Casual Observer
Legenda
- Poruka
- 65.394
Председник Републике Србије Александар Вучић гостујући у емисији "Ћирилица" на Хепи телевизији, говорио је пре свега о трагедији која се у петак догодила на Железничкој станици у Новом Саду, али и о другим актуелним темама.
- Не може да им падне на памет ништа мудро, озбиљно, одговорно, да предложе нешто. Нећете срушити Владу Србије. Па да успеју да је сруше, да Вучевић каже сутра "ево, немамо Владу Србије", па коме ћу ја да дам мандат, никоме од њих нећу јер их знам, гледам их сваки дан, и како се понашају и данас, даћу неком одговорном.
- Немојте Милоша Вучевића, неће проћи. Ја вам нудим решење. Скупштина без проблема са 126 гласова, испунићемо жељу, дајте нам ваших 70, 80. Саветодавно мишљење на референдуму да тражимо од народа да ли су сагласни са разрешењем Александра Вучића, уколико је народ сагласан са тим, јавно се заветујем, тог дана дајем оставку и идете на нове председничке и нове парламентарне изборе. То већ можемо у јануару, марту или мају. Немојте да малтретирате овај народ. Увек исти људи, закључио је Вучић.
https://www.politika.rs/scc/clanak/642245/Vucic-predlozio-referendum
U ozbiljnim državama se od ovakvih nesreća ne prave politička pitanja nego se pomaže preživelima i porodicama unesrećenih i traže trajnija rešenja problema koji su do toga doveli . U banana republikama otimanje o vlast ne prestaje ni na trenutak, i baš sve je pogodno za prosipanje demagogije, traženja vanrednih izbora i nuđenja referenduma.