovorite onda sve moze, a vi cete se sada lepo dogovoriti. Zato su se otoplili odnosi izmedju opozicije i vlasti, Djilas sinoc, druga vest, posle "predsednik Vucic" (neverovanje) i to u pozitivnom smislu, da bi se sve lepo sprovelo uz kao opstenarodni konsenzus.

Licno, mislim da bi se Vucic najradje okrenuo od Rusa, ali sto je neko gore rekao, gleda kako da izbegne caj sa polonijumom.
 

Back
Top