Vučić: Otvaramo fabriku složenih borbenih sistema uz pomoć Rusa

Pa za vreme poslednjeg boja za Kosovo, Vucko jeste branio svoju drzavu. Tako sto je drzao roditeljske sastanke glavnim urednicima svih medija u Srbiji. I to je neki ratni raspored. Ko ga nije slusao, kao Curuvija, dobio je cusku za kaznu. Tezak posao, ali mora i to neko da radi :lol:

Siguran sam da mu je bilo teško što ga ne puštaju na Košare.

некако ме стра,
да ће просерби морати служити и војни рок и не дај Боже бранити отаџбину, већ одавно спријемну за предају пријатељима.....

Delim tvoj strah ... Jos kad dodju ovde Rusi - a oni te priznaju opravdanja ... :eek:

Kako se ovaj svet strelovito menja ... :think:

p-s- Uvesce izgleda i Rusku strategiju - po kojoj je veci heroj onaj koji pokusa da pobegne nego onaj koji krene u juris .... :think:

Pa za vreme poslednjeg boja za Kosovo, Vucko jeste branio svoju drzavu. Tako sto je drzao roditeljske sastanke glavnim urednicima svih medija u Srbiji. I to je neki ratni raspored. Ko ga nije slusao, kao Curuvija, dobio je cusku za kaznu. Tezak posao, ali mora i to neko da radi :lol:

Ne,nema to gnusno ubistvo Curuvije nikakve veze sa covekom koji nije isao u vojsku, nema nijednog dana radnog staza.
Godinama samo mlati praznu sölamu, danas ne shvata da je on sada pozicija i da mora nesto konkretno da uradi, da
sa Agrobankom tane sluzbe po Srbiji ne mogu da imajmu nkakve veze, da ako kazes danas da ce apsish krupne ribe da sutra
to ne smes da zaboravis.

A ove budalastine u vezi Rusa i fabrika, to neka ostavi za Tihog i Lepog Boru.

Delim tvoj strah ... Jos kad dodju ovde Rusi - a oni te priznaju opravdanja ... :eek:

Kako se ovaj svet strelovito menja ... :think:

p-s- Uvesce izgleda i Rusku strategiju - po kojoj je veci heroj onaj koji pokusa da pobegne nego onaj koji krene u juris .... :think:

Цените колега, да више неће бити подршке западним а самим тим и јединим вриједностима типа,
подршке пушикама, педерима, истосполним браковима, промени пола, увајању деце у геј браковима уз узрлање НВО удруга и језиву подршку тзв. државе?

Dajte pare za institute i skole, a ne za tenkove i puske -_-

Vojna industrija za sobom vuce sve tehnicke institute u zemlji Srbiji..... Svuda u svetu najsvremenija tehnologija i znanja upotrebljavaju se u vojnoj industriji,medicina je na drugom mestu ....
Ako se krene u razvoj novog oruzija bice posla za inzenjere tehnickih nauka od masinskih inzenjera do progrmera i IT strucnjaka...,
A od svega toga ce biti para i za skole,a skolovani strucnjaci ce imati gde da rade..... Mi mozemo sada da ulozimo milijardu evra u obrazovanje,ali to nebi dalo rezultate zato sto skolovani ljudi od tog ulaganja nebi imali gde da rade! I danas Srbija godisnje dobije oko 3000 masinskih inzenjera za koje nema posla,jednostavno nasa privreda ne moze da primi desetinu od toga......

hvala ti..jednu takvu drzim u kolima:mrgreen:...a sa ''Batina je iz raja izasla''se ne slazem......pogotovo kada su deca u pitanju

To hoćeš da kažeš da su Amerikanci još uvek deca i da se samo igraju rata ?

E pa onda veme je da se zaigraju rata i u svojoj i tvojoj kući. .... pa da lepo ukljčim TV, pijuckam koka kolu, grickam semenke i gledam iz prve ruke kako "BATINA JE IZ RAJA IZAŠLA" radi i kakav joj je učunak u živo.

Poslednja izmena:
ACME antigravitacioni dezintegrator :mrgreen:
images

Ali ne samo to, proizvodiće se i Illudium Q-36 explosivni svemirski modulator :mrgreen:

I naravno Džej! :lol:

Цените колега, да више неће бити подршке западним а самим тим и јединим вриједностима типа,
подршке пушикама, педерима, истосполним браковима, промени пола, увајању деце у геј браковима уз узрлање НВО удруга и језиву подршку тзв. државе?

Stvari su ocito krenule u suprotnom smeru .... mrka kapa ... a tek kad se Rusi ovde odomace .... :lol:

Odkad se hladni rat okoncao uglavnom se moze zaraditi za puskama, te sisteme slabo neko kupuje.

Ali ti si ostao jos izgleda u 1989 godini.

Moguce da si bolje upucen od mene i da bolje pratis te trendove ... :think:

Cuj najbolja zarada na puskama ... :eek: ..

Samo sa Indijom su Rusi sklopili ugovore teske preko 30 milijardi dolara ....

I dacu nesto od tog kolaca???

Naravno puske ne trebaju mnogo istrazivanja i nisu zastarele svakih 10 godina.

Sve zavisi koje cemo borbene sisteme praviti zajedno sa Rusima ... Oni te sisteme prave u dve verzije - verzije za inostrane kupce i verzije za svoju vojsku .. Posto je pomenut neki analog ,, Djure Djakovica ,, najverovatnije se radi o borbenim oklopnim vozilima ...

Сарадна у сфери наменске индустрије постала је главна тема преговора првог заменика премијера, министра одбране Србије Александра Вучића и заменика премијера РФ Дмитрија Рогозина, који курира Војно-индустријски комплекс. Шеф српског ресора се налази у посети Москви од 21 до 23. августа.

Београдска делегација је стигла у Русију у ширем саставу, између осталих, у њој се налазе представници државне наменске компаније Yugoimport SDPR. Српски стручњаци су упознали рад предузећа руске одбрамбене индустрије и дали конкретне предлоге.Пред микрофоном је министар одбране Србије Александар Вучић.

Господин Рогозин је показао велику отвореност велику жељу да помогне Србији. Ти наши разговори су се кретали у три правца један је био стратешко-политички, други је био око унапређења одбрамбене политике наших земаља, а трећи је био онај који је вероватно најважнији за наше грађане, за људе у Србији, то је развој наше индустрије, развој наше производње и пласирање наших производа дакле унапређење те производње и пласирање наших производа и на тржиште РФ али и на тржиште трећих земаља.

Према речима Александра Вучића, српски стручњаци ће већ у понедељак почети припреме различитих програма и модела, који предвиђају између осталог и мешовиту производњу. Циљ тога је санација српске наменске индустрије која игра важну улогу у економији земље.

Наш циљ и наша жеља је и ми ћемо у Србији то свакако радити да негде пре краја године отворимо нову фабрику која би била слична ономе што је био „Ђуро Ђаковић“ у некадашњој Југославији дакле фабрику сложених борбених система за то нам је потребан пласман наше робе, пласман наших производа на више важних тржишта у свету и у томе очекујемо значајну подршку РФ. Ви знате да ми имамо делимично производњу која је истоветна руској производњи имамо део производње, која је из НАТО-стандарда и мислим да смо ми данас у стању управо због тога и због те чињенице да направимо ту осу сложених борбених система која би била врло конкурентна на делу светског тржишта. Нама не треба за изградњу фабрике ми смо то у стању да направимо, нама не треба ни ноу-хау и то смо показали, представили; нама је потребна подршка при пласману дакле и негде могућ чак и заједнички излаз на трећа тржишта.

Александар Вучић није коментарисао могућност руског учешћа у модернизацији ВВС Србије, али је изразио мишлење да је до сада руско-српска сарадња у наменској сфери била на доста ниском нивоу, те обећао строгу контролу развоја руско-српских у свим сферама. Први заменик премијера и министар одбране Србије уверен је да московски договори неће изазвати незадовољство западних партнера.

Наши планови су чини ми се нормални и пре свега се тичу производње индустрије у Србији ја мислим да је и њихов интерес да српска производња напредује да српска индустрија напредује, да српска привреда напредује.Никоме није потребна земља која би била у оваквом очајном економско-социјалном стању у каквом је Србија данас.

Како каже Александар Вучић, Дмитриј Рогозин је изразио уверење да ће влада Србије постићи озбиљне резултате, те ће Русија учинити све шта је у њеним могућнорстима да би помогла Београду.

У Москви српски министар, који врши функције председника Спрске напредне странке, такође се срео са политичким партнерима из Јединствене Русије: замеником председника Државне думе РФ Сергејем Неверовим и послаником Александром Бабаковим – подсетимо, да је уговор о сарадњи две странке био потписан пре три године. Очекује се да ће у септембру високи функционери Јединствене Русије доћи на конгрес Српске напредне странке.

http://serbian.ruvr.ru/2012_08_23/Rusija-i-Srbija-konkretni-projekti-u-namenskoj-sferi/

Dve teme spojene, jer govore o istom.

Možda govore o istom ali su teme isuviše kompleksne i široke da je možda trerbalo otvoriti i tri teme !

Realno je za očekivati da se vrlo brzo u namenskoj zaposli desetak hiljada građana Srbije i donosi čiste pare i dohodak a to je, moraš čak i ti priznati, malo veća cifra od 300.000 zaposlenih partijskih skakavaca u državnom aparatu i javnim preduzećima u proteklih 12 godina od strane prolupalih i propalih demokrata koji su samo krali, otimali, reketisali .... sa ogromnim negativnom efektom na privredu i ekonmski i finansijski razvoj Srbije.

Poslednja izmena:

Back