Vučić priznao da Srbija nije suverena i nezavisna zemlja, jer kaze da ce Amerika odluciti o vlasnickoj strukturi u NiS-u...

Ne znam sta ce Rusi, a to me i ne zanima. Ovo je samo jos jedan demant vama koji ste insistirali da Vucicu ruski ili neki drugi interesi ispred srpskih interesa.
ja to nigde ne kazem, naprotiv, on je kupio rafale. a oni su nafo avioni, sad ce da otera ruse, a zaharova je samo gledala da rusi ne budu krivi za ulazak srbije u nafo

...

Jedan autorski osvrt...

Dakle konacno je AVtihrist obelodanio ono sto mi svi pricamo odavno da je obican kvisling i da Srbija pod njim nije ni suverena ni nezavisna...

Evo:

https://www.kurir.rs/vesti/politika/9553265/aleksandar-vucic-o-sankcijama-nis-u

Dakle ovo znaci da AMERIKA UPRAVLJA SRBIJOM KAO BANANA DRZAVOM...:rtfm:

...
Donald Trump Water GIF by Election 2016

Da li Srbija bila suverena zemlja kada je NIS predata Putinu? Nije!
Samo što koliko god da ne volim Vučića (a svi valjda znate da mi nije na listi omiljenih likova) ne mogu da ga krivim za to jer je tad bio opozicija.
Mozda je NIS prodata ispod cijene, ali smo dobijali ruski gas i naftu po nizim cijenama , a i dobro i posteno su punili budjet, za razliku od kineza, kojima je zvalo predao najbogatiji rudnik zlata, srebra i bakra za 1% rudne rente od prikaznog profita.

Nemoj da zivis u zabludi da je Djindjic bio nezavistan u odlucivanju.
Nisu nasi zapadni prijatelji bombardovali ovu zemlju da bi postavili ovde politicare koji ce da misle svojom glavom i vode nezavisnu politiku.
Nije u pocetku ali posle se sve vise otrgao sto je i javno govorio, pogotovo pred kraj svog zivota.

Mozda je NIS prodata ispod cijene, ali smo dobijali ruski gas i naftu po nizim cijenama , a i dobro i posteno su punili budjet, za razliku od kineza, kojima je zvalo predao najbogatiji rudnik zlata, srebra i bakra za 1% rudne rente od prikaznog profita.
Слушам човека који каже да Чиле на бакар има рудну ренту од 48%. Тако да је ово "наше" 1% "премија". У рангу само Конга. :namcor:

Đinđić je želeo da se ophode prema njemu sa poštovanjem, u tom smislu je rekao da ne mogu strani ambasadori da rade šta hoće. Međutim, daleko od toga da je bio nespreman da na ozbiljan način sarađuje. Recimo, vrlo je ozbiljno shvatio da bez saradnje sa Hagom Srbija nema nikakvih šansi. Sami smo bili, tek izašli iz sankcija, tek priznati u UN, CG htela da se odvoji, niđta nam nije išlo u prilog, teška prošlost, izgubljen rat sa NATO.

Pitanje suverenosti država, posebno kakva je naša, je upitna. Suveren si kad o svemu sam možeš da odlučuješ i radiš šta ti volja. Danas zavisiš od drugih. Eto mi dobijamo naftu preko jadransko naftovoda. Od 2022 iz tog naftovoda čak i ruski NIS nije uopšte mogao da kupuje rusku naftu na preradu, već je kupovao ne rusku. Okružen si zemljama NATO. Sve se to mora uzeti u obzir. Govoriti o nekakvom suverenitetu može ali u nekim okvirima. Recimo, Makron je rekao vaši građani će odlučiti za litijum. A opet, neke stvari ne možemo drugačije nego je datost.

Pitanje suverenosti država, posebno kakva je naša, je upitna. Suveren si kad o svemu sam možeš da odlučuješ i radiš šta ti volja. Danas zavisiš od drugih. Eto mi dobijamo naftu preko jadransko naftovoda. Od 2022 iz tog naftovoda čak i ruski NIS nije uopšte mogao da kupuje rusku naftu na preradu, već je kupovao ne rusku. Okružen si zemljama NATO. Sve se to mora uzeti u obzir. Govoriti o nekakvom suverenitetu može ali u nekim okvirima. Recimo, Makron je rekao vaši građani će odlučiti za litijum. A opet, neke stvari ne možemo drugačije nego je datost.
Ljudi žele sa žive u snovima, a suverenitet im je da budeš vazal vojne hunte iz Moskve...

Eto koliko daleko doseže njihov um, pored Moskve tu su i ,,braca" Kinezi koji su otudjili i potrovali istok zemlje, onako bratski...

Eu nije ideal, niti idealna situacija, ali jedino tako možemo imati dostojnu budućnost, a ne da ljudi rade za 60k i primaju 20-25k penzije...

Mene niko od njih ne interesuje u globalu, jedino želim da prosečan Srbin tamo 2030-te može reći da ja živim dobro i mogu od svojih primanja imati dostojanstven zivot.

Želim da mladi ljudi koji su preduzetnici imaju vetar u leđa, poljoprivrednici još veće Ipak fondove i subvencije po hektaru, grlu stoke...

Sve ovo sto sam rekao za mene je patriotizam, uz naravno ekologiju koja nam je na nivou Bangladesa...

Suverenizam nije Kuba koja se bukvalno raspada u svakom smislu, a ti ljudi nista manje nisu vredni od prosečnog Amera ili Evropljanina, suverenizam nije Venecuela sa onoliki bogatstva, gde im narod prosjacki zivi...

Back