Pitanje suverenosti država, posebno kakva je naša, je upitna. Suveren si kad o svemu sam možeš da odlučuješ i radiš šta ti volja. Danas zavisiš od drugih. Eto mi dobijamo naftu preko jadransko naftovoda. Od 2022 iz tog naftovoda čak i ruski NIS nije uopšte mogao da kupuje rusku naftu na preradu, već je kupovao ne rusku. Okružen si zemljama NATO. Sve se to mora uzeti u obzir. Govoriti o nekakvom suverenitetu može ali u nekim okvirima. Recimo, Makron je rekao vaši građani će odlučiti za litijum. A opet, neke stvari ne možemo drugačije nego je datost.
Ljudi žele sa žive u snovima, a suverenitet im je da budeš vazal vojne hunte iz Moskve...
Eto koliko daleko doseže njihov um, pored Moskve tu su i ,,braca" Kinezi koji su otudjili i potrovali istok zemlje, onako bratski...
Eu nije ideal, niti idealna situacija, ali jedino tako možemo imati dostojnu budućnost, a ne da ljudi rade za 60k i primaju 20-25k penzije...
Mene niko od njih ne interesuje u globalu, jedino želim da prosečan Srbin tamo 2030-te može reći da ja živim dobro i mogu od svojih primanja imati dostojanstven zivot.
Želim da mladi ljudi koji su preduzetnici imaju vetar u leđa, poljoprivrednici još veće Ipak fondove i subvencije po hektaru, grlu stoke...
Sve ovo sto sam rekao za mene je patriotizam, uz naravno ekologiju koja nam je na nivou Bangladesa...
Suverenizam nije Kuba koja se bukvalno raspada u svakom smislu, a ti ljudi nista manje nisu vredni od prosečnog Amera ili Evropljanina, suverenizam nije Venecuela sa onoliki bogatstva, gde im narod prosjacki zivi...