Вучић позвао грађане да 22. априла присуствују смотри војне технике

сигурна сам да неће изложити баш све , има надлежних људи који о томе мисле ..надам се бар
americki i britanski vojni savetnici, nalaze se na trecem spratu generalstaba vojske srbije...savetnici, da prevedemo na srpski mjezik, to su kontrolori i sefovi
 
Smotra vojne tehnike je za unutrasnju upotrebu, za ove koji se naoruzavaju da izazovu gradjanski rat, pa da znaju, kako nije moglo 90tih ne moze ni sada.
Istina je da taj kriminalni raspad drzi drzavne ustanove i sveti se narodu cim pokaze da hoce svoju drzavu, ali drzava mora da se uspostavi, a neprijatelj izbaci zakonitim sredstvima.
 
Danas i sada najmanji su nam problem stranci i siptari i za jedne i za druge rade kriminalci zaposleni u drzavnim sistemima i upravi, koji spremaju rusenje vlasti silom, jer drugacije ne mogu, isto kao 1999. kada su platili NATO nasim parama koje nisu naplacene po Svetu, a gde su otisle pare koje su ameri trebali da vrate 2004. iz narodne banke Jugoslavije?
 
Beograd -- Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u subotu će biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023".

1330000414644119e982654029101695_v4_big.jpg


Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, u prikazu sposobnosti Vojske Srbije angažovano je više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

Kako se navodi, prikaz je otvoren za javnost, a posetioci će biti u prilici da vide najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=04&dd=20&nav_category=12&nav_id=2320862
 
Beograd -- Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u subotu će biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023".

1330000414644119e982654029101695_v4_big.jpg


Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, u prikazu sposobnosti Vojske Srbije angažovano je više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

Kako se navodi, prikaz je otvoren za javnost, a posetioci će biti u prilici da vide najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=04&dd=20&nav_category=12&nav_id=2320862

šta će nam ovo?
vojska služi da se ide u rat, i da se gine
srbići neće ni da idu u rat ni da ginu
poklonite sve ovo nekom hrabrijem i časnijem narodu od srbića.
puca se bojevom municijom po srbima na kosovu, a oni se valjaju po batajničkom blatu?
da imaju i malo i časti i obraza, to se ne bi dešavalo.
čekajte lepo da kosovo* udje u nato, pa ćete imati i zajedničke vežbe sa šiftarima!
ljubav balkanskog kalifata ima da procveta!
.....
nekad se govorilo ČAST I OBRAZ NEMAJU CENU a sada MIR NEMA CENU!

e pa kome je mir miliji od časti ne treba ni da ima vojsku, al stvarno...
 
Poslednja izmena:

UŽIVO NA TV PINK I PINK.RS - Završen vojni spektakl 'Granit 2023'! Predsednik Vučić obilazi naoružanje: Ponosan sam na našu vojsku (FOTO)​


Izvor: Pink.rs, Foto: Univerzum HD Media/N.M |pre 3 sata|pre 12 minuta

Vojska Srbije danas na aerodromu u Batajnici prikazuje novu opremu i veštine svojih pripadnika, a tom veličanstvenom prikazu snage i moći "Granit 2023" prisustvovaće državni vrh na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova učestvovaće u prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023", koji se održava povodom Dana Vojske Srbije.

Kapije vojnog aerodroma otvorene su za sve građane od devet do 15 sati, a najatraktivniji deo programa počeće u 11 sati.

Ulazak na vojni aerodrom omogućen je iz tri pravca - glavni ulaz na vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", ulaz u Vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović", kao i ulaz na aerodrom iz pravca Nove Pazove.


12:30 - Predsednik Vučić na štandu PR-DC

676

Foto: privatna arhiva
12:10 - Ponosan sam na našu vojsku

- Kada imate jeftinu pretnju iz vazduha, morate da odgovorite jeftinim naoružanjem, to smo videli sada u Ukrajini. Mi sada ponovo obnavljamo Strele i imamo ih mnogo - naveo je predsednik Vučić.

- To su sve stvari koje ranije niste mogli da vidite. Pre je bio jedan prototip, sad ih ima 26. Sad moramo municiji da se posvetimo, moramo za sebe da čuvamo jer smo videli da municija postaje veliki resurs - rekao je Vučić.

- Pre 10 godina nismo imali ništa - istakao je Vučić.

Vučić je prilikom obilaska istakao značaj municije.

- Ponosan sam na ovo što danas pokazujemo, a to je hiljadama milja udaljeno od onog što smo mogli da pokažemo u prošlosti - kazao je Vučić.

11: 55 Gotov je prikaz, a predsednik Vučić krenuo je u oblazak

Predsednik Vučić u prisustvu mađarskog premijera Viktora Orbana obilazi naoružanje i vojnu opremu na aerodromu Batajnica.

11:49 - Prikazan "mistral 3"

Prikazan "mistral 3" - PVO raketa malog dometa, velika brzina od 930 metara u sekundi, velike manevarske karakteristike.

11:41 - Nalet migova-29

11:35 - Defile pripadnika različitih specijalnih jedinica


Početak defilea pripadnika različitih specijalnih jedinica - prvi put na jednom mestu.

11:22 - Nalet "orlova J22"

"Orao J22" prvi avion domaće proizvodnje koji može da leti brže od zvuka.

11:17 - "Kobre" neutrališu teroriste

Pripadnici "Kobri" blokiraju oteto motorno vozilo i neutrališu terotiste, presreće se vozilo čeonim sudarom.

Foto: Univerzum HD Media/N.M
11:15 - Helikopterski desant (Mi-8 i Mi-17)

Helikopterski desant sa helikopterima Mi-8 i Mi-17 koji sa timovima vrše desantiranje i sa užadima iz Mi-17, sa 72. brigadom za specijalne operacije.

11:05 - Padobranski demo skok

Prikaz počinje padobranskim demo skokom pripadnika 63. padobranske birgade. Oni stižu helikopterom H145.

Vlada Glišić, pukovnik avijacije poželeo je doborodšlicu na prikaz sposobnosti "Granit".

11:01 - Pred početak vežbe, intonirana je državna himna, a predstavnici počasne Garde predali su raport poredsedniku Vučiću, koji je obišao njene pripadnike uz egzircir.

10:51 - Predsednik Vučić je stigao u Batajnicu.

10:15 - U toku su poslednje pripreme za spektakl


676


09:05 - Otvorene kapije vojnog aerodroma u Batajnici do 15 sati

Kapije aerodroma otvorene su za građane od 9 do 15 sati.

09:00 - Vučić sa Orbanom na prikazu sposobnosti Vojske Srbije u Batajnici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit“ na vojnom aerodormu na Batajnici.

08:30 - Izmenjen prevoz u Batajnici

Zbog realizacije prikaza sposobnosti Vojske Srbije GRANIT 2023 danas će doći i do posebne organizacije saobraćaja od 7 do 16 časova, tako da će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

- Vozila sa linije 700 će saobraćati od okretnice „Batajnica (železnička stanica)”, ulicama Matrozovom, Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada i dalje redovnom trasom;

- Vozila sa linija 73, 706 i 706E će saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Carice Jelene, Matrozovom do okretnice „Batajnica (železnička stanica)”;

- Vozila sa linije 702 će saobraćati ulicama Šangajskom i Mladih gorana do privremenog terminusa „Batajnica (Šangajska)”;

- Vozila sa linije 703 se dele na dve linije, i to na liniju 703L: privremeni terminus „Batajnica (Šangajska)” – Mladih gorana – Šangajska – Put za Ugrinovce – Beogradska – terminus „Ugrinovci”, kao i na liniju 703L1: terminus „Zemun /Kej oslobođenja/” – Marka Nikolića – Dr Jovana Subotića – Stevana Markovića – Glavna – Trg Branka Radičevića – Cara Dušana – Batajnički drum – Batajnički drum 6. deo – Batajnički drum 17. deo – Slobodana Bajića – Batajnički drum – Majora Zorana Radosavljevića – (Matrozova, Carice Jelene, u smeru ka Keju oslobođenja) – Stevana Dubajića – Kralja Radoslava – Vojvode Nikole Stanjevića – Matrozova – terminus „Batajnica (železnička stanica)”.

676

Foto: Tanjug /MINISTARSTVO ODBRANE / ANDRIJA GAVRILOVIĆ
- Uspostavlja se privremena lokalna autobuska linija 706AM, koja će saobraćati na relaciji „Batajnica (železnička stanica)” – aerodrom Batajnica. Trasa linije je sledeća: Batajnica (železnička stanica)” – Matrozova – Carice Jelene – Pukovnika Milenka Pavlovića – terminus „Aerodrom Batajnica”. Vozila sa ove linije će koristiti sva postojeća stajališta.

Linije gradskog prevoza prema vojnom aerodromu u Batajnici saobraćaće prema dnevnom redu vožnje koji važi tokom radnih dana.

08:00 - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je ocenio da do sada ovakav obim i sadržaj prikaza naoružanja i vojne opreme nije viđen u Srbiji. Dodao je da će u jednom trenutku na nebu biti više od 50 vazduhoplova.
 

Back
Top