Quantcast

Вучић радницима Крушика након афере: Нисте зарадили плате које сад добијате ВИДЕО

3BEP

Veoma poznat
Poruka
10.446
Председник Србије, Александар Вучић, рекао је у понедељак 09. марта радницима Крушика да неће имати проблема ни са платама, ни са послом.

Вучић је рекао да је држава спремна да уложи велики новац у Крушик, како би та фабрика опстала, али да ће морати да се спроведу темељне и озбиљне реформе у комплетној наменској индустрији, посебно у Застави и управо, Крушику, јер радници нису зарадили плате које сад добијају.


„Нисам дошао да вас лажем, нити је то могуће“, рекао је Вучић и додао да ће морати да се види како да се помогне и реше проблеми, који су настали из објективних, али и због недовољне способности различитих пословодстава, као и због рушења угледа Крушика у међународној јавности.

„Због тога Крушик данас није у сјајној ситуацији, али нисмо дошли да кукамо, већ да видимо како да помогнемо“, рекао је Вучић.

Вучић је најавио темељне реформе у целој одбрамбеној индустрији Србије, посебно у Крушику и Застави.

„Држава је спремна да уложи велики новац да бисте могли да опстанете и сачувате посао, али тај новац мора да буде одговорно трошен, да имамо људе који знају шта је будућност, а не да за четири месеца понављамо исту причу“, рекао је Вучић.

Вучић је поручио радницима да неће имати проблема ни са платама, ни са послом, али их је замолио да и они помогну својој држави и одговорним понашањем потврде шансу да Крушик опстане на тржишту и разлог да постоји.

Вучић је, нагласио да ће се држава више посветити развоју ракетних програма који доносе много већи профит.

Вучић је напоменуо радницима да ништа не може да падне с неба и да ће радници Крушика морати то да зараде, али да ће већим платама запосленима и већим плаћањима добављачима бити обухваћена цела одбрамбена индустрија.

Вучић је рекао да је циљ да се избегне ситуација да се добављачима дугује и да буду у сталном недостатку, већ да могу на време да набављају потребне материјале.

Како је рекао, у Крушику ће бити реорганизован посао тако што ће предузеће бити оријентисано на тржиште и профитабилне програме, а што мање на новац из државне касе.

„Дошао сам да вам у лице кажем у каквом је стању ваше предузеће“, рекао је Вучић обраћајући се запосленима и додао да и држава сносни део одговорности јер није успела да сачува Крушик од разних гласина, због чега су неки у окружењу преузели уговоре уместо Крушика.

Додао је да ће се Крушик са тим проблемом суочавати у наредних годину или годину и по дана, уз све друге проблеме.

„Знамо да је Крушик срце Ваљева и колубарксог округа и централног дела Западне Србије. У Крушику ради 3.100 људи, а плата је у јануару била у просеку 63.000 динара, али то није било усклађено са могућностима Крушика већ је тако било због енормних давања државе, а не због тога што је то било зарађено“.

Вучић је рекао да Ваљево без Крушика није Ваљево и да би без тог предузећа сви отишли у Београд или иностранство.

Ваљево је важно чвориште за постојање целе Србије и зато ћемо наставити са великим улагањима у Крушик и Ваљево.

„Ту је реч о десетинама милиона евра које ћемо уложити и о томе ће вас упознати ваше пословодство“, рекао је Вучић додајући да ће то бити исплаћено из текућег буџета, али да ће се зато уштедети на другом месту у буџету.

„Молим за подршку и помоћ и одговорност и озбиљност“, рекао је Вучић додајући да све може да се постигне ако буде довољно уговора.

Војска Србије ће куповати велики број производа од вас, а посебно су заинтересовани за 128 милиметара, 155 мм, ракете и друго, рекао је Вучић додајући да Крушик много више зарађује на ракетама.

„Војска Србије ће да уплати 10 милиона евра Крушику за нови уговор, плус оно што ће држава да да без обзира на уговоре о којима не желим да говорим пред свима“, рекао је Вучић.

Поручио је да ће Крушик имати добру будућност, али само ако радници буду добро и вредно радили и разумели да држава није ћуп из којег треба само да се извлачи.

Ви и ваша деца имаћете сигурну будућност и нећемо одустати од подизања одбрамбене индустрије Србије, ни по коју цену, иако би то у свету многи желели, рекао је Вучић додајући да када земља нема одбрамбену индустрију да безбедност зависи увек од неког другог и да ли ће јој у некој ситуацији све што је потребно бити испоручено на време.

Желимо да можемо у сваком тренутку да заштитимо нашу децу, рекао је Вучић.

Такође, истиче да је одбрамбена индустрија кључна индустријска грана за развој економије.

Нећемо дозволити да пропадне и зато вас молим за подршку, рекао је Вучић.

Већ наредних дана у Крушику ће бити боља ситуација пошто ће држава дати све од себе да укључи стручне људе који ће помоћи да се нађу нови уговори и нова тржишта, како би имали пуну упосленост већ пре краја године, рекао је Вучић.

https://srbin.info/politika/vucic-r...niste-zaradili-plate-koje-sad-dobijate-video/

Opljačkao je namensku industriju i sad dolazi pred radnike da glumi nekog spasitelja,još podjebava niste zaradili..Koje djubre nevidjeno..
 
Poruka
3.355
Морална наказа

...su zapravo sami radnici Krušika koji nisu stali uz druga iz pogona, ako nek ostani svi bez posla kad su takvi kakvi jesu...
Umesto da popuje rukovodstvu koje radi šta već radi on njima kaže niste zaradili plate?
Ako i treba tako, kad nema niko da ustane i kaže kako bre nismo zaradili, a pogon ne staje?
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.