Vučić : Podneću ostavku ako je tačno da je moj brat vlasnik fantomske firme

antitiranin

Aktivan član
Poruka
1.933
Vučić "bacio rukavicu" Živkoviću: Podneću ostavku ako je tačno da je moj brat vlasnik fantomske firme

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas u skupštini da je brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej, vlasnik jedne privatne firme, a premijer mu je u odgovor na to "bacio rukavicu" ponudivši ostavku ukoliko Živković dokaže da je to tačno, a u suprotnom očekuje Živkovićevu ostavku i javno izvinjenje porodici Vučić.

"Ili ja ili Vi gospodine Živkoviću", izazvao je premijer ŽŽivkovića i dodao da se ne mogu bez posledica iznositi ta i druge lažži i uvrede na račun njega i članova njegove porodice.

"Mislim da je to pošteno", rekao je Vučić i dodao da epilog mora uslediti u ponedeljak.

Živković je pre toga, osvrćući se na govor premijera u kome je pominjao naplatu poreza od tajkuna, naveo i da je firma Vučićevog brata "već dve godine u blokadi koja iznosi oko 22 miliona dinara". Živković je kazao da je to dugovanje omogućila jedna poreska inspektorka, kao i da se radi o "fantomskoj firmi za pranje novca".

Vučić je primetio da je takva lažž i ranije spominjana, na osnovu falsifikovanja ličnih dokumenata njegovog brata.

"To je i ranije bio pokušaj falsifikovanja i na tome su mu se izvinili svojevremno i Tadić i Rakić. Nije vlasnik i nikada nije ni bio vlasnik firme. Ako je tačno da je moj brat vlasnik te fantomske firme, želim da vas obavestim, ja ću ispuniti želju vašu i Borka Stefanovića i neću biti predsednik vlade od ponedeljka", rekao je Vučić u parlamentu.

Ukoliko se ispostavi da njegov brat nije vlasnik pomenute firme, od Živkovića, rekao je premijer, očekuje javno izvinjenje i da podnese ostavku na poslaničku funkciju.


"To je pitanje časti i pošštenja", primetio je Vučić.

On je najavio i da će njegov brat podneti krivičnu prijavu protiv samog sebe, kako bi se definitivno utvrdile sve činjenice vezane za iznete optužbe.

Živković je na to tražio repliku, ali je predsednica parlamenta Maja Gojković odbila da mu ponovo da reč, konstatujući da je "dobio ponudu, te da se o njoj izjasni u ponedeljak".

Zoran Živković je večeras preko Tvitera objavio sliku za koju kaže da je dokaz da je Andrej Vučić vlasnik fantomske firme.

528479_untitled_ff.jpg


http://www.blic.rs/Vesti/Politika/5...-tacno-da-je-moj-brat-vlasnik-fantomske-firme
 
Poslednja izmena od moderatora:
PODNESI OSTAVKU! Vučiću, evo ti dokazi da ti je brat vlasnik fantomske firme

Reagujući na opasku Zorana Živkovića da je Vučićev brat vlasnik fantomske firme koja je učestvovala u poreskim malverzacijama, on je rekao da će podneti ostavku ukoliko Zoran Živković te tvrdnje dokaže.

Pozivajući se (verovatno) na tekst koji je Tele prompter.rs prvi objavio, lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas u Skupštini da je brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej, vlasnik jedne privatne firme, a premijer mu je u odgovor na to “bacio rukavicu” ponudivši ostavku ukoliko Živković dokaže da je to tačno, a u suprotnom očekuje Živkovićevu ostavku i javno izvinjenje porodici Vučić.

- Ili ja ili Vi gospodine Živkoviću”, izazvao je premijer ŽŽivkovića i dodao da se ne mogu bez posledica iznositi ta i druge lažži i uvrede na račun njega i članova njegove porodice.

- Mislim da je to pošteno, rekao je Vučić i dodao da epilog mora uslediti u ponedeljak.

On je primetio da je takva lažži ranije spominjana, na osnovu falsifikovanja ličnih dokumenata njegovog brata.

- To je i ranije bio pokušaj falsifikovanja i na tome su mu se izvinili svojevremno i Tadić i Rakić. Nije vlasnik i nikada nije ni bio vlasnik firme. Ako je tačno da je moj brat vlasnik te fantomske firme, želim da vas obavestim, ja ću ispuniti želju vašu i Borka Stefanovića i neću biti predsednik vlade od ponedeljka”, rekao je Vučić u parlamentu, prenosi “Blic”.

Vučićev brat je sada žrtva falsifikovanja dokumenata?! “Neće da može”.

Prema pisanju medija iz 2011. godine, “Poreska inspektorka Snežana J. osumnjičena je da je od jula 2009. do kraja 2010. u dogovoru sa vlasnicima takozvanih fantomskih preduzeća, a prilikom utvrđenih nepravilnosti u radu, izbegla da oduzme pibove i izvrši blokadu računa ovih preduzeća”.

Reč je o preduzećima “Arnita Comemerce”, “Amurgas”, “Amagangas”, “Asrapnjeft”, “Ares”, “Asomacum”, “Atraban”, “Atavarinvest” i “Amurproject” iz Beograda.

Dakle, prema tadašnjim navodima državnih organa, firma “Asomacum” je fantomska firma.

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma “Asomacum” u vlasništvu je Andreja Vučića koji je, prema priloženom JMBG, rođen 9. aprila 1972. godine.

Prema podacima sa sajta “FIBA Europe“, pojavljuje se izvesni košarkaš pod imenom Andrej Vučić iz Srbije, rođen istog datuma, 9. aprila 1972. godine, kada i premijerov brat.

Ime košarkaša Andreja Vučića pojavljuje se na spisku igrača kiparskog košarkaškog tima “Achilleas”.

Međutim, to i dalje ne dokazuje da se možda ne radi o nekom drugom Andreju Vučiću koji je rođen istog dana kada i premijerov brat.

Prema pisanju lista “Politika”, “Andrej nikada nije ostavljao basket. Igrao je, kao krilni centar, za IMT, Beopetrol, Radnički i Mladost iz Zemuna. Jedno vreme je bio košarkaški gastarbajter, igrajući na Kipru i u Grčkoj.”

Šta nije jasno?

Da sumiramo, državni organi su 2011. godine firmu “Asomacum” označili kao fantomsku firmu. Vlasnik fantomske firme je Andrej Vučić, brat premijera Aleksandra Vučića. Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, firma “Asomacum” je u blokadi od 2011. godine na više od 22 miliona dinara. Pokrenut je i stečajni postupak.

Dakle, Vučić je obećao da će u ponedeljak podneti ostavku ukoliko se dokaže da je njegov brat zaista vlasnik fantomske firme.

Evo ih dokazi!

Izgovor da je njegov brat “žrtva falsifikovanja” ne pije vodu jer se protiv “falsifikatora” ne vodi nikakav sudski postupak, a na sajtu APR-a godinama stoji da je premijerov brat vlasnik fantomske firme koja duguje više od 22 miliona dinara.

Pozivamo narodne poslanike Zorana Živkovića i Borka Stefanovića da ove dokaze i činjenice dostave premijeru Aleksandaru Vučić kako bi ispunio svoje obećanje i što pre podneo ostavku.
 
Asomacum Doo - Novi Beograd.

Vlasnik 100% Andrej Vucic rodjen 09.04.1972. godine

Adresa firme: Studentska 15

http://pretraga2.apr.gov.rs/Enterpr...code=729639100615FEDBF683D0CCA693D2D68D35E767

Ono sto je simptomaticno jeste da o ovom preduzecu na sajtu agencije za privredne registre NE POSTOJI NIJEDAN IZVESTAJ

Tj koliko ima radnika, kakvi su poslovni rezultati i slicno

Ocigledno da je to neko na Vucicevu intervenciju obrisao tako da nemamo mogucnost da online putem saznamo poslovne rezultate ovog preduzeca....

Klasican primer zloupotrebe drzavne funkcije u privatne svrhe.

Duzno milione dinara za porez navodno.

- - - - - - - - - -



Duzan 200.000 evra :lol:

SITNICA :super:

halo-bing-kako-brat.jpg
 
Asomacum Doo - Novi Beograd.

Vlasnik 100% Andrej Vucic rodjen 09.04.1972. godine

Adresa firme: Studentska 15

http://pretraga2.apr.gov.rs/Enterpr...code=729639100615FEDBF683D0CCA693D2D68D35E767

Ono sto je simptomaticno jeste da o ovom preduzecu na sajtu agencije za privredne registre NE POSTOJI NIJEDAN IZVESTAJ

Tj koliko ima radnika, kakvi su poslovni rezultati i slicno

Ocigledno da je to neko na Vucicevu intervenciju obrisao tako da nemamo mogucnost da online putem saznamo poslovne rezultate ovog preduzeca....

Klasican primer zloupotrebe drzavne funkcije u privatne svrhe.

Duzno milione dinara za porez navodno.

Da, i ti si video. Sad sam baš pokušala da nađem podatke o broju zaposlenih, završne račune i ćorak. Nema.
 

Back
Top