Vučić: Priključak na gas ne sme da košta više od 800 evra

Motorcyclist

Stara legenda
Poruka
76.623
Vučić: Priključak na gas ne sme da košta više od 800 evra

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja građana koja su stigla na zvanični nalog Budućnost Srbije - Aleksandar Vučić na Fejsbuku.
IZVOR: TANJUG SREDA, 5.02.2020. | 16:09


Podeli
Foto: Depositphotos/lightpoet

Foto: Depositphotos/lightpoet​
Vučić je danas izjavio da priključak domaćinstava u Srbiji na gas ne sme da košta građane više od 800 evra.

Odgovarajući na pitanje građanina iz Ćuprije, koje je predsedniku upućeno putem Fejsbuka, a u kom je naveo da bi njega ta investicija koštala oko 3.000 evra, Vučić ga je savetovao da ne pristaje na tu cenu.

MOŽDA VAS ZANIMA
"Priključenje na gas je veoma važno i nemojte da pristajete na tu cenu, jer je trošak 'Srbijagasu' za to od 600 do 700 evra, plus priključak može biti oko 50 i 100 evra, znači ne sme da košta više od 800 evra. Razgovaraćemo i sa lokalnim samoupravama da izbace nepotrebne takse i da se dogovorimo sa 'Srbijagasom' da omogući da se to isplaćuje na pet godina", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to bi značilo da će građani 60 meseci plaćati po 10 ili 12 evra mesečno da isplate tu investiciju.

Vučić je pozvao građane da se što više priključuju na gas, jer će, kaže, Srbija imati dovoljno gasa, koji postaje sve važniji i za industriju i za domaćinstvo.

"Uradićemo još 5.000 kilometara puteva"
Foto: Depositphotos/bogdan.hoda

Foto: Depositphotos/bogdan.hoda​
U Srbiji nikada nije izgradjeno više puteva, a planom "Srbija 2025" predviđeno je da se uradi još 5.000 kilometara lokalnih i regionalnih puteva, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja građana, obećao meštaninu sela Velika Vrbnica kod Aleksandrovca Župskog da je već inicirao, u svojoj nedavnoj poseti prilikom obeležavanja početka radova na Moravskom koridoru, da se neasfaltirani put u tom selu asfaltira.

Na predsednikovoj Fejsbuk stranici, meštanin tog sela naveo je da je od 1.600 metara tog puta samo 500 metara asflatirano i da deca po zimi pešače po blatu i snegu.

"Proverićemo dokle se sa tim stiglo", obećao je predsednik.

Vučić je kazao i da je u 2019. urađeno od dva i po do tri i po više lokalnih puteva nego 2012. godine. Ističe da je asfaltiranje puteva, uz izgradnju vodovoda i kanalizacije, suština napretka standarda, a koji utiču i na više novca u novčaniku gradjana.

Vučić kaže da će izgradnja Moravskog koridora naročito značiti meštanima Aleksandrovca.

Vučić je, takođe, obećao jednom meštaninu Lipničkog Ssora, koji se žalio na buduću trasu brze saobraćajnice Ruma - Šabac, da će razmotriti sve mogućnosti, kao i žalbe građana iz šabačkog sela Štitar.

Na pitanje da li će se graditi obilaznica oko Vršca, Vučić je rekao da obilaznica nije predviđena planovima za 2020, ali da će taj projekat biti ubačen u plan za 2021. Ipak, kaže da ne misli da je to najveći problem za Vršac, kao i da bi u to mesto, pored Štada grupe koja tu uspešno posluje, trebalo dovesti još jednog investitora. Ukazao je i na to da u Vršcu i okolini žive ljudi više nacionalnosti i da je problem što odlaze iz tog dela zemlje. Vučić je dodao da će se praviti i brza saobraćajnica do Vršca i da će se razvojem infrastrukture u južnom Banatu raditi na dovođenju investitora.

Obavezati poslodavce da ne daju otkaz trudnici
U Srbiji su postojale firme koje se ničim nisu bavile, a zapošljavale su trudnice, kako bi uzimali pomoć od države za isplatu novca i zarađivali velike profite i tome se moralo stati na put, rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje jedne građanke.

"Moramo da obavežemo poslodavce, da garantuju ostanak radnog odnosa onim ženama koje žele da rode dete", dodao je Vučić.

On je govoreći o Zakonu o zdravstvenom osiguranju koji predviđa da buduće mame moraju da rade 12 meseci u kontinuitetu, odnosno 18 meseci sa prekidima, kako bi za vreme bolovanja primale pun iznos naknade, a ranije je to bilo tri meseca, da uprkos zloupotrebama mora da se pronađe neko rešenje za savesne majke i roditelje.

"Sa time imamo problem i smanjivali smo taj rok na tri godine, pa na dve i na kraju na 12 meseci neprekidno", rekao je on.

Prema njegovim rečima, i da se ovaj rok smanji na šest meseci, ne bi sprečili tu vrstu prakse pljačke državnih para.

"Moramo da nađemo rešenje, kako bi izbegli pljačku državnih para, a da istovremeno možemo da pomognemo trudnicama. Nikada trudnica ne može da dobije otkaz, ukoliko gazda misli da onaj ko treba da rodi dete nije dovoljno važan i nije dovoljno bitan", dodaje Vučić.

Radnici da prijave prevare sa minimalcem
Vučić je kazao da su prisutne dve vrste prevare sa minimalnom zaradom, jedna gde pojedini poslodavci lažno prijavljuju visinu zarade da ne bi plaćali porez na ostatak, a druga da poslodavci isplaćuju minimalnu sumu, a onda traže od radnika da vrate deo isplaćene zarade.

Vučić je poručio, odgovarajući na pitanje jedne Lazarevčanke koja se požalila na poslodavce, da je povećan minimalac za ovu godinu za čak 11,27 odsto i da iznosi nešto više od 30.000 dinara i da je nijedan građanin ne može manje od toga da bude isplaćen.

"Poslaćemo inspekcije i taj problem moramo da rešimo. Nećemo dati mira ljudima koji misle da to ne poštuju", poručio je Vučić.

Kaže da postoje dve vrste koverata plave i bele, u jednim poslodavci koji muvaju sa minimalcem daju radnicima u belom kovertu oko 30.000 dinara po zakonu, a onda traže od njih da im u plavom kovertu vrate 5.000 dinara. Sa druge strane, pojedini poslodavci isplate radniku zvanično tih 30.000 dinara, a na ruke im daju još 500 ili 600 evra za koje ne žele da plate porez.

Oba slučaja nisu fer prema državi, naglasio je Vučić i istakao da se država bori da poboljša materijalni položaj najsiromašnijih gradjana.

Dodaje da je minimalac povećan za 11,27 odsto i da i životni stadard tih radnika treba da bude veći za oko 10 odsto, a ne da im se to uzima. Zamolio je radnike da prijave sve takve slučajeve i kazao da će državni organi reagovati.https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=02&dd=05&nav_id=1651066

Botovi u komentarima dakle, ciji gas se gura, za koga i ko se ogradjuje???
 

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
34.924
Predsednik države,bez radnog staža van politike,laže da određuje cene nečega? :roll:

Pa ne određuje on, već oni koji znaju

Ne znam ni da li je njegovo da se bavi cenom, no poznavajući logiku tržišta koje je ovde kreirano, zvuči mi logično da se limitira cena kako bi se stimulisala ugradnja gasa . (da ti sad objašnjavam zašto, besmisleno mi je )

Ovo po pitanju plata je tačno , kao i (zlo)upotreba porodiljskih bolovanja ( sad mi je jasnija tema gde se tvrdilo da poslodavca košta porodiljsko i lagarije tamo izrečene) ... inače, sistema porodiljskog koristile su i neke osobe bliske osobi koja je vrlo bliska precedniku, kao saradnik ... pa bi bio red da krene od svojih
 
Poruka
27.384
Predsednik države,bez radnog staža van politike,laže da određuje cene nečega? :roll:
ЕКОНОМСКА ПОРУГА Србији није никада ни трафику самостално водила, а трабуња о економији.. :roll:

За неупућене:
У укупном учешћу Буџета од прихода из ПДВ-а:
-ПДВ на увозну робу 89,24%
-ПДВ на домаће производе 10,76%


Овакав економски концепт Генија, води право у КАТАСТРОФУ!
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.