Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 42.571
Отказан скуп Брдо–Бриони
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да подржава одлуку председника Хрватске Зорана Милановића да откаже мајски састанак процеса Брдо–Бриони, наводећи да му тамо није мессто и да му је много важније да оде у Јасеновац и положи цвет.
„Што се мог присуства тиче на Брионима, у потпуности подржавам Зорана Милановића. Апсолутно је у праву, мени тамо није место. Увек сам желио да као председник Србије одем и положим цвет у Јасеновац и то ми је увијек било неупоредиво важније, а да идем на Брионе могу да идем само као дио професионалних обавеза, да чујем и другу страну, да разговарам, јер никада од дијалога нисам бежао“, рекао је Вучић за Танјуг.
Он је тако одговорио на питање да прокоментарише поруке из Загреба, односно изјаву Милановића да ће отказати скуп јер не жели Вучићево учешће због његових ранијих изјава.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...nije-mesto-na-brionima-jasenovac-je-prioritet
Било је место Аци Паризеру, онда није спомињао Јасеновац
Вучић подржао Милановића: Мени није место на Брионима, Јасеновац је приоритет
Нећу да будем део „идиличне атмосфере“ на БрионимаПредседник Србије Александар Вучић изјавио је да подржава одлуку председника Хрватске Зорана Милановића да откаже мајски састанак процеса Брдо–Бриони, наводећи да му тамо није мессто и да му је много важније да оде у Јасеновац и положи цвет.
„Што се мог присуства тиче на Брионима, у потпуности подржавам Зорана Милановића. Апсолутно је у праву, мени тамо није место. Увек сам желио да као председник Србије одем и положим цвет у Јасеновац и то ми је увијек било неупоредиво важније, а да идем на Брионе могу да идем само као дио професионалних обавеза, да чујем и другу страну, да разговарам, јер никада од дијалога нисам бежао“, рекао је Вучић за Танјуг.
Он је тако одговорио на питање да прокоментарише поруке из Загреба, односно изјаву Милановића да ће отказати скуп јер не жели Вучићево учешће због његових ранијих изјава.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...nije-mesto-na-brionima-jasenovac-je-prioritet
Било је место Аци Паризеру, онда није спомињао Јасеновац