Вучић поручио са Форума Србија-Италија: Мелони за неку недељу долази у Београд, кад изаберемо нову владу

Dе Sisti

Stara legenda
Poruka
87.494

Значи, ништа од избора?

П'доообро

Вучић поручио са Форума Србија–Италија: Мелони за неку недељу долази у Београд, кад изаберемо нову владу​

https://www.politika.rs/scc/clanak/...lju-dolazi-u-beograd-kad-izaberemo-novu-vladu

„Много сам срећан што сте данас у Београду и жао ми је што ће председница владе Мелони так за неку недељу доћи у Београд, када изаберемо владу. Све непланирано било..., али тако то иде у политици. Срећом, српско-италијански односи су толико стабилни, а и будите уверени, Србија ће умети да сачува своју унутрашњу стабилност, да шта год да се деси, наше односе не може да поремети”, поручио је Вучић.

Znači neće da ćorkira svoju ekipu, neće izbore, neće prelaznu vladu... samo malo šminke, da promeni ime partije i na čelo vlade stavi drugog poltrona i misli da to proda građanima. Čim se on pravi lud, očigledno da pritisak nije dovoljan, možda je vreme da se blokade malo "pojačaju" ;)

Значи, ништа од избора?

П'доообро

Вучић поручио са Форума Србија–Италија: Мелони за неку недељу долази у Београд, кад изаберемо нову владу​

https://www.politika.rs/scc/clanak/...lju-dolazi-u-beograd-kad-izaberemo-novu-vladu

„Много сам срећан што сте данас у Београду и жао ми је што ће председница владе Мелони так за неку недељу доћи у Београд, када изаберемо владу. Све непланирано било..., али тако то иде у политици. Срећом, српско-италијански односи су толико стабилни, а и будите уверени, Србија ће умети да сачува своју унутрашњу стабилност, да шта год да се деси, наше односе не може да поремети”, поручио је Вучић.

Famozna rekonstrukcija, izgleda.

3413100_whatsapp-image-20230403-at-10-29-49-am_ff-jpg.jpg

26132_6_f-jpg.jpg

Famozna rekonstrukcija, izgleda.
Pošto je opozicija zapela za prelaznu vladu izgleda izbori neće skoro. Verovatno tek 2027 jer opozicija će tada verovati da na primer Lompar i može pobediti nekog kandidata SNS koji nije Vučić.

Pošto je opozicija zapela za prelaznu vladu izgleda izbori neće skoro. Verovatno tek 2027 jer opozicija će tada verovati da na primer Lompar i može pobediti nekog kandidata SNS koji nije Vučić.

Kako je Vučić krenuo da menja kao čarape i eliminiše razne ličnosti, ponavlja se situacija koja se desila i ranije.

Ja stvarno ne znam ko je ostao Vučiću čak i u domenu hipotetike sem Nikole Selakovića.

Значи, ништа од избора?

П'доообро

zvaloljublje znaci

meloni podrzava vucica a ti to promovises a

zvaloljublje znaci

meloni podrzava vucica a ti to promovises a
Тихи, касно је сад да се бавиш подвалама, након што си дубоко загазио у блато жвалољубља.

Да резимирамо последњих 8 дана:

23/01: Нико у власти не помиње никакве оставке
24/01: Говорка се да ће Вучић изнудити оставку Славице Ђ.Дејановић
27/01: Вучић, Вучевић и Брнаба у ударном термину са националних фреквенција, Вучић наређује Вучевићу темељну реконструкцију Владе (то значи, Вучевић да остане Премијер)
28/01: Вучевић подноси оставку, Влада пала.
28/01: Вучић најављује нове изборе као вероватнији исход, каже одлучиће за десетак дана
30/01: Вучић кратко разговарао са шефом Делегације ЕУ, а са немачком амбасадорком још краће
31/01: Вучић каже ускоро долази Ђурђија Мелонија чим направимо нову Владу
31/01: Вулин вели, нема нових избора

:lol:

Neće izbore jer zna da bi studenti + Sremci, a po nagovoru Vojvode Save, blokirali i onemogućali održavanje istih, a to bi njega nateralo na primenu sile i konačno dovelo do kraja vladavine.

Zato samo rekonstrukcija i da se poživi još neko vreme.

Neće izbore jer zna da bi studenti + Sremci, a po nagovoru Vojvode Save, blokirali i onemogućali održavanje istih, a to bi njega nateralo na primenu sile i konačno dovelo do kraja vladavine.

Zato samo rekonstrukcija i da se poživi još neko vreme.
A не дају му нове изборе, јер би тиме купио време да не реши НИС.
Овако... Само весело.
Нова Влада неће бити јача од ове пале

A не дају му нове изборе, јер би тиме купио време да не реши НИС.
Овако... Само весело.
Нова Влада неће бити јача од ове пале
Da, tužna će biti sudbina NISa i njegovih radnika. Zadnje nade se polažu u nekakav dogovor Putina i Trampa, specijalno za njih, ali ne znam koliko je to realno.

Da, tužna će biti sudbina NISa i njegovih radnika. Zadnje nade se polažu u nekakav dogovor Putina i Trampa, specijalno za njih, ali ne znam koliko je to realno.
Mрка капа од тога.
Краћи је рок за примену санкција, него период у којем се очекује договор Путина и Трампа

Nešto mi se javlja da im to neće biti tema :lol:

Mрка капа од тога.
Краћи је рок за примену санкција, него период у којем се очекује договор Путина и Трампа

Bukvalno će ga pustiti da se ugasi

Bukvalno će ga pustiti da se ugasi
Веруј да не умем ни да нагађам.

Опција 1: НИС настави као и до сада.
Све банке одустају од рада са њима, наставља Поштанска док и сама не дође под претњу санкција. Алтернативно, НИС може да креира своју платну институцију, али тиме проблем ставља пред НБС. Углавном, стају му сва девизна плаћања, према и од НИС. То је опција труљења и гашења док се не снизи тржишна вредност, па га наша држава купи јефтиније или добије бољи изговор за национализацију

Опција 2: НИС постане део несанкционисаног Гаспрома
Хајде, финансијски, то и може да се изведе без икаквог плаћања, али упитно је да ли ће то ОФАК оценити као прихватљиво и промптно изузети такав НИС из санкција.

Опција 3: Брза продаја држави, а држава неком трећем
Највећи изазов ове опције је цена. ПОштено би било да НИС откупимо по продајној цени, јер су све остале ствари Руси изградили НИСовим парама, при чему су ОЗБИЉНО вишеструко наплатили првобитно плаћену цену од 400 милиона евра.
Ако Руси пристану на такав сценарио, то би било најбоље за нас, али за њих и не, јер тиме трајно губе своју највећу логистичку и финансијску полугу за утицај у југоисточној Европи.
Ако Руси затраже више новца (1-2-3 милијарде), а држава хоће да купи, питање одакле нам толики новац, јер и сад у 2025, имамо пројектовано 20 и нешто преко милијарди евра прихода, а дефицит и доспеле рате кредита износе 8 милијарди преко тих прихода (тј. трошкови 22 + 6 милијарди рате). Упитно је да ли ће нека западна институција пристати да кредитира такву куповину тј трансфер пара Русима, без обзира ко остаје власник (држава или неко нов након). Поготово ако неко нов, са Запада буде власник, испада да је Запад платио Русима паре, што је врло негативна вест.

Немам идеју како ће се развити.

Back