Vučić o protestima: Milijarde evra iz inostranstva protiv mene, pokrenuta mašinerija laži

Poruka
18.498
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom gostovanja na TV Pink pričao o mnogim temama, između čega su i rudarenje litijuma, protesti i slično.
"Mnogo novca spolja, milijarde su uložene protiv mene. U ovaj medijski sektor njihov, milijarde evra su uložene, sa samo jednim ciljem. Do sada nisu uspeli. Da li će uspeti, to ćemo da vidimo", rekao je Vučić za televiziju Pink.

lg.php

Prema njegovim rečima, kada je u pitanju najava iskopavanja litijuma i projekat "Jadar" - pokrenuta je "mašinerija laži". https://www.021.rs/story/Info/Srbij...va-protiv-mene-pokrenuta-masinerija-lazi.html
“ Miljarde evra “ ulozili da ga ruse, veli zastupnik i lobista Rio Tinta😀

Poslednja izmena:
Pri proizvodnji Nikla, Finska ispusta 23 puta manje CO2 u atmosferu od Indonezije...a ciji je nikl jeftiniji , to znamo..

I sad je EU zauzela stav da nije siroce pa da su njeni proizvodi skuplji jer zeli cistije okruzenje , ...
To vazi i za litijum iz Jadra...

Tako da to se precutkuje da Vucic zbog svoje korupcije sto zeli navrat nanos da progura pocetak rada rudnika, bitan je samo pocetak rada......
A to sto ce posle da se nakalemi EU sa silnim cenama za CO2 emisiju i za zastitu zivotne sredine i penalima za placanje, to ce sve Srbija da placa.....jok Rio Tinto ce da placa...

A EU su resili ostro da vec postojeci CO2 sistem naplate jos vise poostre , i to ce poceti da drma i NATO , jer NATO rusi svaku civilnu inicijativu...

Finska cuti, ali je na granici da pusti u proizvodnju natrijum jonske baterije....
I da su trajnije 50% vremena....
Naravno bice mesta i za Hrvate da sklapaju delove koje nisu pokvareni...

Mislim da ce Vucic da udje u istoriju sveta da je jedini covek koji je otvorio rudnik koji kosta i odnosi novac drzavi koja ga ima.....ne i Vucicu....

EU nece popustiti zato sto sto Srbija nije u EU da ne placa penale za unistavanje zivotne sredine i za CO2 emisiju....
Trenutno je u planu 10 godisnji moratorijum za termoelektrane....tj EU zbog energetike ce pustiti da rade neke termoelektrane....zato ce TENT 1 i 2 dobiti zeleno svetlo....i neke nemacke i francuske termoelektrane....
Ali u vezi rudnika ta prica nece da pije vodu....a i sto se vode tice...

Svejedno je ko je vlasnik....EU cak i kad je vlasnik kineski 23% rudnika ili 53% fabrike, i dalje strogo gledaju svaki deo koliko donosi CO2, nema veze sto su sve baterije uvezene iz Azije...

Tu ce ozbiljni ratovi markica da izbiju...mocices da kupis auto odakle hoces, ali ces da platis sve ono sto se potrosilo da bi se taj auto napravio , pa bilo to u Aziji ili u EU...
Ako hoces da vozis u EU....
Ako hoces da vozis u Kini , sve je ok, niko te nece ganjati..

Trenutno EU ne moze da proizvede EV za jeftinije od 25000e....
Sve sto je jeftinije od toga nije licencirano u eu , ili nije proizvedeno u eu...

Poslednja izmena:

Back