Vučić odgovorio na napade iz Hrvatske: Srbija se probudila kao feniks iz pepela, žele da sputaju našu snagu

Harvat

Aktivan član
Poruka
1.916
https://www.b92.net/info/politika/1...iks-iz-pepela-zele-da-sputaju-nasu-snagu/vest

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić jučer je opet govorio o odnosima s Hrvatskom. Tvrdi da Zagreb blokira europski put Srbije.

"Zašto naši susjedi ne žele da mi budemo u EU? Razlog je jednostavan. Oni su mislili da onog trenutka kada su ušli u EU i NATO i kada su u Srbiji na vlasti bili oni koji se nisu odnosili, da kažem, domaćinski prema svojoj zemlji, da je sve gotovo i da oni postaju dominantna sila od Triglava pa do Istanbula na različite načine, a svakako na prostoru do Bugarske i Grčke", rekao je Vučić, prenose srpski tabloidi.

"Budući da se Srbija podignula, doslovno kao feniks iz pepela, probudila i postala snažnija, oni žele sputati snagu Srbije. I tu nema velike filozofije. Zato su udruženi s Prištinom, Tiranom i svima drugima", rekao je Vučić.
.................................

Poslednja izmena od moderatora:
Da, ovo se savršeno uklapa u agendu pripreme za izolaciju. Prvo ide emotivni monolog o "usamljenom vođi" koga "niko ne voli", a sada se dodaje drugi sloj, konstruisanje spoljnjeg neprijatelja.

Logika je jednostavna: ako želiš da skreneš pažnju sa sopstvenih promašaja, moraš da izmisliš sile koje žele da "sputaju tvoju snagu". Tako se od običnog spoljnopolitičkog neuspeha pravi epski sukob sa "udruženim neprijateljima".

To nije analiza stanja, to je priprema narativa: mi smo veliki i jaki, ali nas svi mrze, pa zato moramo sami, protiv svih. Klasičan korak ka opravdavanju izolacije i daljeg autokratskog stezanja.

Dragi Srbi,

Sve komšije su vam neprijatelji, ali JA ĆU DA VAS BRANIM IDUĆIH STO GODINA.

To je taj bolesni narativ vladajućeg režima.
Laže pas. U oči nas gleda i laže.
Dobri smo sa Rumunima i Makedoncima, a i sa Mađarima i Bugarima je nekako bolje.

S kojim susedima su npr. Albanci dobri? Ni sa jednima: Grci, Makedonci, Srbi!
Ili Bošnje. Imaju samo Srbe i Hrvate, i imaju loše odnose sa njima.
Hrvati - samo su sa Slovencima koliko toliko ok.

Čovjek patološki mrzi Hrvate, duboki kompleksi, vjerojatno još iz vremena dok je bio huligan u pokušaju. Možda mu je neki hrvatski navijač naravnao ***** na stadionu, tko zna.
Pa kome je više zla naneo? Srbima ili Hrvatima?
Srbima! Tako da njih patološki mrzi.

Dragi Srbi,

Sve komšije su vam neprijatelji, ali JA ĆU DA VAS BRANIM IDUĆIH STO GODINA.

To je taj bolesni narativ vladajućeg režima.
narativi su samo za politicare...najgoru kastu koja je ikada hodala planetom.

seti se narativa prelomite pametno :lol:

mi prelomili izmedju dva zla manje, a oni se bogatili ko krezovi.

Mi smo generalno sa svima dobri. Nema nekih političkih incidenata prema niti jednoj državi u okruženju, čisto tehnički gledano, imamo profesionalnu diplomaciju koja posao odrađuje po uzusima pristojnog ponašanja i to je to. Nema nekih zapaljivih izjava, dvostrukih konotacija i sličnih gluposti.

Čak smo super pristojni i prema službenoj Srbiji obzirom koju količinu kompleksaša imate na vlasti. Zamisli da je u Hrvatskoj neki iskompleksirani političar koji se ponaša poput Vučića, pa do rata bi došlo prije 10 godina.

Pa kome je više zla naneo? Srbima ili Hrvatima?
Srbima! Tako da njih patološki mrzi.
Istina... Mada, ne bih rekao da Vučić mrzi Srbe, ali mu "nisu po volji".

On bi htio preodgojiti Srbe, klasične frustracije svih apsolutista, od Čaučeskog pa nadalje.

Istina... Mada, ne bih rekao da Vučić mrzi Srbe, ali mu "nisu po volji".

On bi htio preodgojiti Srbe, klasične frustracije svih apsolutista, od Čaučeskog pa nadalje.
kolega , da bi nesto odgajali morate da imate zavrsen pedagoski zanat

sudeci po njegovoj rodjenoj deci na sta su ispala, tesko da mu je odgoj referentna sposobnost

Laže pas. U oči nas gleda i laže.
Dobri smo sa Rumunima i Makedoncima, a i sa Mađarima i Bugarima je nekako bolje.

S kojim susedima su npr. Albanci dobri? Ni sa jednima: Grci, Makedonci, Srbi!
Ili Bošnje. Imaju samo Srbe i Hrvate, i imaju loše odnose sa njima.
Nemam pojma, ja sam dobar sa svima koji su OK prema meni. Ne gledam ko je odakle.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...ja-se-digla-kao-feniks-iz-pepela/2737374.aspx

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić jučer je opet govorio o odnosima s Hrvatskom. Tvrdi da Zagreb blokira europski put Srbije.

"Zašto naši susjedi ne žele da mi budemo u EU? Razlog je jednostavan. Oni su mislili da onog trenutka kada su ušli u EU i NATO i kada su u Srbiji na vlasti bili oni koji se nisu odnosili, da kažem, domaćinski prema svojoj zemlji, da je sve gotovo i da oni postaju dominantna sila od Triglava pa do Istanbula na različite načine, a svakako na prostoru do Bugarske i Grčke", rekao je Vučić, prenose srpski tabloidi.

"Budući da se Srbija podignula, doslovno kao feniks iz pepela, probudila i postala snažnija, oni žele sputati snagu Srbije. I tu nema velike filozofije. Zato su udruženi s Prištinom, Tiranom i svima drugima", rekao je Vučić.
.................................
Sad Oh No GIF by 60 Second Docs

razocarani dodikovi botovi dobili nalog od zrikavog da svrgnu avea.
Znači Srbi iz BiH ti ne valjaju bilo da ruše, bilo da podržavaju Vucica, ali zato poručuješ da sa muslimanima treba da budemo braća. :lol:

Poslednja izmena:
Vucic je veoma iskusan politicar,njemu je politika cijeli zivot,logicno da vise malo o politici zna nego velika vecina naroda koja ga pljuju

Da bi našao nesposobniju fukaru, mora se zaći po opštinskim sns oborima i pažljivo posmatrati.

Back